Звезда в кикбокса от Петрич с нова Европейска титла

25 февруари 2020 09:00   1 коментар   7721 прочита


Богдан Шумаров гвоздеят на SENSHI 5

Богдан Шумаров победи неудобния естонец Макел Астур в главното събитие на SENSHI 5! Българинът спечели вакантната европейска титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 75 кг.Това беше гвоздеят на професионалната бойна галавечер в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

Така възпитаникът на СК „Боил“ печели втори колан на организацията за професионалисти. Шумаров има и европейски пояс на WAKO Pro в стил К-1, категория до 71,800 кг. Богдан Шумаров е роден в Петрич, многократен спортист №1 е на южния ни град,пише Пирин Спорт . Родната звезда тръгна в атака още от първата секунда. Богдан бързо скъси дистанцията, с което преодоля ръстовото преимущество на Астур. Естонецът се опитваше да контрира. Получи му се в средата на първия рунд, когато вкара коляно и ъперкът в много добра комбинация. Това нарани дясното око на Богдан и му пусна кръв.

Но това нямаше как да спре шампиона от Петрич. Финалният рунд започна с мощен хай кик в главата на Астур. На свой ред той опита няколко удара с коляно, но те не му донесоха търсения резултат. Високият състезател отнесе силни удари от Шумаров в средата на частта. Българинът беше систематичен и константен през цялото време. Съперникът изглеждаше отчаян от кондицията на Богдан в края.

Под зоркия поглед на съдията Красимир Димов боецът на „Боил“ довърши срещата в стил, пращайки Астур в нокдаун. Там той чу финалния гонг. Решението на съдиите беше очаквано – победа за Шумаров. За да бъде напълно готов за предизвикателството той проведе подготовка при кикбокс звездата Артур Кишенко в Испания.

1 коментар
26 Февруари 2020 07:43 | Petar
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво
Богдан с такива като теб трябва
България и
Петрич да се гордеят евала момче само успех за напред




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар