Борисов: Моля колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност и да си прави правителството!

07 април 2021 11:57   7 коментара   4862 прочита


Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, заяви премиерът

"Гледам изказванията на нашите опоненти. Всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте".

Това заяви с началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, пише Блиц.

"За съжаление колегите от "Патриотичния фронт" се разединиха, иначе със сигурност щяха да са в парламента.

"С чест и гордост можем да каже, че сме изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година. С нашия опит, експертиза и убедителна победа с 10% пред втория, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Виждам огромна безотговорност от останалите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори", подчерта той.

"С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е ефектът от това - освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла", добави премиерът.

"Имат прекрасна възможност тези, които са антигерб, сега да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означават, че искат да хвърлят държавата в хаос. Това ще се върне в обратен знак на изборите. 

Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Ето ви решение, Нали всички говорихте за Велико Народно събрание, за мажоритарни избори, нека президентът Радев – неговият проект за конституция да внесе. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и започваме на чисто, предложи премиерът.

Като политически субекти, дадохме възможност най-добър резултат - пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%. 

Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. 

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам", категоричен бе министър-председателят. 
 

7 коментара
07 Април 2021 12:13 | Бай Шиле
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тикви, скоро отиваш в затвора.


07 Април 2021 15:41 | Johny
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Tikvo, ti ne davai akal na drugite!


07 Април 2021 16:04 | Опасност
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Надвисна опасност от рекомунизация на страната. въпреки, че БСП /БКП/ пропада като вот, комунягите имат сериозен актив в лицето на Мая /Галевица/. БКП и Мая ще се обединят със сигурност в парламента. Много е възможно да дръпнат пак ДПС. Тогава жалко за вота ни, жалко за надеждата, жалко за България!!! Дано десните да имат ум и да потърсят сближаване и общо управление на разума. Няма друго определение - управление на разума и взаимния контрол.


07 Април 2021 16:56 | До горния олигофрен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Най големите комунисти са герб, начело с цар тиква от Банкя - дългогодишен член на бкп.


07 Април 2021 17:09 | ХРИСТО
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е КОЛКО ДА Е ДЪЛГОГОДИШЕН НЯКОЛКО МАНДАТА ВСЕ ПЪРВИ СКРИ ПАРАТА А ТОЯ КОЙТО ПЛАЩА ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА .....


07 Април 2021 17:37 | Уши
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Само дето герб и Боко отиват в историята, а може и в затвора.


07 Април 2021 18:35 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Налага се да напомням-град Кочериново има 34години държавен стаж ПОВЕЧЕ от Благоевград. Та в това малко градче зад Струма Мая Манолова подкрепи до последно Костадин Катин, а сега вдига джабала до небесата. И тогава и сега тя много добре е знаела кое е законно и кое не. Но дали има нюх кога от кое от горните две да извлече полза за себе си или тогава и сега и е наредено да бъде такава. Въпрос.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар