“Ветераните” поведоха хорото с пълна с шампанско купа на шампионите

18 януари 2011 00:18   1 коментар   17539 прочита
По традиция първото шампионско хоро повежда отборът победител
По традиция първото шампионско хоро повежда отборът победител


По традиция първото шампионско хоро повежда отборът победител

Опашкарите “Лава” получиха прах да изперат екипите им

По шампионски в латиноатмосфера премина грандиозното 6-часово тържество в ресторант “Кожух” в чест на награждаването на призьорите от приключилото 24-то издание на футболния турнир на малки врати “Бачето” в село Рупите, община Петрич. Шампионската купа и златните медали спечели отборът на “Ветераните”, със сребърните отличия се окичи тимът на “Динамо”, с бронзовите - “Юнак”. Следват “Космос”, “Кожухски сокол”, “Лава”. Това е най-старият футболен турнир в южната община, като и шестте отбори са от село Рупите. Купата за най-добър нападател и голмайстор на турнира спечели Димитър Ташев от “Динамо”, за най-добър вратар Ивайло Атанасов, а за най-добър защитник Николай Терзиев от ветераните. Наградите връчи кметът на общината инж. Вельо Илиев.

По традиция отборът, класирал се на последното, шесто място, бе удостоен с прах за пране, за да изпере екипите на съперниците. Прахта получи капитанът Андон Кърцелски. Любопитното бе, че неговият брат Кръстьо Кърцелски е капитан на отбора-шампион от ветераните. Президентът на фирма “Растер юг” Васил Костов бе удостоен с плакет от Българската работническа федерация за активно подпомагане на спорта в селото. Приза връчи кметът на Рупите Георги Атанасов, а Костов завъртя няколко хора с купата на шампионите в ръка. На тържеството бе и 55-годишният Николай Кьосев, номиниран за футболист на 20-ти век в селото. Той е учител и в продължение на 25 години е играл като нападател, като е отбелязал над 650 гола. Най-активни на дансинга бяха футболистите на отбора-победител “Ветерани”, които поведоха и първото шампионско хоро с купата, пълна с шампанско.

Кръстьо Кърцелски /диджей Къци/, капитан на отбора на шампионите, бе в основата на купона, показвайки завидни умения в хората, кючеците, пеенето. Той изненада присъстващите с виртуозно чукане на тъпан, качен му на врата. Собственикът на ресторант “Кожух” Димитър Грънчаров бе в ролята на диджей и през цялата вечер пускаше хитове. Сред гостите бяха още кметовете на Кърналово - Стоян Бойчев, на Старчево -Георги Кузманов, синият лидер Христо Коларов, организационният секретар на сините Васил Божанин, група от Благоевград начело с бившия шеф на КНСБ Васил Чолаков, който подари на Георги Атанасов медал с изографисана цифра 3 с пожелание да спечели трети мандат.


Още за: футбол   турнир   купон   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
18 Януари 2011 08:28 | Странно
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо този турнир се преиначава и тук идва цялото петричко СДС да яде и пие, е може ли такова нещо? Защо кмета на селото, който е в ръководството на СДС допуска такова нещо, така ще ни накарате да гласуваме за вас?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар