Санданчанинът П. Златинов вдигна купата на шампионите на ОНД

25 януари 2011 00:18   1 коментар   13132 прочита
П. Златинов
П. Златинов


П. Златинов

Санданската звезда на азербайджанския първенец “Интер” Петър Златинов вдигна купата на шампионите на Общността на независимите държави и стана третият българин, носител на трофея. Преди него същото сториха през 2008 г. Костадин Джамбазов и Радомир Тодоров със състава на “Хазар” /Ленкоран/ и бяха обявени за почетни граждани на Баку. Идеята на турнира е да събира първенците от 15-те републики, част от бившия СССР, както и един гостуващ тим.

Участниците се разпределят в 4 групи, след което първите два от всеки поток продължават във фазата на директните елиминации. Тазгодишното издание обаче регистрира безпрецедентния факт трима от полуфиналистите да не са реален шампион на страната си. “Зенит” и “Динамо” /Киев/ пък изпратиха младежките си формации. На финала П. Златинов и съотборниците му се наложиха с дузпи 6:5 над беларуския “Шахтьор” /Солигорск/, включен в надпреварата вместо отказалия се “БАТЕ Борисов”.

Редовното време и продълженията на двубоя завършиха при нулево равенство. При изпълнението на наказателните удари синът на санданския Кройф Христо Златинов пропусна в четвъртата серия, но вратарят Ломая спаси дузпата на беларусите и в крайна сметка “интеристите” ликуваха.


Още за: П. Златинов   купа   Азербайджан   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
25 Януари 2011 05:54 | браво !!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

браво




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар