Борисов: И 150 депутати да имаме с ДПС, след изборите правителство само с тях няма да правим

02 април 2024 11:18   3 коментара   3231 прочита
сн. БТА
сн. БТА


сн. БТА

Не се меся в преговорите за кабинет и не зная до този момент кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев да е поискал срещи с кадри от ГЕРБ за назначаването им на министри.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание, предаде Дарикнюз.бг.

И обяви: И 150 депутати да имаме ГЕРБ и ДПС, правителство няма да има след изборите само между тези две партии.


Лидерът на ГЕРБ коментира и законодателните промени, които спешно се наложи да направи парламента заради Конституцията и избора на служебен премиер. Както и кой е направил предложенията за конституционната реформа, които създадоха усложнения.

"Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията винаги сте чували, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз не съм участвал дори в разговорите, свързани с Конституцията, защото това е нещо, което се преподава в университета, учи се за него много години за него и имаме много добри конституционалисти. Не виждам нещо Христо Иванов да е виновен, не се променят закони, а се доизчистват детайли да им се пази мястото на хората докато са служебни премиери", обясни Бойко Борисов.

"Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариус също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков като министър. Нека да имат всички памет. Моята памет е, че имаше много ясни решения - и за Украйна, и за енергетиката, и за социалната сфера - пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложение и после го гласувахме заедно, заедно гласувахме и бюджета", каза още председателят на ГЕРБ.

И посъветва доскорошните партньори от "Продължаваме промяната" и Демократична България да отидат на театър.

"На мероприятието на ПП чухме какви ли не лоши неща за нас и в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да отидат на една много хубава постановка "Език мой, враг мой", да я изгледат. Ако продължат по същия начин просто няма да си говорим повече", заключи Бойко Борисов.


Още за: ГЕРБ   ДПС   Още от: България и свят

Принтирай статия
3 коментара
02 Април 2024 12:57 | Втори
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Е, не е прав Борисов сега. ПП-то трябва да отидат не на спектакъла "Език мой, враг мой", а на един нов, и по-актуален - "Кристал мой, враг мой".


02 Април 2024 14:38 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Отдавна герб и ДПС са скачени съдове.


02 Април 2024 19:34 | Zagan
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

umirai be, tikvo
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар