Треньорът на Петър Мицин: Той вече е в елита на световното плуване

05 септември 2023 11:20   2 коментара   5901 прочита


Треньорът на Петър Мицин – Николай Вакареев, говори ексклузивно в ефира на „Дарик“ радио само ден, след като Мицин който стана световен шампион на 400 метра свободен стил на първенството на планетата за юноши и девойки в Нетаня, Израел. 18-годишният плувец на "Вихрен" Сандански се превърна в първия ни световен шампион в басейн в някоя от възрастовите категории.

„Радваме се много за успеха на Петър Мицин. Подготвяме се за басейна, имаме участие в 200 метра свободен стил. Сутринта са отборните серии, а следобед се надяваме на финал. Всеки отива да стане шампион“, започна Вакареев.

„Италианецът е големият конкурент на Петър. Ние направихме едно участие между Европейското и Световното, което ни поумори, докато италианецът конкретно се подготвяше за това Световно първенство. Много участия на големи първенства пред 2-3 месеца са трудна задача, защото трудно се възстановяваш след това“, коментира още той.

„Решихме, че след като му минат основните дисциплини от 200, 400 и 800 метра Петър Мицин ще плува и на 200 бътърфлай. Много се радостни, че съумяхме да постигнем целта си, която между нас си бяхме поставили. Тази година имахме увереността, че ще се представим добре. Резултатите подсказваха, че можем да се представим добре“, заяви треньорът на Петър Мицин.

„След като се приберем ще починем две седмици, след което ще започнем подготовка за Европейското първенство за мъже и жени на малък басейн. Това ще бъде първото му състезание с големите и ще се бори да добър резултат. Петър Мицин е вече в елита на световното плуване. Той е в първите 16, може да прави плуване на полуфинал на големите първенства“, уверен е Вакареев.

„Състезанието беше напълно организирано и на ниво. Ние сме заедно с нашия масажист – Марио, който е неизменно до нас през цялото време“, каза още той.

„Преди състезание Петър Мицин е внимателен във всяко отношение, защото трябва да поддържа и определени килограми, което е трудно в момента, защото расте и наддава в момента. Когато не е на състезание обича да хапва и сме внимателни с това, което е нормално, тъй като тренировките му са изключително тежки. Постиженията на Мицин са изключително ценени в града ни – Сандански, защото по този начин го показваме като плувен център в страната“, заяви още Николай Вакареев.

„Петър е изключително съсредоточен. Преди старта се усамотява и няма нужда от допълнително нахъсване. Той използва постоянно слушалки, за да може да се концентрира преди състезание. Той слуша различна музика, не го пипам, защото това си е негово“, завърши треньорът на Петър Мицин.

2 коментара
06 Септември 2023 16:45 | Tano
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Kakuv elit we slezi malko smeshnik micin bicin pomqri


06 Септември 2023 21:50 | Saki
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Katse kala malaka




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар