Само 9 деца от областта избраха школата на орлетата, 11 треньори продължават да треперят за работата си

07 юни 2010 00:20   6 коментара   9293 прочита
С всяка изминала година кандидатите за школата на орлетата намаляват прогресивно
С всяка изминала година кандидатите за школата на орлетата намаляват прогресивно


С всяка изминала година кандидатите за школата на орлетата намаляват прогресивно

“Беглецът” Д. Младенов: Още играчи се готвят да напуснат

Само 9 деца от областта избраха школата на орлетата да развиват футболните си заложби, стана ясно след традиционния летен прием в пиринската ДЮШ през уикенда за родените през 1997 г. и попълване групата на родените година по-рано. Общият брой на желаещите да облекат зелено-белия екип бе 62-ма. Силно заниженият интерес е отражение на управленския и финансов хаос, който в последно време цари в най-популярната игра в Благоевград. Най-много представители бяха регистрирани от Петрич и района - 4-ма от южния град, 2-ма от Марикостиново и 1 от Коларово, по един пристигнаха от разложкото село Бачево и от Белица. Традиционният “доставчик” на таланти - Гоце Делчев, този път пасува. От Сандански и Банско също не дойде никой.

За сравнение, миналата година на първия приемен изпит на обединения “Пирин” се явиха 72-ма малчугани, от тях 15 от различни региони на Пиринския край, с преобладаващо присъствие на неврокопчани. Всичките 11 наставници на подрастващите в елитния клуб, плюс двамата кондиционни специалисти и треньорът на вратарите в мъжкия отбор Иво Иваников се събраха на базата в село Рилци и тестваха физическата, скоростната и техническата годност на кандидатите. Треньорският състав все още продължава да трепери за работата си и е в неведение кой ще изгори в анонсираната от клубните шефове чистка.

Днес до обяд трябва да даде отговор дали остава начело на представителния тим доайенът в гилдията Стефан Грозданов. В публичното пространство вече се спрягат евентуалните му заместници - старшията на “Пирин” /ГД/ Красимир Трайков, колегата му във “Вихрен” Йордан Боздански, безработният Петър Михтарски. Източници от градската управа пък дадоха да се разбере, че е възможна положителна развръзка по молбата на акционерите във футболното АД за помощ от страна на общината, но не навлязоха в повече конкретика по деликатния казус.

Междувременно първият избягал от кризата в “Пирин” футболист Даниел Младенов прогнозира, че няма да остане единственият напуснал. Както вървят нещата, мисля, че в скоро време още мои съотборници ще си тръгнат. Когато три-четири месеца не си взимал заплата, започваш да се притесняваш за семейството си и да търсиш спасителни варианти, мотивира раздялата си с орлетата бившият младежки национал.


Още за: деца   футбол   школа   Още от: Спорт

Принтирай статия
6 коментара
07 Юни 2010 09:18 | nik
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

е лев да не видат тиа мьрши .затриха и школата.


07 Юни 2010 10:22 | фен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това се очакваше!Тези треньори ще затрият ДЮШ на Пирин . Децата от областта живееха при мизерни условия в интерната, треньорите пускат на мачовете само деца от Благоевград. При това абсолютно безхаберие от страна на ръководсто се стига до тук!!! Младите надежди се насочват към Етрополе и "Литекс". Направете си сами извод!!!


07 Юни 2010 12:00 | ...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И към "Славия" също - над 500 деца има на Овча купел!!!


07 Юни 2010 12:06 | kkk
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

всичко разбиха тиа .




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар