Симитличанинът Р. Кирилов герой, носи първа победа на Славия

20 февруари 2019 12:50   5135 прочита


Славия победи като домакин на Черно море. „Белите“ се завърнаха на своя стадион в „Овча купел“ за първи път от 20 август 2017 година. Това явно донесе късмет на столичани, които стигнаха до драматична победа с 3:2. Победното попадение падна в 92-ата минута, след като до 81-ата резултатът бе 1:2.В герой за белите се превърна бившият футболист на Пирин Радослав Кирилов. Националът от Симитли донесе и първата победа на Славия за годината.

Двубоят не бе започнал, когато лоши новини сполетяха Златомир Загорчич, предаде Pirinsport.com. Тейнур Марем се контузи по време на загрявката и вместо него в сърцето на отбраната на „белите“ принудително застана Александър Станисавлевич.Самият мач обаче започна вихрено за столичани. В 9-ата минута Ашковски бе изведен в наказателното поле с двойно подаване и стреля към долния десен ъгъл. Китанов спаси, но притичалият Чунчунков успя да чукне топката отблизо във вратата за 1:0.

Така се стигна до 33-ата минута, когато Черно море изравни. Ндонгала бе изведен на аутлинията от Илиев и центрира към далечната греда, където Цветомир Панов засече топката в мрежата с удар по земя за 1:1.Минутка преди да изтече редовното време на първото полувреме, гостите стигнаха до пълен обрат. Онуоха сгреши в центъра, притиснат Георги Илиев, който отне топката и излезе сам срещу вратаря. Последва пас към притичалия Дани Кики, за когото не бе проблем да прати топката в мрежата за 1:2.

В 81-ата минута белите възстановиха равенството. Радослав Кирилов получи пред наказателното поле и с мощен изстрел прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Китанов за 2:2.В 92-ата минута Славия стигна до драматичния успех с гол на Радослав Кирилов. Той бе оставен непокрит в наказателното поле и с плътен удар не остави шанс на Китанов, пращайки топката в мрежата му за крайното 3:2.


Още за: Р. Кирилов   герой   победа   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар