За два месеца в Пирин - 8 нови от 6 националности!

19 септември 2019 11:31   26 коментара   11666 прочита


На 15-ти юли двамата французи Глоар Антонио и Била Антонио подписаха договори с Пирин Благоевград. Това бяха първите чужденци парафирали с орлетата в ерата на "Емирейтс Уелд". Преди това няколко български футболисти бяха сторили същото - Руслан Иванов, Веселин Ганев, Румен Трифонов, Иван Вълчанов, Ахмед Адемов.

Сега, два месеца по-късно селекцията не е приключила. Последователно за този период в Пирин дойдоха Габриел Перейра, Конър Хендерсън, Христос Контохристос, Павел Виданов, Брадли Меледже и Марян Алтипармаковски. Последните двама подписаха пез тази седмица. Отборът е по-интернационален от когато ида било - французи, бразилец, ирландец, грък, македонец с хърватски паспорт и много българи.

Много от тях са по-назад с подготовката и новата визия на орлетата ще бъде на лице през пролетния дял от шампионата, пише Pirinsport.com. Но е сигурно едно - при такава селекция и размах на работа Пирин го очакват по-добри времена. Въпреки, че тук винаги се e залагало на местни кадри...


Още за: селекция   Пирин   подготовка   Още от: Спорт

Принтирай статия
26 коментара
19 Септември 2019 12:13 | Орле
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

Като бежански лагер сме! Малкото на Лудогорец! Предлагаме до Бадемите да се обособи бананова плантация за да може да си упражняват занаята! Трагедия!


19 Септември 2019 12:32 | ИСТИНАТА
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

това е потресаващо! срам за ръководители, Пирин и Благоевград! ама ние сме си виновни, ако си изберем пак кмета, живеещ в София и реално отговарящ за Пирин. МАРШ!


19 Септември 2019 12:45 | Старата Махала
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Спрете се, безумци! Докога ще унищожаваме Пирин?
Последните години минаха сигурно 20 чужденци? Какво постигнахме с тях? Класиране ли, купа ли? Ако не постигаме нищо с тези чужденци, защо са ни? Защо се плащат луди заплати и комисионни?
Защо готвим юноши, цели групи, сумати национали от тях, ако след това не им даваме възможност да припарят до мъжете? Докога ще продължава това футболно самоубийство?


19 Септември 2019 12:54 | Стамат
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Ахмед Адемов каква националност


19 Септември 2019 12:56 | фен
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Спрете се вие бе утепаняци, погледнете нещата в очите, кои точно юноши да пуснат да играят, тия дето падат с по пет гола ли? Миналата година играхме с юноши и резултатите какви бяха? Юноши ще се налагат когато школата се изправи и почне там да се работи правилно, в момента е гола вода! А чужденците играят с повече желание и се раздават повече от наште. Идете на един мач на Пирин, не говорете само глупости от дома.


19 Септември 2019 13:44 | до ФЕН
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

говорим за Пирин Благоевград. не за Пирин Стара Кресна. така че не се вълнувай толко. а на мачове на Пирин сме ходили колко ти не си излизал на селския мегдан.


19 Септември 2019 13:45 | Орлин махала
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

А защо истински пиринци играят в други отбори, не искат да чуят за Пирин заради некадърните ръководители Венко Попов, Елезов, кмета, леката Уорън. В Септември са наши момчета-Башлиев, Дюлгеров, Сандев, Галчев, в други отбори са Златински, Попев, Макенджиев и много други, те поне знаят какво е Пирин, не мисля, че са по слаби от знайни и незнайни чужденци.


19 Септември 2019 15:01 | Старата Махала
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

фен написа:Миналата година играхме с юноши и резултатите какви бяха? Юноши ще се налагат когато школата се изправи и почне там да се работи правилно, в момента е гола вода!


Типичен пример за краткосрочно мислене без никаква принадлежност към клуба, традициите му, града. Клубът една година няма пукнат лев, няма треньор, няма ръководство, пускат юношите на лъвовете и след това - ето, от юношите нищо не става, дай да взимаме чужденци за по 15 000 лв. заплата. Постигаме ли нещо с чужденците? Не постигаме. Нищо не постигаме. Обаче междувременно не пускаме юноши, а пускаме скъпи и некадърни чужденци. Хайде да пробваме да има добър треньор, добра организация и поне малко пари, и тогава да говорим, че от юношите нищо не става. Как ставаше с юноши 30 години едно време и дадохме легенди на българския футбол, а сега не става? Може пак да не постигнем нищо, но са наши юноши, наши деца от града, в които инвестираме години наред. За мен обратното е равно на родоотстъпничество.


19 Септември 2019 16:16 | Истината
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

До гуша ми дойде от родители с болни амбиции . Аз ще ти обясня защо школата не успява да създаде качествени футболисти . Защото треньорите наблягат на деца, чиито родители си плащат синчетата им да станат футболисти, а други с потенциал но неплатежоспособни търкат пейките . Не желая ПИРИН да се напълни с Благовци, за това приветствам политиката на Емирейтс .


19 Септември 2019 16:34 | Пеп
Оценка:
-9
 (
17
 гласа)

Ква политика бе Благов е нашо момче и се е доказал пред тия дето разбират а тия маймуни не се знае от кой клон идват каква политика те гони тебе бе изгърмел човек


19 Септември 2019 16:43 | Истината
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Няма наши, няма ваши, има можещи и неможещи . Пирин не е благотворително дружество . А чужденците са с класи над Благов


19 Септември 2019 18:05 | Пеп
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Вдига ли ръцете като я опъна Благо на прасетата хаха тебе майка и бащта ти не те знаят кой си копрпфил


19 Септември 2019 18:51 | Пирин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Наистина ще е хубаво да играем с юноши, но в момента нямаме нито един класен. След няколко година като се оправи школата нещата малко по малко ще почнат да се получават. Нека се има предвид, че отбора не гони в промоция за А група още този сезон. Иначе чужденците са си доста класни, който е идвал на мач знае. Стига мрънкате, а почнете да идвате на стадиона и да подкрепяте отбора.


19 Септември 2019 19:00 | Старата Махала
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Истината написа:До гуша ми дойде от родители с болни амбиции . Аз ще ти обясня защо школата не успява да създаде качествени футболисти .


Истината написа:Не желая ПИРИН да се напълни с Благовци


Има три проблема с това, което си написал. Стъпваш на грешни факти.
1. Не съм родител на футболист. Моите синове нямат талант. Огромната част от останалите родители на футболисти не са в положение да натискат за децата си. Напротив.
2. Школата СЪЗДАВА качествени футболисти. Те просто не стигат до мъжкия отбор. Иначе А група и националните ни отбори са пълни с наши футболисти, от нашата школа.
3. Има разбира се и такива, като Благов. Но в школата минават стотици деца, а Благов е един. Освен това Благов много отдавна не е юноша.

Повтарянето на мантрата, че нямаме футболисти води до следното: взимаме скъпи чужденци, харчим пари за тях, не постигаме нищо, но не даваме шанс на нашите юноши.


19 Септември 2019 19:08 | Пеп
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Само да ви кажа Благов не е юноша на пирин а на пирин 2001 и черноморец бургас в момента в състава дето играе няма нито една юноша на пирин да се знае имаме само печки недоказани и наемици


19 Септември 2019 19:10 | Старата Махала
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Имам следния въпрос: Ако не постигаме нищо с чужденци, на които се плащат гигантски заплати, но така лишаваме нашите деца от шанс, не е ли по-добре да пак да не постигаме големи успехи, но да ни струва по-евтино и да дадем все пак шанс на нашите деца?

Иначе е хубаво да се ходи на стадиона, от 30 години ходя. От тия дето само се тупат в гърдите какви фенове са, само псувни слушам. Да ходиш на стадиона и да псуваш 90 минути нашите футболисти, е обратното на това да си фен.


19 Септември 2019 19:14 | Пеп
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Златинов и Благов са дали най много на Пирин вкарвали с на големите отбори тея дървета в черно кво ше дадът на пирин питаммм?


19 Септември 2019 21:10 | до Старата махала
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не си ме разбрал, аз не по - малко от теб имам желание в Пирин да играят само футболисти рожба на школата . Само че ми омръзна да сме треторазряден отбор и да захранваме така наречените грандове . За това трябва да преценим какво искаме . Да си останем същите или да станем ГРАНД . В момента школата е в трагично състояние, показват го и резултатите . За това явно новите собственици са принудени да купуват футболисти . Сигурен съм, че това ще се промени в близко бъдеще с промяна на методиката на работа в школата .


19 Септември 2019 21:22 | пффф
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Това не е Пирин, а зоопарк. Добре че смениха оригиналната емблема за да е ясно, че това недоразумение нема нищо общо с легендарния Пирин.


19 Септември 2019 21:24 | ааааа
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

малко от малко за разбирачите, влезте в инстат и вижте рейтингите на тия скъпоплатени некадърници, нашите момчета играещи в отборите в България са много много над тия новопривлечените


19 Септември 2019 21:27 | бррррр
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Смешници, изгонете ВСИЧКИ които не са от школата на Пирин, по-добре В група с местни играчи, отколкото тоя пътуващ цирк. И върнете емблемата или се махайте!


19 Септември 2019 22:29 | Пирин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Хахахахаха, Завистници много, Само Пирин Олеееее!!!!!


19 Септември 2019 22:54 | Старата Махала
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

до Старата махала написа: В момента школата е в трагично състояние,


Радвам се много, че и ти искаш играчи от школата. Обаче виж, няколко коментара пишеш и всички стъпват на грешни факти, а оттам изводите също са грешни. Нашата школа е много далеч от трагично състояние. Има няколко добри треньори, има отлични таланти и най-важното ИМА И РЕЗУЛТАТИ – само преди няколко седмици спечелихме международния турнир, като финала бихме Цървена звезда! Това не е трагично състояние – това са резултати. Резултати, абсолютно немислими за пълния със скъпи чужденци мъжки отбор!

Освен това, да ти кажа, че до преди два месеца на треньорите в школата не бяха плащани заплати цели 8 месеца. Ти знаеш ли някой друг човек на Земята, който да работи без да му плащат, да се чуди как да си изхрани семейството и да дава добри резултати? Треньорите на Пирин и въобще резултатите на школата са невероятни на фона на безхаберието на управниците последните 25 години.

Мъжкият отбор е трагичен, не школа


20 Септември 2019 09:16 | До Старата махала
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ти луд ли си бе, юношите-19 падат наред и то с разлика, ти ми говориш за деца родени 2005г., с тях ли да играем? Новото ръководство иска да развива школата и да ги налага в първия отбор, но това не може да стане веднага, защото няма кой. В първите мачове играха Цолев, Михайлов- видехме ги какво могат!


20 Септември 2019 09:55 | Старата Махала
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До Старата махала написа:в първия отбор, но това не може да стане веднага, защото няма кой. В първите мачове играха Цолев, Михайлов- видехме ги какво могат!

Това е проблемът на краткосрочното мислене и неразбирането на спортната психология, и въобще на спорта. Децата на 16-21 години са деца. За да станат мъже, трябва:
1. Треньорите, ръководството и феновете да им подадат ръка и
2. С тях да се работи с тях активно и професионално.
Не може с лека ръка да се издават присъди кой става и не става. Помня много велики футболисти на Пирин, чиито първи мачове бяха трагични. Но тогава в мъжкия отбор имаше истински мъже и треньори, а на трибуните лумпените нямаха думата. И така израснаха много добри футболисти. Сега това не е възможно, защото владее краткосрочно мислене, липса на компетентност, „фенска“ първосигналност и яко източване на собствениците на клуба през комисионни. Толкова е просто.


23 Септември 2019 10:34 | bore
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ти сигурно си голям специалист, при Клоп или при Гуардиола си бил на стж, че толкова разбираш тази материя? За какви юноши говориш бе, кой няма да избере собствена рожба и ще вземе чужденец, ако има добри момчета? Не плямпай глупости за юноши и чужденци, като има наши със сигурност ще заиграят, но като ги няма ще се рзчита на наемници. Това, че са наши юноши не им дава предимство, ако не се трудят и нямат качества за голям футбол пред всеки друг футболист. Като започнеш да финансираш клуба тогава може да имаш някакви претенции! Само Пирин!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар