Юноши на Пирин с покани за юбилея на Добруджа, сред тях и главния мениджър на ЦСКА-София

09 септември 2019 09:29   3 коментара   10801 прочита


Няколко юноши на Пирин Благоевград получиха покани за участие в звезден мач между легендите на Добруджа и бивши национали на България. е кулминацията в програмата, с която ще бъде отбелязана 100-годишнината на футбола в Добрич.

С организацията на събитието се е заел главният мениджър на ФК Добруджа Светослав Петров, който е отправил покани към Николай Петрунов, Емил Мицански, Венко Попов, Стойчо Стоилов, Ристе Милосавов и Емил Равначки, все бивши футболисти на Добруджа.

За треньори на звездния тим са поканени Янко Динков, Йордан Самоковлийски и Борис Николов. Те ще изведат отбор в "жълто-зеления" екип срещу бронзовите медалисти от САЩ`94 Бончо Генчев, Даниел Боримиров и Ивайло Йорданов. Никола Конанов, Петре Григораш и Диян Божилов и други бивши футболисти на тима са потвърдили участие.

Честването на юбилея ще бъде в навечерието на празника на Добрич – на 24 септември, обясни Светослав Петров. Началото на тържествата ще бъде поставено в 13.00 часа в огледална зала „Нели Божкова“ с представяне на книгата „100 години футбол в Добрич“. Нейни автори са Илия Кишишев и Петър Петров.

Книгата съдържа богат снимков материал, пълна статистика за класиранията, състава и най-интересните мачове през годините, както и много любопитни истории.

Програмата ще продължи на стадион „Дружба“ от 17.30 часа с награждаване на заслужили ветерани на Добруджа със значки и грамоти от БФС, клуба и Община Добрич. След това предстои гвоздеят на програмата - мачът между легендите на Добруджа и известни бивши национали на България.

В звездния отбор личат имената на много медалисти от Световното първенство в САЩ през 1994 г., както и на най-добрите футболисти на страната от миналото десетилетие.

Дончо Донев, Ивайло Йорданов, Бончо Генчев, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Елин Топузаков, Георги Иванов, Христо Янев, Велизар Димитров, Георги Чиликов, Златко Янков и Радостин Кишишев се ангажираха, че най-вероятно ще успеят да дойдат, съобщи Светослав Петров.

Марти Иванов


Още за: юноши   Пирин   юбилей   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
09 Септември 2019 17:59 | Позор
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

511 хил. лева е похарчила община Благоевград за медийно обслужване по непрозрачна схема от началото на 2018-а до месец май 2019 г., твърди фондация ”Антикорупционен фонд” на база собствено проучване в областните градове. Общината е сред първенците по този показател.


09 Септември 2019 19:11 | Истина е
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Община Благоевград не е сред първенците, а е едноличен лидер . Познайте, коя медия е лидер в класирането на хранилката . Река в югозападна България с шест букви


10 Септември 2019 09:33 | ben
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Славчо мно си зле, но ти си го знаеш! Каква статия си написал, но ти толкова си можеш!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар