Включиха Гоце Делчев в колоездачната обиколка на България

08 януари 2010 00:12   1 коментар   9646 прочита
Тр. Стойчев и възпитаниците му ще имат отличен шанс да се учат от елита в България и Европа
Тр. Стойчев и възпитаниците му ще имат отличен шанс да се учат от елита в България и Европа


Тр. Стойчев и възпитаниците му ще имат отличен шанс да се учат от елита в България и Европа

След 27 г. прекъсване

Гоце Делчев бе включен в маршрута на обиколката на България само година след като в града беше учреден клубът по колоездене “Пирин”. Градът ще домакинства на I етап от юбилейното 60-о издание на престижното състезание. Колоната тръгва от София и ще финишира в Г. Делчев, където на следващия ден за първи път в проявата ще бъдат раздадени жълтата, зелената, бяло-червената и бялата фланелки на временните лидери в различните категории.

За последен път участниците в обиколката преминаха през Неврокопско през 1983 г., но товага пристигнаха от Смолян. Сега по обратната посока е II етап, който се очертава като най-тежкия, заради многото изкачвания и завои. За включването на Г. Делчев в международната проява се заговори в средата на миналата година, когато треньорът на КК “Пирин” Трифон Стойчев и кметът Владимир Москов изразиха готовност да приемат надпреварата. Най-сериозният тест за гоцеделчевци бе организираната през есента купа “Неврокоп”.

По време на състезанието в града се изсипа почти целият ръководен екип на федерацията начело с президента Венелин Хубенов и шефа на съдиите Веско Михайлов, които похвалиха домакините за свършената работа. Засега заявки за участие в обиколката на България са подали 4 родни и 18 чуждестранни отбора, а събитието ще бъде излъчвано пряко от телевизионния гигант “Евроспорт”.

1 коментар
09 Януари 2010 14:02 | GD
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

И по Евроспорт ли ще го дават? Чудесна реклама за ГД и браво на хората, спомогнали Гоцето да е включено в Тура. Трея да ги натоварим малко тия колоездачи - да ги опънат до Сандански през Папаза, а после и обратно - чудесен етап ще се получи. И после за отмора - газ по завоите до Смолян. Поздравлени и за хората, създали клуб в ГД по колоездене и за спонсорите на отбора- това е пътят, който трабва да се посочва на младите...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар