Топ 7 на най-добрите голмайстори в историята на Реал Мадрид

30 април 2020 11:53   1 коментар   8890 прочита


Реал Мадрид е един от най-големите клубове на планетата и надали някой би оспо-рил това твърдение. “Лос меренгес” са 13-кратни шампиони на Европа, а освен това са лидер и по брой титли в испанската Ла Лига. През “Сантяго Бернабеу” са преми-нали някои от най-великите футболисти на всички времена, което затвърждава ве-личествения статут на този клуб.

В този материал ще ви представим седемте водещи голмайстори в историята на “лос меренгес”. До този момент, разбира се. Очакваме скоро отново да можем да гледаме футбол по телевизията, а вие следете всеки melbet link за важна информа-ция и страхотни коефициенти.

7. Уго Санчес - 208 гола

Мексиканецът Уго Санчес носи екипа на “белите” в периода между 1985 и 1992 го-дина, след като е привлечен от градския съперник Атлетико Мадрид. Легенда на Ре-ал Мадрид и националния тим на Мексико, Санчес е сред най-добрите нападатели на испанския колос.

6. Карим Бензема - 241 гола

Привлечен от Олимпик Лион през лятото на 2009 година, Карим Бензема продължа-ва и до днес да носи фланелката с номер 9 на Реал Мадрид. Често оставайки в сян-ката на Кристиано Роналдо, а понякога и на Гарет Бейл, Бензема винаги е вършил много работа в атаката на “лос меренгес”. Подценяван, но много полезен нападател.

5. Ференц Пушкаш - 242 гола

Ференц Пушкаш е легенда на Реал Мадрид и унгарския национален отбор, част от “златния” тим на Реал от 50-те години и 60-те години на миналия век. Изключителен нападател, чието име днес се споменава от по-младите единствено с огромно ува-жение.

4. Карлос Алонсо Гонсалес - Сантийана - 290 гола

Сантийана носи бялата фланелка в периода между 1971 и 1988 година, успявайки да отбележи впечатляващ брой голове за Реал Мадрид. Печели общо 9 пъти Ла Лига с “лос меренгес”, четири пъти Купата на Краля и два пъти Купата на УЕФА. Един от най-прецизните реализатори в историята на 13-кратните европейски шампиони.

3. Алфредо Ди Стефано - 308 гола

Съотборник на Ференц Пушкаш от “златния” тим на Реал Мадрид, Ди Стефано е без-спорно сред най-великите фигури в историята на клуба. Играл за три различни на-ционални състава (Аржентина, Колумбия и Испания), Дон Алфредо е сред най-добрите на всички времена не само в Реал Мадрид, а и изобщо. Преди да почине, Ди Стефано бе избран за почетен президент на клуба, често участвайки в предста-вянето на новите попълнения.

2. Раул - 323 гола

Преди да бъде задминат от Кристиано Роналдо, Раул бе №1 по брой голове с бяла-та фланелка. Бивш капитан на Реал Мадрид, “седмицата” бе елегантен нападател с фин почерк на игралното поле. Най-често Раул бележеше с убийствения си ляв крак, а инстинктът му в наказателното поле бе рядко срещан.

1.    Кристиано Роналдо - 450 гола

Стигаме и до безспорния №1 в класацията, а именно - Кристиано Роналдо. Порту-галската суперзвезда се развихри на “Бернабеу” след трансфера си от Манчестър Юнайтед, печелейки четири пъти Шампионската лига. Съперничеството между него и звездата на Барселона Лионел Меси е легендарно, като вероятно и двамата ня-маше да бъдат на такова ниво, ако не бе тази непрестанна битка за надмощие между тях.
 


Още за: спорт   футбол   Реал Мадрид   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
07 Май 2020 13:41 | КИРИЛ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

НЯКОИ И 450МИНУТИ НЕ МОГАТ ДА ЗАПИШАТ ДОРИ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар