Спортика с важна крачка към сребърните медали

21 април 2019 10:39   4424 прочита


Трудна, но сладка победа изковаха момичетата на Спортика, в поредния 15 кръг от женското първенство по футбол. Благоевградчанки се наложиха трудно с 2:1 при гостуването си на Пълдин. На терена в село Труд, който е негоден за нормален футбол, топката беше по-често във въздуха, отколкото на земята. През първата част по-чистите положения бяха за Спортика, като Вени Сърбинска и Силвия Джалева не успяха да отбележат. След удар от далеч домакините уцелиха греда.

През втората част по-съобразителни бяха Спортика, като след заучена комбинация от корнер между Здравка Парапунова и Антонина Шопска завърши с перфектен удар в далечния ъгъл на Парапунова. Александра Янева изравни за Пълдин и направи мача интересен.

Точка на спора сложи Силвия Джалева седем минути преди края на мача. Вероника Гоцева изведе Силвия на добра позиция, а последната излъга и вратарката, за да вкара за 1:2. Три кръга преди края Спортика има 32 точки и заема второ място, а трети е ЛП Суперспорт с 29, но и мач по-малко. В следващият кръг Спортика е домакин на Енко Пловдив. Двубоят ще се играе на 25 май, тъй като сега предстои пауза заради домакинството на България на европейското първенство за девойки до 17 години.

Марти Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар