Световна купа Банско 2020! Светът на спорта в зимен курорт № 1

25 януари 2020 08:40   1 коментар   4991 прочита


 „Радвам се да видя толкова много и усмихнати лица! За поредна година Банско е световна столица на зимните спортове. За пореден път Банско показва, че е номер 1 в зимния туризъм и ски спорта в България и на Балканите.

Приветствам с "Добре дошли" нашите именити гости, които днес имахме удоволствието да наблюдаваме в първите стартове и в предстоящите дни ще продължат да мерят сили по снежните склонове на Пирин планина. Благодаря за отличната работа на концесионера ЮЛЕН АД и на Българската федерация по ски за чудесната организация. Благодаря на правителството, което помогна за подготовката и провеждането на най-голямото спортно събитие в България за тази година.

Желая на всички приятни и весели дни в Банско и Пирин! На добър час на стартовете на Световната купа Банско 2020” – така кметът на Банско Иван Кадев даде официален страт на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини. „Този е най-скиорският уикенд за целия сезон , защото по същото време със стартовете при мъжете в Кицбюел са и състезанията при алпийките за Световна купа Банско 2020.

Три дни светът ще гледа ски и ако досега някой не е разбрал къде е България и Банско, сега ще разбере и то по най-добрия начин”, заяви председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев. Официални гости на откриването бяха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Те поздравиха състезателките и многобройната възторжена публика, събрала се на централния площад в Банско да гледа откриването и награждаването на победителите в първия от трите състезателни дни. Най-малките от Ски клуб „Юлен” асистираха при атрактивното теглене на жребия за състезателните номера на най-добрите алпийки в досегашното класиране за световната купа за днешния старт. В събота по писта Марк Жирардели дамите отново ще мерят сили в спускнията

П. Попов 


Още за: СВЕТОВНА  КУПА   Банско   2020   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
25 Януари 2020 15:12 | saroian
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

???...……………………………………………………………………...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар