Роденият в Банско Aт. Фурнаджиев поема БФС

16 октомври 2019 20:28   3 коментара   9723 прочита
Lap.bg
Lap.bg


Lap.bg

Рокадата ще бъде официализирана в петък

Атанас Фурнаджиев ще заеме поста на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз.

Това ще бъде официализирано в петък, за когато има насрочено заседание на Изпълкома. На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов, научи Блиц. Досегашният вицепрезидент Фурнаджиев ще седне на горещия стол и ще оглави БФС.

Роденият през 1970 г. в Банско Фурнаджиев има безспорен авторитет в бизнес средите. Доказал се е като мениджър и успя да превърне "МОТО ПФОЕ" в лидер на автомобилния пазар в България. Фурнаджиев има съществен принос за привличането на много чуждестранни инвестиции в България. Ползва се с добро име и неговата кандидатура е изключително консенсусна.

Наследникът на Борислав Михайлов е събрал международен авторитет в страната и чужбина. Владее перфектно английски и немски език.

На заседанието на Изпълкома на БФС в петък няма да се дискутира свикване на извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Изпълком и президент на централата. Фурнаджиев няма да е временно на поста на Михайлов, а ще изкара мандата на това управление - до февруари 2022 година.

Уставът на футболната централа гласи: "При подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна – от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес".

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС.


Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
17 Октомври 2019 06:14 | Стефанов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Перфектно подбран момент за смяната! Отработено отвсякъде! Браво - така се прави. Така се кове и държи власт.


17 Октомври 2019 09:20 | Девин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ами това беше ясно! Човек на Пеевски и там!


17 Октомври 2019 10:50 | 111
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

От един разбойник и мафиот на друг.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар