УЕФА отряза Бербо и Мартин Петров за треньорски лиценз

04 септември 2020 13:09   5 коментара   6566 прочита


Благоевградската звезда Димитър Бербатов и Мартин Петров са получили отказ от УЕФА да кандидатстват за лиценз PRO, пише "Меридиан Мач". Въпросният документ би им дал право да ръководят тимове от Първа лига, както и национален отбор.

Бившите национали изкараха тапии за лиценз А преди половин година. За да кандидатстват за него, те се възползваха от правилника, който позволява на големи играчи да го изкарат без да са работили като треньори в долните нива на футбола.

Бербо и Мартин са се срещнали с ръководството на треньорската школа у нас, за да кандидатстват за придобиване на най-високата възможна тапия - УЕФА-PRO. Съгласно правилника обаче те не могат да започнат обучението си, ако не са работили определен период във Втора лига или като помощници в Първа лига. Шефът на треньорската комисия Лъчезар Димитров не отрязал директно легендарните нападатели, а предпочел да изпрати писмо до УЕФА, с което да пита за възможността двамата да стартират подготовката си за лиценз PRO. От УЕФА обаче били категорични, че това няма как да стане, а Бербо и Мартин трябва да извървят всички необходими стъпки.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Байер (Леверкузен) на няколко пъти заявил пред свои приятели, че първата му цел, след като обяви отказването си от футбола, е да започне работа като треньор в някое от по-долните нива на английския футбол или в спортно-техническия щаб на клуб от Висшата лига.

Работа като мениджър в английския елит иска да започне и Стилиян Петров, който обаче завърши школа на Острова.


Още за: мартин петров   бербатов   УЕФА   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
04 Септември 2020 13:44 | Дедо Пене
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Диви, диви селяни.


04 Септември 2020 16:05 | Гоце Краводеров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чеп за зеле не става от.....!


04 Септември 2020 17:46 | Giustiziere
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

TE....


04 Септември 2020 23:21 | Евлоги
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така губи само футболът.


05 Септември 2020 14:23 | Гоце Краводеров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

какви футбалери са тия бе, фудбалер е ристо стоичков!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар