С 14:10 гласа под възгласи “свещи да ви палят” Е. Наков взе 53.5% от ПФК “Пирин”

15 януари 2011 00:20   33 коментара   22124 прочита
Новият мажоритарен собственик Е. Наков /вляво/ обеща: “Пирин” ще го има
Новият мажоритарен собственик Е. Наков /вляво/ обеща: “Пирин” ще го има


Новият мажоритарен собственик Е. Наков /вляво/ обеща: “Пирин” ще го има

6-минутното закъснение на акционерите от Г-15 на П. Байкушев провали избора на ново ръководство, феновете търсиха възмездие със сълзи на очи

Изпълнителният директор на ПФК “Пирин” Емил Наков вчера сутринта сензационно сложи ръка на 53.5 процента от акциите на футболното АД на Благоевград. Кюстендилецът придоби мажоритарния дял в клуба благодарение на сдружението на феновете “Бъдеще за “Пирин”, което му джиросало ценните книжа с 14:10 гласа на тайна сбирка в четвъртък вечерта, приключила в полунощ. Желание да поеме “Пирин” изяви и триото легенди на местния футбол Петър Михтарски-Ивайло Андонов-Мирослав Митев, но офертата им бе отхвърлена с несериозния мотив, че в нея не се предвижда обединение на детско-юношеските школи на зелено-белите и на “Пирин 2001”, притежание на Андонов. Предложихме пълния пакет акции на миноритарните собственици от групировката Г-15 с лидер Петър Байкушев, но отказаха, и това предопредели решението да ги дадем на Емил Наков, внесе подробности за хода на нощните преговори в четвъртък председателят на сдружението Константин Капчин.

Скандали съпътстваха общото акционерно събрание, което започна в 10.00 часа вчера сутринта, призвано да посочи спасителния вариант за предотвратяване фалита на ПФК “Пирин”. Стотина редови привърженици се стекоха на стадион “Христо Ботев” и буквално пощуряха, научавайки вестта за “предателството” на феновете-акционери. Разгневените ултраси налитаха като оси към всеки от притежателите на акции, появил се на “Дъбравска” 1 за участие във форума. Някои от тях не криеха сълзите си на разочарование и яд за погубването на отбора, което според тях е неизбежно след вчерашното “гласуване”.

Вие се подигравате с марката “Пирин”, закопавате го, Господ да ви накаже, цял живот свещи да ви палят в черквата, нареждаха запалянковците. Ситуацията се нажежи допълнително, след като събранието бе обявено за нелегитимно, заради 6-минутното закъснение на Петър Байкушев и хората му и липсата на кворум. Така клубът остана без ръководни органи поне до 31 януари, за когато бе насрочена следващата сбирка, а финансовият батак и огромните дългове, гонещи цифрата 1 млн., правят реална угрозата най-обичаният тим в Югозапада да бъде обявен в ликвидация. Дебатите в залата прераснаха в говорилня, хвърляха се обвинения и обидни етикети от всички страни. Ти си хермафродит, обърна се към Капчин акционерът от Г-15 Емил Павлов в отговор на нападките, че е сред виновниците за натрупаните задължения към държавната хазна.

Заслужавате да ви хвърля една бомба и да ви вдигна във въздуха, реагира тарторът на втория по големина фенклуб в областния център “Пирин-реален” Димитър Сукалински-Банскалията. В малкото минути на ползотворен диалог Емил Наков предложи на Г-15 всеки от акционерите да преведе по една парична вноска в клубната каса, пропорционално на дела си, за набирането на 100 000 лева, нужни на първо време за покриване на най-належащите дългове. Предложението му обаче бе посрещнато с иронични усмивки.

Отхвърлена категорично беше и втората му идея пълният пакет акции да бъде прехвърлен на П. Михтарски и сподвижниците му, които да поемат изцяло управлението и да опитат да стопират разформироването на отбора. На 50-та минута бизнесмените от Г-15 демонстративно напуснаха залата с репликата: Заставаме зад новия собственик, когато покрие натрупаните задължения и даде финансов отчет за разходваните средства, да ни се обади, дотогава пари от нас няма да види.


Още за: ПФК Пирин   Е. Наков   акции   Още от: Спорт

Принтирай статия
33 коментара
15 Януари 2011 02:23 | обзървър
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Само дано говедото Наков не прилапа целия клуб! Борбата ОТТУК НАТАТЪК ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВЪРЗАНА С ИЗГОНВАНЕТО НА ТОВА ЖИВОТНО ОТ ПИРИН! А И дано мошеникът Ба4ев, също клонящ към подуене, не се прислам4и с някой мним бизнесмен в ПФК Пирин! Пиринци, бдете над отбора си, борете се ДА ПРИСЪСТВАТЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ и слушайте какво ви казват трите легенди на клуба Андонов, Михтарски и Митев!


15 Януари 2011 05:07 | ^
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Спасете Пирин фалирали бизнесмени Наков, Байкушев, Галчев и другите боклуци


15 Януари 2011 05:08 | ppp
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Банскалията може да е всякакъв ама е фен номер 1, разрева се човека и е готов да даде всичко което има за тоя отбор да се спаси прави каквото може за разликата от тия продажни фенове от пирин сс. Това никои от сс няма да го направи което прави банскалията за отбора


15 Януари 2011 06:42 | бадем
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Тоя шопар Наков е станал за клане, пратете го в Кот'Ди Воар барем да му се израдва някое село печки !!
А Пирин, Бог да го прости, добър отбор беше ама за там си беше !!
Изпадайте, фалирайте, всичко нула на нула и след това - на чисто с нови хора и нова визия !! Всяка жаба да си знае гьола, всеки селянин - селото !!
Куцо и сакато и то от футбол разбира и то акъл дава


15 Януари 2011 08:45 | Благоевград
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Цял град знае, че Банскалията се възползва от Пирин. Как няма да реве като навремето го назначиха в Цигарената, големия фен, ама е тъп и прост и го махнаха. А сводническите му изцепки?!? Все се измъква покрай шефовете на отбора. Със стари кокошки, нов бардак не се прави. А и сигурно последователите му от тоя нов фен-клуб са по-тъпи и от него.


15 Януари 2011 08:52 | мухоморка
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Мите Банскалията вече е Митко Бомбата.


15 Януари 2011 08:56 | Реален фен
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Защо пишете против Наков, пишете против тези дето го докараха в Благоевград, а това са:
Д-р Мишо МИхайлов, кандидата за бъдещ кмет Велислав Елезов и неговия брат, марионетката на Паскалев и шев на "Спортни имоти" К. Ваклинов, Капчин тека наречения ПИРИН СС, а най-голямия виновник е бизнесмена Галчев инаговата дясна ръка шев на Общинска банка в Благоевград Захари Ханджийски /общински съветник от КОД БГ и гласуващ с групата на БСП, Елезов и за Паскалев/.
Добре че всички фенове не са като тези от Пирин СС, но трябва да вярваме в нас и да се борим Наков и Кликата му да напуснат Пирин ден по скоро.


15 Януари 2011 09:25 | СТОПАНСКО УПРАВЛЕНИЕ
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

АНТИ ОКО ЛИ СИ КАКЪВ СИ НЕ ТЕ ЗНАМ, ТИЯ БОКЛУЦИ СС ЗНАЕШ ЛИ КАКВО КАЗАХА, ПО ДОБРЕ ДА ФАЛИРАМЕ ОТКОЛКОТО ДА ДАДЕМ АКЦИЙТЕ НА Г-15, АКО ДЪРЖИШ МОГА ДА ТИ КАЖА И ИМЕТО НА ЧОВЕКА, ЗА ТОВА НЕ КАЗВАЙ, ЧЕ Г-15 НА СА ГИ ИСКАЛИ.


15 Януари 2011 09:44 | стойчо
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

БОГ ДА ПРОСТИ ПИРИН, голяма благодарност на наркоманите от пиринСС и техния гуру кИРИЛ вАКЛИНОВ.


15 Януари 2011 10:52 | iwan
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

НЕ МОЖЕ ХОРА КОЙТО ФАЛИРАХА СОБСТВЕНИТЕСИ ФИРМИ И НЕМОГАТ ДА ИМ ПЛАТЯТ И ПО 200 ЛЕВА ЗАПЛАТА ДА ПРОДАЛЖАВАТ ДА ВИ ЗАБЛОЖДАВАТ 4Е ИСКАТ ДА ИЗДЪРЖАТ ПИРИН-----ИСТИНАТА Е 4Е ТРЯБВА ДА ИМА ПЪЛНА РЕВИЗИЯ В КЛУБА И ТОГАВА МНОГО ОТ ЕАС ЩЕ ГИ Е СРАМ ДА ДОЙДАТ НА СТАДИОНА-ВЪН Г-15 ОТ ПИРИН


15 Януари 2011 12:34 | алчо
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

сега истината: пирин сс (смешни селяни) загробиха ПИРИН, не дават акциите на трите легенди-михтарски, митев и иво андонов, а на прасето наков от кн. сс казваха-дайте ни акциите, е дадоха им ги и..... доведоха отбора до фалит и отбора остана без футболисти
а акциите те не са ги подарили а..... продали на наков, както са искали да ги продадат и на г 15


15 Януари 2011 12:50 | Таната Оцев-Орлето
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

за па осведомените Михтарски, Андонов и Митев са от страната Г15- а Г15 като опозиция ще стоят пасивни. Иска се пълна отчетност е дестабилизация на Клуба. .Галчев си изми ръцете с СС-/Сдружение Симитли/ а те с Емир/л/ Наков. А последния ни е повече познат като ликвидатор, и между впрочем шопа Емил Наков е маке, родното му място е гара Пирин-Кресна -да му го тресна. Емир Наков да прехвърли акциите на общината или Г15. А СС Въклинов и сие да не сме ги видели вече в Благоевград. И още нещо зад триото футболисти стой и бащата Бербатов


15 Януари 2011 12:55 | Таната Оцев-Орлето
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

и допълнение още едно към Г15 ама всъщност са 22ма бизнесмени и с тях е и Венко Попов


15 Януари 2011 12:56 | aproxsimate
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Не е виновен боклука Наков а тези млади недодялани комунистчета, които Галчев прехвърли на Паскалев и ще унищожат отбора. Разни измислени Капчинци, Елезовци, Ваклиновци - тези подлоги на старчевския мошеник-тях трябва да изгоним от всякакви службици в отбора а също и в общинските фирми и звена.


15 Януари 2011 13:25 | iwan
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ СА Г-15 ИЛИ Г-22-ВАЖНОТО Е 4Е И ТЕ СА ВИНОВНИ ЗАЕДНО С ГАЛ4ЕВ-ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПЛА4ЕБНО А НИЕ ФЕНОВЕТЕ СЕ КАРАМЕ ПОМЕЖДУСИ-ВСИ4КИ ТЕ ЗАЕДО С КАЛЪМБОВ НЕ ТРЯБВА ПОВЕ4Е ДА СА В ФУТБОЛА-ДОКАЗАХАГО-МИСЛЯТ ЗА СЕБЕСИ НЕ И ЗА ПИРИН -ЖАЛКО 4Е ВИ КУПИХА И ПАК ВИ ИЗПОЛЗВАТ-БАНСКАЛИЯТА АКО НЕ РАБОТИ НИКАДЕ ВЕ4Е ДА СТАНЕ БОЯДЖИЯ ТОВА ГО УМЕЕ НАЙ ДОБРЕ


15 Януари 2011 14:03 | тцтц
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

А и мама кажа го гледам там, еееее селяни спрете да се занимавате с Пирин, нас ни боли а на вас не ви пука, защото сте тъпи селяни, банскалията може да е всекакъв ма го боли за Пирин, не е изпуснал мач от 20г момчето. Най големите селяни са в нашия град, как ше дадете акциите на кюстендилец...


15 Януари 2011 21:09 | саиро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Наков знае как. В пространството се носи мълва, че китаец иска да вземе пирин. Е вие си правете изводите. Накой. В пак май ще пълни гуша.


15 Януари 2011 21:10 | ВИХРЕН
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

ДАНО ДА СЕ РАЗПАДНЕТЕ КАТО ОТБОР


16 Януари 2011 00:27 | бифш
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

До ВИХРЕН и petri4anec дербито във зона Струма винаги м/у вас. А който ни мрази под ПИРИН да лази


16 Януари 2011 03:00 | тцтц
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

а на селяните от петрич и сандански:Стойте си на село, там ви е по тихо и спокойно, не сте добре дошли в столицата на Пиринска Македония, Пирин го е имало и винаги ще го има


16 Януари 2011 08:52 | ВИХРЕН
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

ВИЕ СТЕ ШОПИ


16 Януари 2011 11:22 | Отчаян
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Всичките ние граждани и истински фенове на Пирин сме виновни за това, което се случи. Виновни сме, защото позволихме 5-6 мазни сс-чета, да присвоят клуба и да го докарат до това положение. От доста години насам тези подлоги (няма да ги изброявам, всички ги знаете) си мислят, че Пирин е техна собственост и те са най-важното нещо за Пирин и всички трябжа да им се покланят. Да ама не! Тези господа разделиха и скараха истинските привърженици на Пирин, заради лични облаги. Тези господа разделиха Фатално и футбола в града, пак заради лични облаги. Тези господа продалжават да вършат глупости и поредната глупост е предоставянето на клуба в рацете на една селска мутра или казано по-просто на един закъснял борец. Господа подлоги нима този "светец" Наков е най-подходящия човек за Пирин. Наистина ли мислите, че тожа е така, та му дадохте отбора. Вие нито един път не стачкувахте срещу Калъмбов, а си кротехте, когато полужението беше подобно на сегашното.


16 Януари 2011 11:28 | Отчаян
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

защото той добре плащаше, а и вие не позволихте на най-честния човек в Блг. футбол да продалжи да го развива (Пламен Мирчев), защото разбираш ли бил саздал Македонска Слава, ами защо после я прегърнахте, защото повтарям се Галчев добре плачаше. Кой е виновен за това падение последните 5 години? Изцяло вие и само вие. Ако искаме нещо да се промени, тези олигофрени трябжа да бъдат изчистени от ст. Христо Ботев. Просто трябва ди ги премахнем и от клуба и от трибуните, защото трибуната е разделена заради тях. Времето за разправа дойде, няма за кога да отлагаме


16 Януари 2011 15:45 | митко,рупите
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Какъв Пирин бе селяци, Пирин къде е, къде е Горна Джумая?
Вие можете да се казвате Рила, Падеш, Логодаш, Дебочица но не и Пирин. Ясно ли ви е?


16 Януари 2011 16:12 | до тцтц
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Пирин е на 50км. от Благоевград неграмотни ми, благоевградски селянин!!!
До всички други плачещи, ощипани горно джомаиски мадами- фалирайте и новото отборче нека се казва Рила!!! Нито пирински дух имате, нито Пирин е при вас - не заслужавате това име!!!
Бела, Вихрен, Пирин-Гоце Делчев (истинския Пирин), Банско... всички в "А" група!!!


16 Януари 2011 16:17 | митко,рупите
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

А на колко километра е Пирин от Банско неуважаеми селски бек? И на колко километра е Пирин от Разлог?..... на 100метра и на 5км... Горна Джумая е един селски измислен град, ако иска да има отбор аз вече казах какво име може да си избере-нещо което е от района на Горна Джумая-Дебочица, Падеш, Логодаж, Лешко..... ИНАЧЕ БРАТЯ вечно ще сте си измислени.... то и без това сте си измислени във всяко едно отношение


16 Януари 2011 16:19 | Stenli
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Я не се ядосвайте. Тук не говорим за футбол, а за бизнес. Който плаща, той поръчва играта. Пирин не е на Благоевград, както беше при комунизма, а на който има пари да го купи. Както е тръгнало може и някой клошар да го купи, за да му "изплати" дълговете. Ако милее някой за Пирин да плати дълговете, а не да псува и обижда защото жена му не му позволява да го прави това у дома.


16 Януари 2011 16:37 | митко,рупите
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

до Stenli... браво, е това се казва чувство за хумор. Прав си. Пирин е на който има пари за да ги изпере... а тъпаците нека се преструват на 'фенове'


16 Януари 2011 23:14 | тцтц
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Пирин си е Пирин, където и да се намира планината, яд ли ви е селяни от петрич и сандански, Пирин винаги ще го има!!!


17 Януари 2011 00:19 | до тцтц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пирин си е Пирин - дупедавци. Помните ли как дадохте дупе на Ботев за да изпадне Вихрен? Е това е Пирин!!!


17 Януари 2011 01:48 | тцтц
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ще даваме да, селяните нямат място в А група, дерзайте селяндури Пирин винаги ще го има!!!


17 Януари 2011 01:50 | хаха
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

провенциалистите да не се обаждат, Благоевград за вас е пак Париж!!! Само Пирин, вън селяните от Благоевград


18 Януари 2011 00:43 | до тцтц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ще давате щото сте най-дашните...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар