Ръководството на "орлетата": Замълчете и се смирете! “Пирин” е на Благоевград и се управлява професионално

04 ноември 2023 16:57   17 коментара   9286 прочита


От ръководството на Пирин излязоха с декларация относно полемиката около клуба в последните седмици. В нея се отговаря на нападките на част от бившите управници при "орлетата"

Ето текста без редакция:
“Замълчете и се смирете”!!!

“Пирин” е на Благоевград и се управлява професионално

Напоследък в публичното пространство се изговориха доста неща по повод управлението на ОФК “Пирин” ЕООД Благоевград, в голямата си част не отговарящи на истината. Ръководството на клуба е наясно с намеренията на определени кръгове, та дори и политически, да използват марката футболен клуб “Пирин” за свои користни цели. Ние като хора управляващи този клуб сме длъжни да отговорим на критиките към нашата работа и съответно към футболистите, които с представянето си на терена отстояват марката “Пирин”.

Към този момент ОФК “Пирин” е изплатило всички дължими заплати към своите футболисти, треньори и персонал, което само по себе си означава, че финансово клубът е стабилен. Освен това преди 10 дни, ръководството на “Пирин” погаси част от задълженията си към НАП, което е още едно доказателство, че клуба е отговорен не само към своите служители, но и към финансовите институциите.

Що се отнася до чисто спортно техническата част, треньорското ръководство и футболистите дават своя отговор на терена.

Разбира се “Пирин” имаше две лица. Едното под ръководството на треньора Радослав Митревски и “старши треньора” Петър Занев и второто под ръководството на Иво Тренчев и неговия щаб.

“Замълчете и се смирете, 6 мача, 1 гол и 1 точка - това е равносметката на отбора под ръководството на Митревски и Занев в Ефбет лига. Добавяме съвсем точно и коректно името на Петър Занев, който се намесваше в работата на треньорски щаб, а резултатът от неговата “помощ” е очевадна. Откакто се разделихме с Митревски/преди да се разделим с него му бе предложена работа в школата/ и Занев, в съблекалнята се върна настроението и усмивките по лицата на футболистите и дойдоха и позитивните резултати. Дано винаги когато има “голямо напрежение”в отбора, момчетата да изглеждат така”- Николай Петрунов- технически директор на ОФК “Пирин” ЕООД Благоевград

Длъжни сме да отговорим и на нападките по адрес на ръководството от страна на Петър Занев/човек който лично е събирал подписка в съблекалнята за отстраняване от работа на изпълнителния директор Таско Тасков/. Същият е получил всички свои заплати, като служител на ОФК “Пирин” ЕООД Благоевград, а петте заплати които има да получава, за тях би трябвало да се обърне към президента Станислав Манолев и изпълнителния директор Велислав Елезов.

“Специалистът” Занев си позволи да обвини ръководството на ОФК “Пирин” ЕООД Благоевград в некомпетентност, относно качествата на Юго Комано и Аюб Абу. Според него двамата щели да бъдат изгонени от клуба. Истината е, че Митревски не намери точното място на Комано, а това рефлектира и върху цялостното му представяне на терена. Видно бе, че това не е неговото амплоа, а изгонването на Комано въпреки слабите му извя при престоя на Митревски, не отговаря на истината. Едва след идването на Иво Тренчев, французинът намери своето място, а представянето му вече изглежда по съвсем друг начин. За Абу е безпочвено да се дава отговор, защото няма клуб от нивото на “Пирин”, който да се лиши от услугите на футболист играл редом до звездата на Реал Мадрид Родриго. 

“Ако имаше политика в “Пирин”, както безочливо лъжат и се опитват да вкарват политиката във футбола Занев, Манолев, Елезов и Митревски щяхме да сме се разделили с тези двама футболисти. За какво некадърно управление на “Пирин” говорим, като само преди година “Пирин” имаше милионен бюджет, с ръководен състав Манолев- президент, Елезов- изпълнителен директор, Занев- спортен директор и какво направиха те? Изгониха инвеститора с тяхното “професионално управление”, оставиха клуба на предпоследно място, без лиценз, и близо с 1 милион задължения. От “Пирин” заради тях си тръгнаха Светослав Даков и Петър Михтарски, които са истинските легенди на “орлетата”, за разлика от футболисти с по 40 мача за благоевградския клуб. За тези хора на ръководни постове, личните интереси бяха пред интересите на клуба. Точно заради тези користни интереси, “Пирин” стигна до дъното. Фактите са такива, че в момента нямаме задължение към настоящия персонал. Тарикат мъж не писка, а те не спряха да ревът, за какви договори с А1 и Спор Депо ме свързват. Договорите са подписвани с предишното ръководството на ФК “Пирин” АД. Заради техните непрестанни лъжи и интриги, виждаме разделение и във футболен Благоевград. Ние сме за това, футбола да обединява, независимо кой управлява. “ПИРИН” Е НА БЛАГОЕВГРАД” – Атанас Дафинов, управител на ОФК Пирин ЕООД Благоевград

С Уважение:

Атанас Дафинов, управител на ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Николай Петрунов, технически директор на ОФК Пирин ЕООД Благоевград


Още за: Пирин   Благоевград   клуб   Още от: Спорт

Принтирай статия
17 коментара
04 Ноември 2023 18:13 | Гошо
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Има хора които чакат Заплати има футболисти който чакат заплати а хилядите доставчици. И Дафинов и Петрунов да се махат. Нека изчезнат с документи как са дали всички заплати има хора които чакат още заплати за юли месец и от тогава нищо. Защо не направиха един отчет. Лесно е само да се казва не дължим нищо. Само лъжи лъжи лъжи. Небива кмета да им е Баща и той само лъже и лъже. Ще направи вароша какво ще я направи поредния разкопан квартал ъой само това прави. Разкопана и разваля. Едно нещо не е довършил. Каквото хване и краи. Къде са лампите по Иван Михайлов къде са кмете. 2 години една улица и не е довършена. В интернат идвал ли си през тея две години ела в понеделник в 6 да видиш какво се случва по квартала а не да пиеш в общината


04 Ноември 2023 19:40 | Ром от Брежани
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Илко разкопа и улиците на околните села и ги остави да ги асфалтира следващият! А хората по селата ругаят кметовете на населените места, които нямат никаква вина, че някоЙ е взел парите и е забравил да си свърши работата!


04 Ноември 2023 19:46 | Кире Мустако
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ние не мълчим
Наааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа


04 Ноември 2023 21:18 | Капчин
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ще замълчите няяяяяяяяяяяяяяяяяяяя


04 Ноември 2023 21:34 | Капчин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Дафинка умрело куче, яж ми..........


04 Ноември 2023 23:42 | обикновен фен
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Не знам колко требва да си тъп и заслепен да не видиш, че Елезов, Занев и Митревски плюят по Пирин от два месеца надявайки се да получат някаква службичка в клуба при смяна на кмета. Единия е 19 години в Пирин, надебеля 100 килограма, а Пирин си е все селски асансьор. Занев го изгониха навсякъде заради интриги, в Благоевград е 1 година и вече е най-големия интригант в града. Митревски пък три пъти го назначават и трите пъти е тотален провал, конкурира се с Неделчо Матушев за най-некадърен треньор водел някога Пирин. И тримата като лешояди, чакат да се смени собствеността, за да ядат пак от Пирин. Ае уа.


05 Ноември 2023 01:40 | ���ДЖУСА
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

ЕЙ СЛЕПОЦИ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ПИРИН Е С КЛАСИ ОТ ПРЕДИ .....


05 Ноември 2023 04:36 | Здравко Здравков
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ОСТАВКА ДАФИНОВ ПЕТРУНОВ И СИЕ
ПОМЯРИ ЩЕ ДОКАРАТЕ ОТБОРА ДО СЪСТОЯНИЕ В КОЕТО НЕ Е БИЛ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ
ЛАЙНАРИ ИЗЧЕЗВАЙТЕ ОТ ПИРИН И НЕ НИ ПИШЕТЕ ТАКИВА ХУМОРЕСКИ НИЕ ДА НЕ СМЕ БАВНОРАЗВИВАЩИ


05 Ноември 2023 04:57 | Илия Илиев
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Мисля, че е време да дадем възможност на новия кмет да покаже визия за Пирин


05 Ноември 2023 05:58 | Кире Мустако
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Вън некадърниците от Пирин


05 Ноември 2023 10:47 | Атанас Дафинов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Утре ки си бегам при кокошките на село. Откраднах достатъчно от Пирин и децата.


05 Ноември 2023 11:13 | лелелелелелелелелелел
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

не мога да повярвам ""да си благодарен че .....те остави на работа"" Абсолютно си заслужаваме съдбата
Просто това нещо няма как да се коментира оставя те без думи


05 Ноември 2023 13:10 | хахахахах
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

е това еееее признахте че аз ви командвах хахахахахахахахах И. Б.


05 Ноември 2023 21:55 | Милена Велкова
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тъп и грозен кавал съм, редя плочки и мизерувам иначе зад клавишо съм ТОП, просто парче съм и ногите ми миришат нааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа


06 Ноември 2023 11:10 | Мери Улавата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И сега на къде


06 Ноември 2023 13:54 | благоевградчанин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Петрунов затова ще е сам като куче, защото е изключително лош и завистлив човек... Като футболист беше топ, но като човек е дъно.
Затова няма един приятел, сигурно само Зозата... Само мърсотии може да прави!


06 Ноември 2023 15:09 | Аз
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Илко, прав беше че чрез пирин и дюш ще стигнеш до сърцата на благоевградчани. Нооооо назначенията ти бяха голяма грешка. Дюш пълен провал, шефа има картина няма говор, иначе голямата работа. Едни деца връща от други отбори за едни не може. Треньори не може да контролира. Eми сметни 200 деца по 10_15 човека рода изгуби
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар