Съпругата на шефа на СК “Пирин” с приза “Най-точен стрелец” на осмомартенски турнир

09 март 2010 00:18   4 коментара   18274 прочита
Само 1 т. не достигна на Ели Тасева за второто място
Само 1 т. не достигна на Ели Тасева за второто място


Само 1 т. не достигна на Ели Тасева за второто място

Съпругата на шефа на стрелкови клуб “Пирин” /Благоевград/ Георги Самарджиев - Илона, триумфира на традиционния осмомартенски турнир по стрелба, който се проведе на новото стрелбище в сградата на Аптечно. Състезанието бе изключително оспорвано, а че ще е такова се разбра още при пробните изстрели с пушка, когато нямаше нито един патрон извън черния кръг на мишените. Г-жа Самарджиева грабна първото място с 85 т., ценни напътствия даваше отстрани синът й Ники, ученик в Математическата гимназия и активен състезател в клуба.

Втората позиция зае със 77 т. Василена Велинова, а само на точка след нея остана Ели Тасева, завеждащ отдел “Човешки ресурси” в “Галчев инженеринг груп”. В края на декември СК “Пирин” спечели проект към Министерство на образованието “Спорт за децата в свободното време”. По този проект учиниците от благоевградските училища, които искат да се обучават в стрелба с пневматично оръжие, ще могат безплатно да се учат при професионални треньори по два пъти седмично, като желаещи вече се набират.

Гордост на клуба е седмокласничката Изабела Кръстева, която стана трета на пистолет на турнира на ЦСКА през януари. Въпреки че доскоро нямаха условия за подготовка на стрелбище, Ники Самарджиев и Симеон Йорданов също се представят отлично в национални надпревари.

4 коментара
09 Март 2010 07:26 | гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Как може да се показва на торнир по стрелба този човек....... Като развали невероятния комплекс на Бачиново за да построй жилишни сгради........ И Благоевград да няма стрелбище вече.... Нали всички помните старото стрелбище , а сега какво има на негово място ????????


09 Март 2010 22:08 | друг гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

гражданино,
казват че простотията ходи по хората, ама не е само тя и невежеството там си джитка. Преди да си окачиш мнението на стената, можеше да се запознаеш с фактите. Стрелбището го продаде правителството на царя. кой построи сградите, можеш и сам да разберш...............


10 Март 2010 08:43 | състезател
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Подкрепям Георги Самарджиев с цялото си сърце на спортист/бивш състезател по спортна стрелба/. Последния мохикан е, подържащ жив този спорт в Благоевград. Браво!


10 Март 2010 10:03 | Славейко Андреев
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Съжалявам, че развалиха старото стрелбище, но горещо подкрепям създаването на новото и съвременно помещение за подобна цел. Не само като бивш спортист по спортна стрелба подкрепям Георги Самарджиев, а и всякакви инициативи за развитие на разнообразни спортове. С тези положителни стъпки бавно, но трайно може да се намаляват клиентите на наркодилърите и безделниците..Добро е всичко, което е полезно за бъдещето на РБългария..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар