Закъсалият “Пирин” калкулира спасителни 32 000 евро от продажбата на юношата си Ив. Иванов

02 февруари 2011 00:20   2 коментара   19684 прочита
Ив. Иванов
Ив. Иванов


Ив. Иванов

Мачът с втородивизионния “Септември” днес в Симитли, вместо в Крупник

Дълго чакана финансова инжекция от Русия израдва хората в офиса на закъсалия “Пирин” на “Дъбравска” 1. Добрата новина дойде от щаба на ЦСКА, откъдето изтече информация, че изпадналият от висшата лига “Алания” е превел по сметката на червените последния транш от сделката за продажбата на защитника Иван Иванов в тима от Владикавказ през миналата година. С окончателното издължаване на сумата в размер на 800 000 евро пада ветото за пренасочване по предназначение на парите, полагащи се на клуба-майка на играча, който е рожба на школата на “Пирин 1922”, откъдето бе привлечен на “Българска армия”.

На орлетата, по силата на футболното законодателство на ФИФА и УЕФА, се полагат 4 процента от продажната цена, възлизащи на 32 000 от общата европейска валута. Ръководството на зелено-белите сезира БФС за претенциите си още при сключване на договора между ЦСКА и “Алания”, отговорът тогава гласеше, че преди погасяване на цялата сума няма шанс благоевградчани да вземат своето. Повторното уведомително писмо потегли от стадион “Христо Ботев” за централата в София още вчера сутринта. По същата схема в “Пирин” получиха през лятото дела си от друг кадър на вече несъществуващите “Македонска слава” и “Пирин 1922” - Илиян Мицански, продаден от полския “Заглебие” в германския “Кайзерслаутерн”.

На избраниците на Костадин Ангелов днес предстои да изиграят петата си зимна контрола със съседите от “Септември” /Сим/. Вместо в Крупник, каквито бяха преобладаващите прогнози, мачът ще се състои на стадиона на втородивизионния тим в Симитли. Началният съдийски сигнал е предвиден за 14.30 ч. В досегашните четири спаринга пиринци не допуснаха загуба, записвайки две победи /3:1 срещу “Локомотив” Пд и 4:3 с “Миньор” Пк/ и два хикса по 1:1 /с “Пирин” Рз и “Банско”/.

2 коментара
02 Февруари 2011 01:44 | FEN
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Ше по4акаш мазна кресненско-подуенска подлого да вържеш бЮджет с тия пари...


02 Февруари 2011 02:02 | кайо
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

имам само един въпрос към пъпчивите селяни от пирин сс?
нали ПИРИН няма нищо общо с мак. слава? как става в ПИРИН да влизат пари от мицански, иванов и..... други, които никога не са играли в ПИРИН, значи този ПИРИН е приемник на славата, щом приема техните пари или.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар