Тити Папазов: Националните отбори за младежи, юноши и кадети ще се готвят в Благоевград

15 април 2013 22:17   2 коментара   9846 прочита


Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже Тити Папазов заяви, че Благоевград ще бъде първи избор за подготовка на националните гарнитури за младежи, юноши и кадети. Папазов присъства на заседанието на УС на БФБ, което се проведе в Университетски център Бачиново. Ексцентричният наставник на Левски остана доволен от условията, които предлага базата и спортната зала към университета. Папазов обаче отхвърли възможността мъжкия национален тим да направи подготовка в Благоевград.

Причината е, че настилката в залата на ЮЗУ не отговаря на европейските норми и критерии. На нея може да се играе баскетбол, но на ниво А група или купа БФБ. Като потвърждение на думите на Папазов бе и приключилият в края на миналия месец подготвителен лагер на кадетите до 16 години на България. Селекционерът на кадетите Юли Аладжов изпробва в Благоевград възможностите на 15 момчета. Президентът на БФБ Георги Глушков също бе част от заседанието на ръководния орган на федерацията и благодари за гостоприемството на ректора на университета проф. Иван Мирчев. Глушков също сподели мнението, че Благоевград е отлично място за подготовка на националните гарнитури.

Л. Петров

2 коментара
16 Април 2013 07:43 | Фанети Мазакура
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какъв наем плащат тези мушмуроци за ползване на базата на ЮЗУ? Или Мирчов с държавна "пита" си плаща мястото в баскетбола?


16 Април 2013 08:32 | Дончо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не го нервирайте тоя смешник с детското име, защо че ви открадне всичко от залата. Така за хоби.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар