Венцеслав Иванов: Малцина очакваха това класиране на Беласица

26 ноември 2022 23:54   4 коментара   7714 прочита


През пролетта Беласица (Петрич) извоюва по категоричен начин завръщането си в професионалния футбол. Постепенно обаче еуфорията отстъпи на реалността. На преден план изникнаха въпроси, относно бъдещето, на които тогава нямаше оптимистични отговори.

Един от най-значимите гласеше, че „комитите“ няма да могат да играят домакинските си мачове в своята изключително трудно превземаема за съперниците „крепост“ стадион „Цар Самуил“. Решението беше на 67 км – стадион „Струма“ в Симитли. Други вълнения предизвикваше селекцията – отбора беше изграден от момчета без никакъв опит в професионалния футбол.

Сега, четири месеца по-късно се оказа, че тези притеснения са били излишни. Беласица завърши първия дял от първенството на Втора лига на четвърто място, само на две точки от втората позиция, даваща право за директно изкачване в елита на родния футбол – Efbet Лига.

Как беше реализирано силното представяне, пред sportal.bg коментира старши треньора на петричани Венцеслав Иванов.

„Поех от 6-ия кръг на шампионата много добре подготвен отбор от предшественика ми Иво Тренчев. Обигран тим от местни състезатели, добър колектив, играещ близо до върха на възможностите си. Почти нямам забележки към себераздаването на момчетата в мачовете.

Много добър полусезон за Беласица. Дължи се на многото свършена работа и това, че футболистите бързо осъзнаха какво се иска от тях. Доволен съм от представянето ни с изключение на два мача – срещу ЦСКА 1948 II (София) и Лудогорец II (Разград).

Считам, че ако Лудогорец II играе в този състав с който излезе срещу нас, няма кой да го победи в първенството. В останалите срещи бяхме или равностойни или надигравахме съперниците. В началото трябваше да преболедуваме прехода от аматьорския към професионалния футбол. Това се забеляза в гостуванията. Радващо е, че много бързо го направихме, играхме добре и спечелихме точки на чужд терен.

Съжалявам за равенствата с Марица (Пловдив) и Созопол, защото ги надиграхме, но не ги победихме. Всички момчета в отбора дадоха своя принос за силното представяне. Повечето от футболистите ни дебютираха в професионалния футбол.

Дадохме шанс за изява на много млади играчи. Точковият ни актив е близо до максимума. Малцина очакваха това класиране. Голямо благодаря на феновете. В действителност, ние гостувахме във всичките си мачове.

В Симитли обаче, благодарение на нашите фенове, чувствахме подкрепа. Хубаво е, че ръководството на Община Петрич е зад отбора. Това ни дава увереност, че ще се справим. Предстои по-трудното – да затвърдим постигнатото досега“.


Още за: Беласица   треньор   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
27 Ноември 2022 07:33 | Хг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ближалката на валяко Динев Бръчков и златински и гошо Петров


27 Ноември 2022 08:50 | samooo belaaa
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

belaaa petriiiich


27 Ноември 2022 08:53 | samooo belaaa
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

браво на отбора и верните фенове . бела завинаги


27 Ноември 2022 17:37 | Една легендаааа
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Публика и Отбор - едно цяло ! Безценно !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар