С финансова инжекция от 500 000 лв., взети от джоба на хората, крепят тим от втория ешелон

26 януари 2011 00:20   22 коментара   15533 прочита
Й. Самоковлийски
Й. Самоковлийски


Й. Самоковлийски

С 390 000 лв. за заплати треньорите и футболистите-опашкари в “Б” група са №1 в класацията “Най-скъпо платени”

Треньорите и футболистите от ФК “Вихрен” /Сандански/ оглавяват негласната класация по най-високи заплати сред клубовете в региона. И след абдикирането на Коко Динев от Сандански в “Локомотив” /Пд/ финасовият разкош в клуба продължава с инжекции от бюджета на общината, гласувани по предложение на президента на клуба, съветника Георги Манолев. 500 000 хиляди лева е финасовата помощ на клуба от общинския бюджет през изтеклата 2010 година, плюс 120 000 лв., преведени от ЦСКА за транфера на Удоджи, за които претенции имаше и Коко Динев.

Класацията с най-тлъст хонорар водят старши треньорът Йордан Самоковлийски и главният финансист на клуба Мария Станоева, които се разписват официално под 1200 лв. Лично помощник-треньорът Стойко Найденов се подписва върху фиш от 800 лв., треньорът на вратарите Радо Станев е със заплата 1000 лв. Люпопитен е фактът, че за двамата вратари - Христо Бахтарлиев, титулярния Димитър Симеонов и техния треньор Радо Станев месечната издръжка, плащана от клуба, възлиза на 4000 лв. От тях за заплати са около 3000 лв., останалите са за наем на квартирата на Р. Станев - 400 лв., и 250 лв. за квартирата на Димитър Симеонов. На резервния вратар Христо Бахтарлиев клубът плаща само заплата и разходи за гориво, тъй като е от Петрич. Върху фиш от 780 лв. на месец се разписват 9 от титулярните футболисти. По 450 лева получават картотекираните 8 момчета от Детско-юношеската школа.

Клубът се раздели с 5-има скъпоплатени футболисти след приключване на есенния дял на първенството и през този сезон ще реализира икономии от около 6000 лв. месечно. Намалена е заплатата на административния директор Максим Иванов, който по времето на ерата на Коко Динев получаваше 1200 лв., а сега само 500 лв. Финансистката на клуба М. Станоева по времето на К. Динев прибираше по 2500 лв. на месец. Треньорите в детско-юношеската школа Тодор Мечев, Владимир Каракичев, Атанас Ласков, Костадин Тодоров са с най-ниските заплати - по 450 лв., като всеки един от тях тренира по 20-30 малчугани. Отговорникът на спортните съоръжения Боян Бакалов се разписва на заплата от 360 лв. Така от отпуснатите 500 000 лв. 390 000 лв. отиват за заплати и осигуровки, е видно от справката на клуба.

Известно е, че клубът е регистриран по търговския регистър като дружество с нестопанска цел и е на самоиздръжка. Въпреки финансовото подпомагане от бюджета на общината отборът е на предпоследно място във временното класиране в "Б" група и санданчани питат дали си заслужава такова разточителство на пари на гърба им, и то във време на финансова криза? За сведение отборът на "Малеш" /Микрево/ е на 2-ро място в същата група, а футболистите получават заплата между 300-400 лв. В "Пирин" /Гоце Делчев/ заплатите са замразени от няколко месеца, въпреки че средната е 350 лв. Във футболен клуб "Банско" играчите получават по 400 лв. на месец. В тима на ПФК "Пирин" /Благоевград/, който е в "А" група, заплати не са получавани от октомври. Кметът К. Паскалев, председателят на ОбС К. Хаджигаев и съветниците отказват да взимат пари от джоба на благоевградчани и да ги дават на частен клуб.

22 коментара
26 Януари 2011 09:22 | кк.12
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Само, че във Сандански е всичко възможно, тук са най високите заплати на все отбор юнаци
който не стават за нищо е младите момчета са добро бъдеще но трениорите са пълни скапаняци все добри приятели на кмета и мушеници добри та тях не ги интиресува на кое място
ще е Вихрен важното е парите да се вземат и то забележете какви заплати по 1200лв това е долно при това, че Вихрен е на последно място на тези заплатити трябва да бъдат спрямо работата им, забележете на футболистите заплатите са най малки затова нямаме футбол нямаме нищо. Парите от бюджета трябва да се спрът да си намерат спонсори а не на стадиона се изживяват като собственици тези диваци персонала.


26 Януари 2011 09:30 | Ж Жилото.
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Някой някога да се е замислял защо Коко Динев толкова време се правеше на велик, защото му се даваше от общината за сметка на нас хората със парите от бюджета и готова база се правеше на голям собственик и разбирач как всички комунисти се уреждат да лапат пари аванта без да се трудят та те така са научени както тези сега всечките до един са доносници бивши топачи е те футбола ще ни оправят тъпотии това изтичане на пари от общ. хазна трябва да спре футболисти и треньори да се докажат що за качества имат а не на последно мясти и ще ги храндитим тези амеби.


26 Януари 2011 09:33 | Ленин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Внимаваите господин кмете идват избори жалко за вашите хора, не е както при внука ви


26 Януари 2011 10:06 | Аз
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ах, Самоковлийски ти куче гадно, мазник такъв!


26 Януари 2011 10:38 | фен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ами тези в съда ипрокураторута като вземат по 2-3 000 лв. Те каква арбота вършат, а Вършат си далаверите и си пълнят гушите. а пък колко според вас драскачи требвя да земе един треньор може би 200 лева или хич хей така да тренира за тое дето клати гората ами тоз нещастник каракичев който нема ни тапия ни пак е кадърне зимаше по 1200 лева, оне мустакат гявол 1200, за тех може за другите не може ами що не степисали колко зема сино на ласков като и он е от школата нека татко му изнесе информация за него а не да пише глупости


26 Януари 2011 12:24 | mara
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Изключителни мизерници са общинските съветници в града. Много от тях са и неграмотни. Но всеки народ си заслужава управниците. ТОЯГА ЗА ТОЗИ ПРОСТ НАРОД.


26 Януари 2011 14:00 | Вихър Сандански
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Няма такъв случай, изпадащ тим със затихващи функции да дава такива пари. Поредният куриоз достоен за Гинес. Ха-ха то бива простотия бива ама чак пък толкоз. И отделно отидоха на 500 км в едната посока за направят фелацио на ЦСКА. При положение, че чорбетата от вчера са на лагер в Сандански. Само че нали има кой да дава грешни, народни парици. Защо Самоковлията и щабчето му да не ги похарчат. Важното е да има софрица. Ех Дана, това което е било досега скоро ще свърши. Май е време вече да напснеш футбола окончателно.


26 Януари 2011 16:49 | 8888
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Това левунско говедо докога ще краде от парите на хората и ще хрантути своите помиярчета, бе простаци? Какво го чакате, вземете тоягите и го потърсете в общината, защото това са вашите парички.


26 Януари 2011 16:52 | Браво
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Браво дончо! Браво келнер! Този прост народ това иска-бой. Браво. Знаеш ги ти тези работи Доне, кратуно левунска, ченгесарска, долна! Нема такава държава. Нема такава община. Нема такива простаци като в Сандански.


26 Януари 2011 18:21 | тракторист
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ало, колегата от МТС-то административния директор, де. С тая аграрна диплома от тракторното училище каков директор си бе, айдук. А бе ти нещастник долен от петричките покрайнини докога ке си развеваш фустано във вихрен. Що работиш бе ти долен женкар, та си зел неверна информация да изнасяш. Копеле, нещастно зимаш луди пари само за едната разходка до парка. П оцели дни не се вестваш там поне очите да ти видат ами се разкарваш с жена ти поградо през работно време. обра коко саа ти затегнаха колано и ти зе да плюеш, мошеник таков.


26 Януари 2011 18:37 | до тракторист
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Е що го чувате тоя лежач там защо му давате заплата, бе кмете на тоя максим. та он по цел ден си е дома. па като иде на стадионо само гледа как трачат момчетатата. нищо не работи па пише че 500 лева му дават и са му малко били. ами да иде на борсата ке му дадат повече на тоа неграмотник.


26 Януари 2011 18:44 | поздрав от Благоевград
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ЕДИН ЖИВОТ КРАДЕЦ–ЦЯЛА ВЕЧНОСТ В АДА. ЗА ЛЕВУНСКИЯ КРАДЕЦ СТАВА ВЪПРОС. А САНДАНСКИ Е ГРАД ПЪЛЕН С МАЗОХИСТИ. СОРИ МОМЧЕТА НО ТОВА Е ИСТИНАТА.


26 Януари 2011 19:16 | никой
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ЗАЩО СА КРИТИКИТЕ САМО КЪМ КМЕТА НАЛИ СЪВЕТНИЦИТЕ ГЛАСУВАХА ТЕЗИ ПАРИ. ИНТЕРЕСНО АКО СЕ ВИДИ В РЕГИСТЪ А НА МИН. НА ПРАВОСЪДИЕТО НА ЮРИДИЦЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ- ТАМ КАТО ПРЕЗИДЕНТ ОЩЕ Е КОКО ДИНЕВ. ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ДВА КЛУБА С ЕДНО ИМЕ-ПЪК МАКАР И ЕДНОТО РЕГИСТРИРАНО КАТО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО, А ДРУГИЯ КЛУБ КАТО СДРУЖЕНИЕ В НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ В ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА- АМИ АБСОЛЮТНО Е НЕВЪЗМОЖНО ИМА УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА УНИКАЛНОСТ НА ИМЕТО-ТАКА КАК ИМА ДВА ФК"ВИХРЕН". НАРОДА СИ Е ПРОСТ ОТ КЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ СЕ ДАВАТ ТОЛКОВА ПАРИ ДА ПУКАТ ТОПКАТА ОТ РИТАНЕ В Б ГРУПА. ПРЕДИ ГОДИНИ ИМАШЕ СИЛЕН ОТБОР САМО ОТ МЕСНИ ИГРАЧИ. СПОНСОР ЩЕ СЕ НАМЕРИ НА КАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ. НИКОЙ НЯМА ДА ДАДЕ ПАРИ АКО НЯМА ПОЛЗА ДОРИ И ЛЕВ ИЛИ ДА МУ ПОДАРИМ ГРАДА И ПЛАНИНАТА ПИРИН ЗА ДА ДАВА ПАРИ ЗА ФУТБОЛ. ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КЛУБОВЕ СА АКЦИОНЕРНИ ДРУЖЕСТВА ЕДИН ВИД ЧАСТНИ ФИРМИ. ГОСПОДАТА ОТ КРЪЖОЧНИЦИ ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЩОМ МИЛЕЕТЕ ЗА ВИХРЕН ДАРЯВЯЙТЕ СИ МЕСЕЧНИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ А НЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ ПАРИ


26 Януари 2011 19:34 | никой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

НАПРАВЕТЕ ЕДНА СИНЯ ЗОНА .САМО ОТ ТАКСИ И ГЛОБИ ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ ЩЕ СЪБЕРЕТЕ ПАРИ ДА ИЗДЪРЖАТЕ И ТРИ ОТБОРА В Б ГРУПА. В БЛАГОЕВГРАД СА ПО УМНИ И ТАМ НИКОЙ НЕ ИМ ДАВА ПАРИ. И ФЕНОВЕТЕ МНОГО МИЛЕЕХА АМА НИКОЙ НЕ ИЗВАДИ СОБСТВЕНИ ПАРИ. ВИЖТЕ КАК СЕ ИЗДЪРЖА БАРСЕЛОНА ОТ ФЕНОВЕТЕ. СЛОЖЕТЕ ДВЕ ПОДПИСКИ ПРЕД ОБЩИНАТА ЕДНАТА ДА СЕ ДАДЕ МИЛИОН ЗА ОТБОРА ДРУГАТА ПРОТИВ ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ОТБОРА. ВИЖТЕ КЪДЕ ИГРАЯТ ПЕТРИЧ, НЕ ДА ГИ ОБИЖДАМ, НО КОЙ СИ ОБИЧА ОТБОРА ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯ И В А РФГ И В А ОКРЪЖНА ГРУПА. ПАРИ ЗА СПОРТ В ОБЩИНА САНДАНСИ СЕ ДАВАТ ПО ЛОБИСКИ ПРИНЦИП БЕЗ НАРЕДБА ЗА КАЧЕСТВЕНИ И КОЛИЧЕСТВЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ. сАМО ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕШ РЕГИСТРАЦИЯ ОТ СЪДА И ДА СИ ИМАШ ЛОБИ И ПЕЧЕЛИШ. В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НЯМА СПОРТЕН ЧОВЕК-ДА Е УЧИЛ УПРАВЛЕНИЕ НА СПОРТА. САМО НЯКОЙ ЧЕ СА БИЛИ БИВШИ СПОРТИСТИ 2-3 НЕ ГИ ПРАВИ СПЕЦИАЛИСТИ. ФУТБОЛИСТИТЕ- РАБОТАТА ИМ Е ДА ПОБЕЖДАВАТ НАМАЛЕТЕ ИМ ЗАПЛАТИТЕ И УВЕЛИЧЕТЕ ПРЕМИИТЕ АКО СА ГЛАДНИ ЗА УСПЕХИ И ПАРИ ЩЕ ПОБЕЖДАВАТ ЧЕСТО. СЕГА ЗАД ТЯХ СА ДВЕ СЕЛА В Б ГР


26 Януари 2011 20:58 | ХАВИЕР
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Безсрамие! Докога ше търпим тези крадливи комунисти. Тази Цола Драгоѝ чева- народна представителка, която се напикаваше до последно/, пардом Мара Станоева - ПЛАДНЕШКА разбоиничка докога ше я тарпим? Футбола ли е спортното лице на град Сандански или това е начина да се краде наѝ - много, а за спортове, като плуване и борба не мойе да отделите и по 1000 .00 лв, или по лесно е да продадете Интерната по плуване и да откраднете парите. Наблюдаваме ви, идва деня, когато ще връщаш тези откраднати пари!


27 Януари 2011 08:29 | НИКОЙ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НАИСТИНА ПЛУВАНЕТО И БОРБАТА СА ЛИЦЕТО НА СПОРТА В ГРАДА. В ИНТЕРНАТА ИМА НАД 150 ДЕЦА ТРЕНИРАЩИ ПЛУВАНЕ С ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ ГРУПИ СИГУРНО МИНАВАТ 200. ТОВА Е МАСОВИЯ СПОРТ ОСВЕН ТОВА ИМАТ ЗНАЧИТЕЛНИ УСПЕХИ. МНОГО ТИТЛИ ПРИ ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ, КАКТО ПРИ МЪЖЕ И ЖЕНИ. вЕНЦИ АЙДАРСКИ УЧАСТВА НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО И СКОРО ЩЕ Е ПО ДОБЪР ОТ СТОЙЧЕВ. бОРБАТА Е В РЪЦЕТЕ НА МНОГО ЧЕСТНЕН И РАБОТЛИВ ТРЕНЬОР, КАТО СПАРТАК. И ТЕ ИМАТ УСПЕХИ.
ТЕЗИ ДВА СПОРТА ИМАТ ПОВЕЧЕ МАСОВОСТ ОТ ДЮШ НА ВИХРЕН. НАПОСЛЕДЪК В ГРАДА СЕ СТРОЯТ ХИПЕРМАРКЕТЧЕТА А ЗА ДА СЕ ПОСТРОИ СПОРТНО СЪОРЪЖЕНИЕ АБСУРД. ЖАЛКО ЧЕ И НА ИНТЕРНАТА ЩЕ НАМЕРЯТ ЦАКАТА ТАМ Е БЛИЗО И МИРОТО-СТАВА СУПЕР СПА ЦЕНТЪР И ЩЕ БЪДЕ ПРОДАДЕНО И ТОВА НАКУП НА СВОЙ ЧОВЕК.


27 Януари 2011 09:52 | гражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

А бе, хора, осъзнайте се? Защо плювате най-масовия спорт в България? Какво са ви направили футболистите и защо така неистово започнахте да ги анатемосвате. Ами, че в ДЮШ Сандански са израснали много имена, с които сега градът се гордее. Никой не отрича и другите спортове, но не си мислете, че за интерната не се дават пари. Как се поддържа този обект, а? Ама и там е гнила работа - тая госпожа Ръждева, която беше спусната за директор по времето на Емил Муларов, хич я нема. Та тя като мениджър е кръгла нула. Съпругът й, верната дружка по онова време на Евил Муларов - Стоян Ръждев от с. Джигурово я настани там и така си върви и до днес. Затова нещата са на това дередже. защото за мениджъри на обекти, се назначават мижитурки - жена на тоя, мъж на оная и тем подобни. И не плюйте Детския футбол и футбола в Сандански. той си има своето място. Това, че на Максим Иванов заплатата не му е 1200, а е намалена на 500 лв не е повод да се изнася неверна информация в пресата. Защото този господин и те


27 Януари 2011 10:15 | мнение от региона
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вижте в Петрич - Беласица в момента играе в слеската група със селата около Петрич - Коларово, Митиново, Първомай, Ключ, Самуилово и пр.
По-добре аматьори да играят, но да са хора, които милеят за спорта, а не някаква сбирщина от заплатаджии. Така и мачовете са по-интересни.


27 Януари 2011 12:09 | до гражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Проверете в РИО - Благоевград. Ръждева е спечелила конкурс, проведен в Министерство на образованието в София през 2008г. Какъв Муларов по това време? Какво спускане? И да не си и правил одит, че да знаеш мениджърските и способности? Всичко друго може да си, но не и гражданин. Браво на НИКОЙ! Да прибавим към успехите двете разновидности карате, джудото и стрелбата.


27 Януари 2011 21:33 | до възмутен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ало, възмутения, ти в кой век живееш, бе? Ами само дневните на тези от Министерството на финансите са 1200 л. Да не говорим за премиите, които всеки месец получават, и другите там социални придобивки. Ами, че една чистачка в Министерството се подписва под 600 лв., леу възмутен.
Предлагаш на малумниците да излезнат от единия кметски задник и да се набутат в другия - струмянския задник. Това, драги ми възмутен, изобщо не е алтернатива.


28 Януари 2011 16:02 | избирател
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ограбване на Общинския бюджет (общината) се казва това. На следващите избори избирателят трябва да прати този общинския съвет и в небитието...


29 Януари 2011 00:36 | избирател
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

...и кмета Тотев съм писал, "Струма", не редактирайте писаното...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар