В аванс! Албена Ситнилска е Спортист на годината в Благоевград, ФК Спортика е отбор №1

17 декември 2019 10:09   1 коментар   8134 прочита


Часове преди официалната церемония по награждаването на най- добрите спортисти на Благоевград за 2019 година, станаха ясни победителите. В класацията за Спортист на годината в категория мъже и жени победител е Албена Ситнилска. Световната и европейска шампионка в два спорта таекуон- до и кикбокс събра най- много точки в анкетата.

Бившата състезателка на клуб Фолкън Благоевград и настояща на Армеец София, печели наградата за пети път. Първата си награда тя печели през 2012 година, като Албена Малчева, а последната през 2017 - та година. Сега отново е на върха въпреки, че вече е част от столичен клуба. Наградата отбор на годината отива при ФК Спортика, напълно заслужено, след като футболистките от благоевградския клуб спечелиха сребърните медали от първенството при жените и играха финал в турнира за купата на България.

Тази вечеp в зала Скаптопара ще бъдат връчени наградите на призьорите в отделните категории, като и над 30 деца спечелили медали в държавни първенства и турнири. Награди ще получат ветерани и хора с увреждания. Не е ясно дали ще бъде спазена традицията, изявени спортисти да бъдат част от нея. За сега няма обявено нито едно име на бивш или настоящ шампион, който да награди част от призьорите.

През годините в зала Скаптопара са гостували Тервел Пулев, Мария Петрова, Иван Ценов, Йорданка Благоева, Таня Богомилова, Илиана Раева, Ива Пранджева, футболните национали Страхил Попов и Станислав Манолев.

Петя Георгиева 

1 коментар
17 Декември 2019 22:10 | ссс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и в какъв олимпийски спорт се изявява Ситнилска?,.... да не е някой ситен севернокорейски спорт дето го няма никъде по света освен в нашия окръг




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар