Ст. Грозданов: С 12-13 човека толкова, смените ни са трагични, нивото на младите е ниско

16 април 2010 00:20   5 коментара   23086 прочита
Ст. Грозданов
Ст. Грозданов


Ст. Грозданов

Треньорският щаб на орлетата и акционерите се разминаха в мнението за мача с аутсайдера

Старши треньорът на “Пирин” Стефан Грозданов за пореден път алармира, че отборът му страда от липса на достатъчно равностойни футболисти, което с наближаване края на сезона предвещава спада в играта и в резултатите. С хикса 1:1 срещу аутсайдера “Спортист” орлетата навъртяха 7-ми мач без победа и докараха до бяс работодателите си, които определиха мача в Своге за най-слабия досега. По-различно мнение изказа пиринският наставник. Вярно е, че не играхме стройно, както при загубата от “Локомотив” в Пловдив, но не бяхме и толкова трагични.

Пропуснахме поне 7-8 чисти гола. Един от тях да беше влязъл, щяхме да си говорим по друг начин. Не трябва обаче да забравяме голата истина. А тя е, че разполагаме едва с 12-13 човека и умората все повече си казва тежката дума. Ние сме единственият отбор в “А” група само с един чист нападател - Борис Кондев. В тази ситуации е нормално той, а и останалите титуляри да изнемогват в сгъстения цикъл мачове. За мен не беше важно дали ще бием “Спортист”, а да видя в действие някои от момчетата с малко игрови минути. Е, не ме впечатлиха. Най-трагичното беше, че смените се оказаха още по-зле /б.р. в игра след почивката се появиха Димиров, Якимов и Бл. Наков/.

През лятото не се ли вземат поне 6 класни футболисти, високи цели не могат да се гонят, предупреди Ст. Грозданов. 64-годишният дипломиран историк призна, че привличането на юношата на “Левски” Тодор Симов се е оказало грешка. Футболистът има хронични проблеми с оперираното си рамо, които не му позволяват да се натоварва максимално и затова се заседява на пейката. Младите от школата също не са на нужното ниво. Причините са комплексни и са познати до болка - липса на база и на подготвени треньорски кадри, които да работят по единна методика, заключи наставникът.

5 коментара
16 Април 2010 09:50 | Фулвио Коловати
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Прав е Стефан Грозданов - "Македонска слава" няма място в "А" група. А утре футболната гордост на Симитли се изправя срещу един традиционно труден съперник и отново резултатът ще е 0:4+.


16 Април 2010 10:50 | фффф
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

опаа да и забравих....за добро или зло ....САМО ПИРИН


16 Април 2010 11:07 | az
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ДОКАТО БАНСКАЛИЯТА НАЙ ГОЛЕМИЯ 4ОБАНИН Е ФЕН НА ПИРИН И ДЕБЕЛОТО МУ СЕЛСКО ДЕТЕ ТРЕНИРА ФУТБОЛ-НЯМА ДА ИМАМЕ СИЛЕН ОТБОР,НЕКА БАЙ ГАНЬО СИ ВЗЕМА ЖЕНАТА И ДА ХОДИ НА ГЕГА И ДА ВИКА И ДА РЕВЕ ЗА ПИРИН.


16 Април 2010 12:04 | Теренът
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Теренът им е виновен,на оная нива под Осогово бяха добри,не ставаше дума за техника,а за блъскане и разшиване на топката,но на зелен килим се вижда липсата на знания и умения...Не им е ясна и това е...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар