Шампионката по киокушин карате Ралица Андреева стана Спортист №1 в Сандански

30 декември 2010 00:20   2 коментара   24588 прочита
Кметът Андон Тотев със спортистите на 2010 година в Сандански
Кметът Андон Тотев със спортистите на 2010 година в Сандански


Кметът Андон Тотев със спортистите на 2010 година в Сандански

Кметът А. Тотев връчи грамоти на 10-те класирани и им благодари, че прославят по света курортния град

Кметът на община Сандански Андон Тотев прекъсна отпуската си, за да връчи приза Спортист на 2010 година на община Сандански.

След анкета, в която упражниха вота си спортни деятели, журналисти и общественици, званието Спортист номер едно на 2010 година със 108 точки бе присъдено на европейската шампионка за девойки по киокушин карате Ралица Орлин Андреева. На почетното второ място с 6 точки след победителката се класира миналогодишният носител на приза - плувецът Венцислав Айдарски. Трета е състезателката по плуване Христина Мунчева със 77 точки. В десетката са още Любомир Алексов, Иван Малинов, Георги Чепандов, Джордан Бояпати, Богомил Яковчев, Асен Гогов и Васил Андонов. За треньор на годината сред 8 претенденти бе излъчен треньорът на Ралица Андреева - Димитър Стоянов. Кметът Андон Тотев се обърна към спортистите и техните треньори с думите:

Голяма благодарност към всички вас за вашия труд и усилия през 2010 г. За това, че вие с неуморния си труд по всички спортни полета на България и чужбина защитавахте името на Сандански. Аз не обичам да повтарям думата криза, общината и Общинският съвет направихме необходимото да дадем средства за отделните видове спорт, които се развиват в общината, за да провеждате вашата спортна и състезателна дейност. Не казвам, че парите са достатъчни, но, както казват хората, когато няма дъжд, берекет и на градушка. Искам на всички вас да пожелая много здраве, успехи, късмет в спортната надпревара и Бог да ви пази от контузии.

Предварително заявявам на треньорите и състезателите, че не съм взел никакво участие в определянето на най-добрите спортисти на 2010 година. Това, което е направено, е на база на класация отделните деятели, медии и спортни клубове. Президентът на клуба по бойни изкуства Костадин Чепандов от името на президента на Българската федерация връчи на кмета А. Тотев почетен плакет за принос в развитието на бойните изкуства. След тържествената церемония за всички спортисти и треньори имаше почерпека по случай успешната година, дадена от кмета и съветниците.


Още за: Р. Андреева   приз   спортист   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
30 Декември 2010 16:39 | познат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на басъка


02 Януари 2011 11:58 | навик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на спортистите и техните тренъори !!! Кметтът не пропуска никога " чужда пита щедро да раздава".




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар