Успехи зад граница! Благоевградчанка е шампион на Великобритания по спортна гимнастика от университетския шампионат

03 февруари 2020 10:14   1 коментар   17021 прочита


Родената в Благоевград Йоана Янкова стана шампион на Великобритания от първенството на университетите по спортна гимнастика. Българската национална състезателка се състезаваше в категория Елит или най- високото ниво.

В двудневната надпревара, на която домакин бе град Лестър, Йоана зае първо място в многобоя, като допълни колекцията с още три медала, злато на земя и успоредка и бронз на греда. Тя представляваше университета Суонзи (Swansea University) където учи първа година право. Общо в женската гимнастика участие взеха над 140 гимнастички разделени на 4 категории от 32 университета.

Дъщерята на бившия ни държавен шампион на земя от областния център на Пиринско Антон Балев и кюстендилската ексакробатка Даниела Василева-Балева показа най- доброто от себе си в отделните уреди, което и донесе и златото в многобоя.

Марти Иванов

1 коментар
03 Февруари 2020 15:51 | Стар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво момиче, много успехи иии любов ти пожелавам.... само напред... и дапси пожелаем едни ден ако стане съдия или нещо по значимо да съди всичко боклуци довели ни до просешка тояга и изтонили. нея да учи извън Бг




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар