Топ пилотът по мотокрос на община Симитли Жулиян Георгиев е новият шампион по мотокрос на България

17 ноември 2023 08:59   1 коментар   4445 прочита


 

За пореден път, топ пилотът  по мотокрос на община Симитли Жулиян Георгиев постигна отличен резултат и се изкачи по стълбичката на успехите, като грабна отново ПЪРВО място в състезание по мотокрос в България. Надпреварата бе проведена в Айтос, където състезателя на Табак Рейтинг Тим община Симитли - Жулиян Георгиев се състезава в клас МХ1.

Това е поредното състезание на Жулиян, в което достойно представи своя клуб и цялата община Симитли.

В интервю пред motocrossbg.eu, Жулиян Георгиев споделя как оценява изминалия състезателен сезон и кое според него е най-доброто му представяне. 

Как оценяваш изминалия съсетзателен сезон?

Този сезон беше доста добър за мен! Показвах постоянство на всяко едно състезание, с минимални грешки в карането. Беше много трудно физически и ментално, защото нямам възможността да тренирам доста често с мотор. Последните два месеца ги изкарах само от състезание на състезание, без тренировки между тях. Като включим също, че отидох на световно със една седмица предизвестие и точно 5 тренировки с мотор за лятото, но всичко това се дължи на моята добра зимна подготовка, в която прекарах много часове тежки двуразови и триразови тренировки.

Кое беше най-доброто ти представяне?

Най – големият успех за тази година е ,че успях да се докосна до световната сцена и имах възможността да се състезавам срещу най – добрите състезатели на планетата! Въпреки всички разочарования и трудности през годините, аз успях да се докосна до върха. Аз вярвам в моите възможности и вярвам, че с правилните хора зад гърба ми, аз мога да постигна големи неща в този спорт!

 

Къде изпита най-голямо затруднение в карането?

Най – голямото затруднение в карането на голямо ниво, е ментално. Освен, че се изисква огромна издръжливост и физическа подготовка, много голяма част играе психиката. Един спортист трябва психически да е настроен, че е най-добрия! Това различава шампиона от посредствения карач, че при най – малките трудности се отказват. Да се откажеш е най-лесно, трудно е да продължиш когато няма никаква светлина в тунела!

Кое трасе според теб бе най-добре подготвено, на което си карал тази година?

Честно казано не съм особено доволен от подготовката на състезанията в България. Имаше 3 кръга на едно и също трасе от общо 9 кръга. Освен това от толкова много години нямаме нито едно чисто ново трасе с хубави големи елементи , всички трасета почти в България са за деца , с малки скокове ,малки елементи и къси. Нямаме нито едно истинско голямо трасе за професионалисти , дълго с големи скокове и елементи , за истински карачи. Трасетата в България изравняват силите и няма места за изпреварване.

 

Каква беше конкуренцията? Какво мислиш за нивото на състезателите този сезон?

Нивото в България никак не е зле, но държавата отказва и затрива много таланти. Мисля, че ако се инвестира в построяването на нови истински трасета и да се създадат добри условия за подготовка на деца, да имат къде да карат. Да се направят мотокрос училища с млади хора, които са на дълбоко в спорта, хора които наистина знаят как изглежда професионалния спорт. Тогава вече България ще има със сигурност отново състезатели на най-високо ниво, защото имаме голям потенциал, но системата те принуждава да се провалиш.

Като състезател, какво мислиш за нивото на родния мотоспорт към настоящия момент и смяташ ли, че тенденцията е към развитие и прогрес?

Тенденцията ще потръгне към прогрес, ако се инвестира в правилните неща по правилния начин с правилните хора. Да се влагат пари в момчета, които заслужават и се трудят и искат да се развиват. По този начин ще дойдат много нови състезатели и бариерите ще да винаги пълни във всички класове, иначе тъпчем на едно място!

 

Какви са очакванията ти за догодина и какви цели си поставяш за сезон 2024?

Целите ми за следващата година са, да бъда по-добър от себе си тази година. Да бъда във възможно най – добрата форма, в която мога да бъда и да достигна пълния потенциал на себе си. Да популяризирам спорта все повече в България! Да мотивирам всички хора, които ме гледат и да покажа,че с труд, постоянство, борба може да се постигне всичко от нулата!


Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
17 Ноември 2023 18:49 | hitler
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

top pilot ? po skoro narkoman




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар