Асен Василев: Готвим се за избори през септември

22 юни 2022 23:46   2 коментара   2160 прочита


Започнали сме да се готвим за избори през септември, заяви за бТВ вицепремиерът в оставка Асен Василев. Той добави, че е скептично настроен, че има възможност да се сформира ново правителство в рамките на този парламент. По думите на Василев, вотът на недоверие е минал, тъй като кабинетът „Петков“ е засегнал интересите на мафията, предаде novini.bg.

 

„Всеки от депутатите, силно се надявам, да е взел собствено решение така, както му е диктувала съвестта и както се е клел към българския народ. Рано или късно очаквахме, че ще има сблъсък с мафията. Той се случи покрай бюджетната процедура: парите за пътища и „Капитан Андреево“.

Наложиха се редица кризи за мафията. Видяхме в залата коалиция между ГЕРБ, ДПС, Възраждане и част от ИТН“, допълни той и се зачуди риторично кои ли принципи обединяват тези партии. Асен Василев изрази надежда парламентът да приеме разумна актуализация на бюджета на второ четене. „Ще видим предложенията, ще ги оценим.

В парламент без мнозинство миналата година бе приета разумна актуализация. Надявам се разумът да надделее“, каза той, но изрази известни съмнения, че това ще се случи.

2 коментара
23 Юни 2022 10:25 | Благоевград
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Пеевски, Хамид, Нинова, Балабанов и други вън от политиката


23 Юни 2022 10:37 | До горния
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И толупа от Банкя.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар