В Симитли се молят на шефа на БФС Б. Михайлов да опрости наказанията от скандала с тима на генерал Б. Борисов

09 юли 2009 00:10   1 коментар   27570 прочита
Спас Стоименов
Спас Стоименов


Спас Стоименов

Треньорът Сп. Стоименов: За “А” група ще мислим след 4-5 сезона

- Г-н Стоименов, по план ли върви лятната селекция и отговаря ли на очакванията?
- Две седмици преди началото на подготовката проведохме разговорите с желаните попълнения. Предложихме нашите условия на 4-5 момчета, повечето от които вече тренират с отбора. Все още липсва Венци Бенгюзов от “Литекс”. Бяхме се договорили с него, но сега чувам, че ловчанлии май решили да си го задържат. Аз лично не знам точно какъв е проблемът и има ли въобще такъв. Надявам се до края на седмицата да пристигне. На 100 процента сигурен е Атанас Лясков, добре познато име в региона, което не се нуждае от представяне. Към нас се присъединиха Юли Колушев от “Пирин”, Цецо Николов от “Малеш” също е на линия, както и Емилиян Младенов, който за последно игра в Разлог. Всички футболисти със заслуга за първото място в Югозападната “В” група и влизането във втория ешелон са на разположение. Не смятаме да се разделяме с никого от тях.
- На кои постове все още ви липсват футболисти?
- Отборът в общи линии е окомплектован, макар че винаги вратата е отворена за класен играч. Ще търсим само още един вътрешен халф, но дори и да не намерим, няма да е фатално, защото разполагаме с варианти. Доволен съм, че Башлиев и Балтов избраха да останат при нас, както и вратарят Иван Църваришки.
- Как ще протече предсезонната подготовка?
- Всичко е ясно. До края на настоящата седмица сме в Крупник, защото искаме да запазим в добро състояние нашия терен, а и тече ремонт на стаите в административната сграда. От понеделник заминаваме за село Баня край Разлог, там хотелските условия са отлични и предоставят всичко, което ни е необходимо. Първата контрола е на следващия ден - 14 юли, с “Миньор” /Пк/. След още 24 часа играем с “Вихрен”, а на 18-и с “Локомотив”
/Пд/.
- Какви цели ви постави клубното ръководство?
- Нормално е първата година да се търси утвърждаване в професионалния футбол, това е най-важното нещо и се разбира от всички в клуба. Трябва да покажем, че имаме място във втория ешелон и да гоним класиране в златната среда. Живи и здрави, след около 4-5 сезона можем да помислим и за “А” група.
- Възможно ли е проблемът с треньорския лиценз да окаже влияние върху обстановката в съблекалнята?
- Клубното ръководство ми гласува пълно доверие. Аз имам лиценз за помощник в “Б” група и няма проблем да съм на пейката по време на мачовете. Привлякохме в щаба Николай Петрунов, който притежава необходимия ценз и ще се води старши треньор по документи. Не сме първооткриватели на тази схема, така че не виждам пречки. Ще ми помагат Иво Тренчев и Мето Стойнев.
- Това значи ли, че Тренчев ще окачи обувките на пирона?

1 коментар
09 Юли 2009 21:27 | francesco totti
Оценка:
47
 (
725
 гласа)

glava li e 4udo li e.skrii se be selqk




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар