Президентът Г. Манолев: Разпускам футболистите да си търсят други отбори

01 юли 2011 00:18   15 коментара   8911 прочита
Г. Манолев
Г. Манолев


Г. Манолев

Съветниците в Сандански отказаха да отпуснат 315 000 лева на футболен клуб "Вихрен" за покриване на задълженията, натрупани по време на управлението на Коко Динев. Средства за клуба от бюджета на общината могат да се отпуснат евентуално при актуализацията на бюджета, решиха вчера съветниците.

Кметът на общината Андон Тотев представи справка, от която стана видно, че клубът е на червено с 315 000 лева и заради тези задължения от БФС са отказали да дадат лиценз на "Вихрен" за новия сезон. Финансовото състояние на "Вихрен" не е цветущо, категоричен бе в изказването си кметът Андон Тотев.

Съветникът д-р Димитър Станоев предложи на колегите си "Вихрен" да започне от нулата от "А" окръжна група, като се обясни на хората, че няма как да се покриват стари задължения. Натрупаните задължения ще стигнат близо половин милион, няма как във време на криза общината да ги погасява, каза кметът Тотев. По добре е общината да инвестира в образование, детски заведения, здравеопазване.

Председателят Атанас Стоянов заключи, че трябва да се подходи разумно, като посочи, че сумата е изключително голяма и разходите продължават да се трупат. Кметът Тотев даде за пример ФК "Беласица", който преди година тръгна от "А" окръжна група и сега е на чисто. Той предложи вариант да се регистира футболен клуб към общината, като каза, че от БФС ще ги молят да играят в "Б" група, след като тя няма да се попълни. Но при тази ситуация с натрупаните задължения това няма как да стане. На феновете на "Вихрен" да се обясни, че общината няма финсансова възможност да изплати натрупаните задължения и че по-добрият вариант е да се започне от най-ниската група.

Съветникът Георги Манолев, който като президент на клуба представи справка за финансовото състояние, обясни, че ще разпусне отбора и всеки футболист оттук нататък сам да си търси отбор, в който да играе. На въпрос защо се стигна дотук и дали тази реакция не е закъсняла, как е даден лиценз на клуба за сезон 2010-2011 година, Г. Манолев отговори, че миналата година на школата на Иво Андонов са изплатени 2500 лева и на "Родопа" /Смолян/ също са платени 2000 лева. Тази година също са преведени малки суми на двата клуба. Но от БФС са отказали да дадат лиценз, докато не се погасят задълженията на "Вихрен", които обаче след всеки изминат ден се увеличават.


Още за: ФК Вихрен   съветници   бюджет   Още от: Спорт

Принтирай статия
15 коментара
01 Юли 2011 08:32 | хари
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Този оръфляк Манолев-протеже на Келнера, и останалите СПЕЦОВЕ по футбол в общината, знаят от много отдавна това финансово състояние на Вихрен. И можеше да се съберат пари от бизнеса за да се спаси отбора. Но нямя далавера-нали ТОТЕВ? Няма заводи на които Борето Бодуров да им издава фалшиви фактури, че им е писал плакати? Помниш тези нешта Тотев-нали?????


01 Юли 2011 09:16 | иван
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

санданчани време е да се събудите и да изметем тази сган, как може от БФС да кзват че ВИХРЕН трибва да плати 85000лв, а тотев вчера разправя за 315000лв, какво означава това, един път е източил отбора сега пак, как може да лъже че тзи задалжения са от Коко Динев, ами нали и парите от ЦСКА за ОДОЖИ, ги взе тотев, не КОКО Динев


01 Юли 2011 11:06 | коко
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Този-LM-изглежда минава сутрин през Келнера-да го излиже.


01 Юли 2011 11:42 | ПРАВОСЪДИЕ ИМА ЛИ!?
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

ТОТЕВ Е ЗА ПРОКУРОР!! ТОЗИ СЕЛСКИ ХИТРЕЦ УСВОИ НАД 7 000 000 ЛВ. ОТ ОБЩИНАТА УЖ ПОД ПРЕДТЕКСТ ЗА ИЗДРЪЖКА НА ФУТБОЛА В ГРАДА, НО В КРАЙНА СМЕТКА ОТИДОХА В НЕГОВОТО ДЖОБЧЕ. И ТОВА СА ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА.


01 Юли 2011 12:35 | пешо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Нали левунската дебела глава Тотев щеше заедно с Батето да вкарва Вихрен в Шампионската лига? Е вкара го. На тъпите санданчани които два пъти избраха крадеца Тотев за кмет. А сега пак гласувайте


01 Юли 2011 16:12 | ГОШКО - ИДИОТКО
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ТОВА ДЕТЕ-ОЛИГОФРЕНЧЕ НА СНИМКАТА БЕ ИЗПОЛЗВАНО ЗА БУШОН ОТ ЛЕВУНСКИЯ БУКЛУК КАТО ГО ПОСТАВИ ЗА ШЕФ НА КЛУБА, ЗА ДА МОЖЕ ТОЙ ДА ОБЕРЕ СЕГА ПЕШКИРА ПРИ РАЗПАДА И СЪСИПВАНЕТО НА ФК"ВИХРЕН". ГОРКОТО МАЛОУМНИЧЕ /МАЙ ГОШКО МАНОЛЕВ МУ БЕШЕ ИМЕТО/ ТАКА И НЕ СЕ ОСЪЗНА, ЧЕ ГО ВКРАВАТ В ЖЕСТОК КАПАН. ПИТА СЕ СЕГА, КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ОГРОМНИТЕ ДЪЛГОВЕ, КОИТО ИМА ДА ИЗПЛАЩА КЛУБА????? .... ЗАЩО СЕГА СЕ РАЗКРИВАТ /В КРАЯ НА КЕЛНЕРСКИЯ МАНДАТ / ТЕЗИ ОГРОМНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ????? ... ТА НАЛИ СА СЕ ТРУПАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛОТО ОСЕМ-ГОДИШНО ВЛАСТВАНЕ НА АНДОН МИХАЙЛОВ ТОТЕВ..., КЪДЕ Е НЕГОВАТА ОТГОВОРНОСТ????? ...НИМА САНДАНЧАНИ СА ТОЛКОВА ПРОСТИ, ЧЕ ДА НЕ ЗНАЯТ ОТКЪДЕ СЕ КОМАНДВАШЕ ФУТБОЛА В ГРАДА?????


01 Юли 2011 16:14 | В затвора
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Келенера +цялата свита некадърни, корумпирани и мазни лекета са за ЗАТВОРа..!!


01 Юли 2011 17:27 | !!за избирателите
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Тотев като личност не жоже да остане Кмет, трагичното е че този модел някой хора ще се опитат да остане !Защо -защото те са се облажили възползвали и знаят че това което са направили е незаконно и наказуемо съгласно действащите закони-друг е въпроса че сега прокуратурата нищо не прави - но ще дойде брема-вервайте ми !! Да да си иде трябва всички тези който са се понаграбили благодарение на властта 9от всички партии и партиики да си отидат и да се отръпнат от властта ако не ние требва да ги изритаме ! То модела Тотев за това е страшен щото обхваща много хора от различни политически групировки !! безнаказаната власт покварява на ред !! Трябва да се направи проверка на една група чиновници който близко стоят до него - някак си доста бързо забогатяха с подписването на документи които и те знаят че се краде нагло общинска и държавна собственост и завишени сметки по обектите които строи общината !! голяма част работят за частни фирми в ущърб на интересите на община !!!


01 Юли 2011 19:47 | ВРЕМЕ Е
Оценка:
5
 (
7
 гласа)


Санданчани време е да се събудим и да изметем тази сган


01 Юли 2011 20:51 | за избирателите !!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)


ЕЙ ХОРА, МИСЛЕТЕ ЛОГИЧНО- ГЕНЧО Е В ОБЩИНА ЗаЩОТО ТЪЩАТА МУ Е ГЛ. СЧЕТОВОДИТЕЛ НА ВИХРЕН. КМЕТА ОТПУСНА ОГРОМНИ СРЕДСТВА ЗА ТОЗИ ПРОПАДНАЛ КЛУБ... СРЕДСТАВА СА УСВОЕНИ. ОТ КОЙ ОСТАВАМ НА ВАС ДА МИСЛИТЕ. САМО ЗНАМ ЧЕ МАЙКИТЕ В САНДАНСКИ ПЛАЩАТ ПО 50 ЛЕВА ЗА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ДЕТЕ. НЕЩО НЕДОПУСТИМО В УСЛОВИЯТА НА КРИЗА. ЗНАМ ЧЕ ВОДАТА НИ Е ЛЕВ ЗА КУБИК. НЕЩО ОТНОВО НЕДОПУСТИМО. ЗНАМ ЧЕ ВИХРЕН ИМАТ БЮДЖЕТ ОТ БЛИЗО МИЛИОН, А НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО.. ВЕЧЕ МИ Е ГАДНО ДА ПИША.....


01 Юли 2011 22:39 | Пишете си
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

колкото искате, а като дойдат изборите пак за другаря Тотев ще гласувате, защото пак ще Ви излъже с мазни обещания! Имате и друг избор: оня олигофрен Бахана, дето две години не знае къде и за какво ходи!


02 Юли 2011 00:21 | СПАС
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НАВСЯКЪДЕ ФУТБОЛНИТЕ ОТБОРИ СТАВАТ ОБЩИНСКИ ДА СЕ СПАСЯТ. ПРИ НАС ОБРАТНО СТАВА. АМИ ТИЯ КРАТУНИ КЪДЕ СЕ ИЗКАЗВАТ В СТАТИЯТА СА СМЕШНИ С ТИЯ МНЕНИЯ ОТКЪДЕ ТРЯБВА ДА ТРЪГНЕ ОТБОРА. НАЛИ СТЕ ОБЩИНСКИ КЛУБ КАК ЩЕ ОБЯВИТЕ ФАЛИТ И ПОСЛЕ ПАК ЩЕ НАРАВИТЕ НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ....
ВИЖТЕ ПЕТРИЧАНИ НЕ ПРИЕХА ЧУЖДИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И СЕ РЕГИСТРИРАХА НОВ КЛУБ ЗАПОЧНАХА НА ЧИСТО. ПРИ НАС РЕЗИЛ. КАК КОКО ДИНЕВ ИЗДЪРЖАШЕ КЛУБА В А ГРУПА И НАПРАВИ НОВ ТЕРЕН? СЕГА ТИЯ КРЪЖОЧНИЦИ СЕ ОПРАВДАВАТ С НЕГО. КАК ЩЕ РЕГИСТРИРАТЕ НОВ КЛУБ, ЩЕ ЗАПОЧНАТ ПЪРВЕНСТВАТА И В ОКРЪЖНИТЕ ГРУПИ И НЯМА ДА ИМАМЕ ОТБОР. КАК МИКРЕВО, СИМИТЛИ И БАНСКО НАМИРАТ ПАРИ? КОЛКО ХОТЕЛИ ИМА В САНДАНСКИ И КОЛКО МЕСНИ ДАНАЦИ ПЛАЩАТ ТЕ-ЗНАЕТЕЛИ ГРАЖДАНИ?. ТИЯ СЪВЕТНИЦИ САМО СЕ СЪВЕЩАВАТ КАК ДА ПРОДАДАТ ВСИЧКО ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ. НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА ОБЩИНАТА ИМА ПАРИ ЗА МНОГО СОФРИ, КУЛТУРА И ФИЗКУЛТУРА. УБИХА ФУТБОЛА В ГРАДА СЕГА СИ ПРАВЯТ ПИ АР ПРЕДИЗБОРНО -ВИДИТЕ ЛИ СПИРАМЕ ДА ДАВАМЕ ИЗЛИШНИ ПАРИ МИСЛИМ ЗА ХОРАТА. МИСЛЯТ КАК ДА ГИ ИЗЛЪЖАТ ПАК ДА ИМ


02 Юли 2011 00:39 | СПАС
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ЗАКРИЯТ ВСИЧКИ СПОРТОВЕ В ГРАДА, А СПОРТНИТЕ БАЗИ ДА СЕ ПРЕДОСТАВЯТ БЕЗВЪЗМЕЗДНО НА ЧАСТНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ И ДРУГИ ЛАПАЧИ ДА ПОСТРОЯТ ХОТЕЛИ, СПА ЦЕНТРОВЕ И МАГАЗИНИ- ГОЛЯМИ НА РАЗНИ ВЕРИГИ. ТАКА ЩЕ ВЛИЗАТ ПОВЕЧЕ ДАНАЦИ И ЩЕ СПАСИМ ОБЩИНАТА ОТ ФАЛИТ ПЪК ЩЕ ИМА И ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА СЪВЕТНИЦИТЕ. ГРАДА ДА БЪДЕ РАЗПРЕДЕЛЕН ТАКА ХОТЕЛЧЕ МОЛЧЕ, МАГАЗИНЧЕ -ХОТЕЛЧЕ.
НЕ МОЖЕ ДА СА САМО ХОТЕЛИ ТРЯБВА ДА ЯДЕМ ЗА ДА ..... ПЪК КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ СЕ ЗАГРИЖИМЕ ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ -ДЕЦАТА. НА ДУМИ ЩЕ ИМ ПОСТРОИМ НАЙ -ГОЛЯМАТА СПОРТНА ЗАЛА НА БАЛКАНИТЕ. НЯМА ДА НИ СТРУВА НИЩО-МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ. ПАРИТЕ ОТ ФУТБОЛА СА УСВОЕНИ СЕГА ЗАКРИВАМЕ КЛУБА ДА НЕ НИ ХВАНАТ СПАТИИТЕ. ЗАЩО НЕ ЗАПОЧНАХТЕ НАЧИСТО ВЕДНАГА КАТО СИ ТРЪГНА КОКО? НЯМА НИЩО ГНИЛО, А ВСИЧКО Е ИЗГНИЛО ОТКЪДЕ СЕ ТРУПАТ ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ТАКА ЛАВИНООБРАЗНО ТО 85 НА 315 ХИЛ. ЛЕВА? ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА МИКРЕВО СИМИТЛИ И БАНСКО И МНОГО ЗДРАВЕ НА ТЕХНИТЕ МЪДРИ УПРАВНИЦИ. СЪЩО НА ПИРИН И БЕЛАСИЦА ДА СЕ ЗАВЪРНАТ В ЕЛИТА. А НИЯ ДА МИСЛИМ


03 Юли 2011 07:55 | !!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ако искате град Сандански да заприлича на плодохранилището в с. Дамяница и последва съдбата на футболен клуб "Вихрен " гласувайте за Тотев !


04 Юли 2011 17:22 | за затвора
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Келнера е заз атвора.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар