Ученици от Кочан се състезаваха кой знае повече за Стоичков, Гунди и Бербатов

29 януари 2010 00:20   8 коментара   26744 прочита
Инициаторът Д. Кумбаров с част от капитаните на отборите
Инициаторът Д. Кумбаров с част от капитаните на отборите


Инициаторът Д. Кумбаров с част от капитаните на отборите

По идея на трикратния победител в "Минута е много"

Учениците от СОУ “Хр. Смирненски” /с. Кочан/ проведоха първата по рода си “Вечер на физкултурата и спорта”. Тя премина под формата на състезание, чиято цел бе да повиши познанията им в областта на спорта. Проявата, която бе по идея на учителя по физическо възпитание Динко Кумбаров и трикратен победител в “Минута е много”, включваше 4 кръга.

В първия етап разделените на отбори участници демонстрираха познанията си за олимпийските игри /летни и зимни/ и световните първенства по футбол, във втория отговаряха на въпроси, свързани с футбола, тениса и волейбола, а в третия и четвъртия тема на съревнованието бяха олимпийските шампиони Стефка Костадинова /скок на височина/, Валентин Йорданов /свободна борба/ и Екатерина Дафовска /биатлон/, както и футболните звезди Христо Стоичков, Георги Аспарухов-Гунди и Димитър Бербатов. Отговорите бяха оценявани по шестобалната система от комисия, председателствана от директора на СОУ “Хр. Смирненски” Гълъб Чаушев.

Най-много точки събраха шестокласниците, но награди, под формата на футболни, волейболни и баскетболни топки, получиха всички отбори. Вечерта бе освежена със забавна хумористична програма, подготвена от учениците, викторина за любителите на спорта и изпълнения на мажоретния състав. Интересът, който предизвика начинанието, предполага то да стане традиционно, а състезателите от сега се заканват през следващата година да се представят още по-добре.

8 коментара
29 Януари 2010 09:40 | Stefan
Оценка:
5
 (
39
 гласа)

Най-после нещо смислено да се направи в училището,което да стимулира децата за изява.Поздравления за организаторите и ръководството на СОУ"Христо Смирненски".Дано и занапред има подобни неща.


29 Януари 2010 15:15 | сатовчанец
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

бравоооооооо на кочанци.абе вие нещо постоянно сте във вестника по една или друга новина.явно и там има Kраси Терзиева приятели а или не.


29 Януари 2010 22:24 | kristiqn
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯТ ФОРУМ!!!НИЕ СМЕ НЕФОРМАЛНО МЛАДЕЖКО СДРУЖЕНИЕ БГ УСТРЕМ!НИЕ СМЕ ЗА ЕДНО ЧЕСТНО, ПАТРИОТИЧНО, ОТКРИТО И СЪРЦАТО УПРАВЛЕНИЕ, КАКТО НА ДЪРЖАВНО, ТАКА И НА МЕСТНО НИВО!
НИЕ СЕ БОРИМ ПРОТИВ НЕРЕДНОСТИТЕ КОИТО НИ ОБКРЪЖАВАТ ЧРЕЗ СЕЗИРАНЕ НА НЕОБХОДИМИТЕ ОРГАНИ И ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ЕДНО ПО-БУДНО И ОТГОВОРНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!
ВСЕКИ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ ПРИ НАС, НЕЗЕВИСИМО ОТ НЕГОВАТА РЕЛЕГИОЗНА И НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ!
КОЛКОТО СМЕ ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОСИЛНИ ЩЕ БЪДЕМ!
БГ УСТРЕМ!!! BGUSTREM.ACEBOARD.COM BGUSTREM.WEEBLY.COM
ДОБРЕ ДОШЛИ И В НАШАТА БЕЗЦЕНЗУРНА ТЕМА ОЗАГЛАВЕНА- ТРИБУНА


30 Януари 2010 00:16 | ВД
Оценка:
8
 (
34
 гласа)

Браво Динко! Поздравления за нестихващия ентусиазъм, който предаваш на учениците! Трябват повече такива инициативи, за да се съхрани вниманието на младежта към по-смислени неща от чалгата и компютърните игри! Всъщност Европейският Съюз би трябвало да насърчава финансово такива образователни и социални инициативи, предвид желанието му да повиши качеството на живот в т.нар. селски региони! Друга е темата по въпроса- как ще се изравни качеството на живот в градовете с това в селата- в аспекта на еко-продуктите от първа ръка и зелената еко-среда!


04 Март 2010 00:25 | Кочанец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Евалла. Това се иска. Браво Динко!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар