ЮЗУ "Н. Рилски" - притегателен център за професионални баскетболисти, десетки от национални отбори се записаха да учат в Благоевград

27 юни 2013 16:04   2 коментара   27468 прочита


ЮЗУ „Неофит Рилски“ явно предлага чудесни условия за учене, от които могат да се възползват професионалните състезатели у нас. Пример за това е фактът, че не малко от тях са записани или ще се запишат като студенти в университета в Благоевград. Благодарение усилията на ректора проф. д.н. Иван Мирчев учебното заведение има представителен отбор в мъжката А група, който завърши на трето място през миналия сезон. С изключение на Никола Трайков всички останали момчета от състава също са студенти.

Освен играчите, които са част от състава и учат в университета, други, които пък са от отбори от НБЛ също са записани там. Левскарите Венци Петков и Георги Кунов са студенти в Благоевград, а като тях са и колегите им от Рилски спортист Христо Захариев, Дарин Иванов и Красимир Георгиев. Състезателите на Черноморец Тодор и Милен Захариеви също записаха да следват в университета, така както и Георги Бързаков, който миналата година бе в Стара Загора.

От новата учебна година предстои да учат в Благоевград и Кирил Кирилов от школата на Левски, както и Николай Маринов и Цветан Георгиев от тази на Балкан. И през новия сезон отборът на Академик Благоевград ще играе в първенството на мъжката А група. През миналия шампионат тимът остана трети, а сега вероятно ще се стреми да се изкачи по-нагоре в класирането. Старши треньорът Божидар Гьорев пък издържа успешно изпитите и записа докторантура в университета.

Лъчо Петров
 


Още за: ЮЗУ   баскетбол   нови играчи   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
27 Юни 2013 17:20 | Шакил О Нийл
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Толкова и ще учат - ще им дадат дипломите бадева, да си закачат на стената вместо тапет. За хвалене щеше да е ако там се натискаха да се учат национални и международни медалисти от математически, химически, физически, технически и прочее олимпиади. ЮЗУ не е НСА, а само я подбива чрез инфлоция на дипломите!


08 Юли 2013 22:00 | ЮЗУ-то
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Айде почнаха мъките.... за преподавателите. Сега още повече ще трябва да се затварят очи и да се дават заверки и пишат оценки на пишман-баскетболистите по заръка на началството... явно има някаква далавера с тия баскетболисти за някои, ама за университета ползата е нулева.... дори на минус.... ще излязат няколко неграмотни баскетболисти с дипломи и след това ще раздават акъл и ще тренират деца... рибата май се вмирисва откъм главата.... какво ли прави ректора на ЮЗУ в Управителния съвет на баскетболната федерация..... само той си знае.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар