Училищен автобус незаконно вози на аванта футболистите на ФК "Вихрен"

22 март 2011 00:19   5 коментара   41101 прочита
Футболистите на ФК
Футболистите на ФК "Вихрен" пътуват с училищния автобус от Сандански до селските стадиони


Футболистите на ФК "Вихрен" пътуват с училищния автобус от Сандански до селските стадиони

Училищен автобус, дарен от Министерството на образованието и науката на община Сандански, се ползва за превозване на футболистите от представителния отбор на ФК "Вихрен" от Сандански до стадионите в селата Склаве, Струма, Ново Делчево, Дамяница. Читатели изпратиха на имейла на "Струма" снимки, на които се вижда, че от училищния автобус слизат футболисти за тренировка и след приключване на едночасовото занимание отново се качват на него, за да се върнат в Сандански.

Училищният автобус вози футболистите във вторник, сряда, четвъртък и петък до селата Склаве, Дамяница, Ново Делчево или Струма в зависимост от това къде ще се проведе тренировката или приятелската среща. След това ги връща с обратен курс до Сандански. Разходите за гориво са за сметка на бюджета на образованието, установи репортерска проверка.

От Регионалния инспекторат от Благоевград са категорични, че училищните автобуси трябва да са на разположение единствено за превозване на ученици от закритите училища до приемното училище. Не могат да се ползват от други институции, организации или дружества с нестопанска цел, каквото е ФК "Вихрен".

Стана известно, че училищните автобуси, дарени на община Сандански, могат да извършват превоз само на територията на община Сандански или със заповед на регионалния инспектор за организирани ексурзии на ученици извън региона. Община Сандански има дарени 5 училищни автобуса, а компетентните органи коментираха, че ползването им за превоз на футболисти или за други цели е незаконосъобразно.

5 коментара
22 Март 2011 06:51 | от Илинденци
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В община Струмяни двата училищни автобуса всеки ден возят на тренировки футболистите на "Малеш" до Илинденци, както и за всички мачове.
Отделно тези автобуси пътуват ежедневно до гр. Сандански и обратно за извозване безплатно на служителите от града.
Каква загриженост за послушниците на Г-Н Чиликов. А в община Струмяни има безработни висшисти.
Господин Златнов как се използват по преданазначение автобусите от вашето министерство.


22 Март 2011 07:21 | левски
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ей вие от илинденц какво ви е виновен Чиликов, че селото ви е съставено от пиромани, наркораспространители, иманяри, бракониери стреляте се като в дивия запад итн... Време е да дойдете в 21 век където са нормалните хора


22 Март 2011 19:57 | СПАС
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

СТРУМА Е НАЙ ЖЪЛТИЯ ВЕСНИК. ПИШЕ СТАТИИ ПО ДОНОСИ. КОЙ ВИЕ ПОТВЪРДИЛ ЧЕ АВТОБУСИТЕ ВОЗЯТ ИГРАЧИТЕ ЗА СМЕТКА НА ОБРАЗОВАНИЕТО? АВТОБУСИТЕ СА ДАДЕНИ НА ОБЩИНАТА И ТЕ СИ НАЗНАЧАВАТ ШОФЬОРИТЕ И ПОДЪРЖАТ -БОКЛУЦИТЕ (АВТОБУСИТЕ). ИЗВЕСНО ЛИ Е НА ВСИЧКИ ЧЕ ТЕЗИ АВТОБУСИ НЕ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ДОРИ И ЗА ДОБИТЪК-ЗАЩОТО НЯМАТ КЛИМАТИЦИ И ПРОЗОРЦИ КОЙТО ДА СЕ ОТВАРЯТ. В ТЯХ ВОЗЯТ УЧЕНИЦИ -СРАМОТА. МОЖЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ЛЯТОТО ДА ГИ ПОЛЗВАТ ЗА САУНИ. ЧЕСТО СЕ ЧУПЯТ ЗАЩОТО КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ СА ПРАВЕНИ. ЛИЧНО АЗ СЪМ ПОЛЗВАЛ ТЕЗИ АВТОБУСИ ДА ВОДЯ ДЕЦА НА СЪСТЕЗАНИЯ. ШОФЬОРИТЕ СА МНОГО ЛЮБЕЗНИ И ОТЗИВЧИВИ. ОБЩИНАТА ПОЕМА КОМАНДИРОВКАТА НА ШОФЬОРИТЕ, А КЛУБА ПЛАЩА САМО ГОРИВОТО. РЕМОНТА И ПОДРЪЖКАТА СИ Е НА ОБЩИНАТА. В УЧИЛИЩАТА ДИРЕКТОРИТЕ ПОДПИСВАТ ПЪТНИТЕ ЛИСТОВЕ-ЗНАЕ СЕ КОЛКО КУРСА ПРАВЯТ И КОЛКО КМ .СА ИЗМИНАЛИ
ЩЕ ВОЗЯТ ВИХРЕН И ВСИЧКИ СПОРТИСТИ ОТ ГРАДА. НАЛИ СА НАШИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ. В ЦЯЛАТА СТРАНА ТАКЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ТИЗИ АВТОБУСИ


23 Март 2011 08:11 | сефте
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

а вие не сте ли виждали как поли си вози с училищните автобуси не само играчите а и публиката


23 Март 2011 09:25 | Коста
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ох, ох!!! Мани, мани много прост народ има бе в тия сайтове. Кво ше кажете?????




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар