Андрей Новаков: Все още Европа е фокусирана в това да помага на Украйна

08 декември 2023 15:05   2 коментара   2387 прочита


И разбира се, темата за възстановяването ѝ след войната е на дневен ред. Според мен, вече замразените руски активи навсякъде по света трябва да бъдат използвани от части за възстановяване на държавата. Най-разумно би било

Вярвам, че тогава, когато войната в Украйна спре и дойде време за възстановяване, заради традиционно добрите отношения, които имаме между нашите народи, сходството по отношение на история, за това, че има голяма българска общност в Украйна, ще бъде от полза за това, български компании да се възползват от тези средства за възстановяване на Украйна. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" евродепутатът Андрей Новаков, пише факти.бг.

"За да могат, по отношение на инфраструктура, жилищно строителство, да се включат, и от една страна да помагат за възстановяването на страната, а от друга да осигуряват заетост и на българи. И това би било от полза за всички. Аз вярвам, че е възможно", каза евродепутатът.

Според него, все още Европа е фокусирана в това да помага на Украйна и да направи така, че да помогне за отбраната на страната, която пази своята независимост и своята земя.

"И разбира се, темата за възстановяването ѝ след войната е на дневен ред. Според мен, вече замразените руски активи навсякъде по света трябва да бъдат използвани от части за възстановяване на държавата. Най-разумно би било", добави Новаков.

2 коментара
08 Декември 2023 16:41 | Насо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А твоите активи да се дадат на Благоевград. Фокусирането е защото не работил за обществото.


09 Декември 2023 09:22 | гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Скрий се боклук! Съсипа ГЕРБ, махай се с Данка заедно
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар