Претенциите на "Марек" за купата без покритие, зала "Скаптопара" с лиценз за шампионската лига

23 март 2012 00:20   1 коментар   11337 прочита
Мощната подкрепа на феновете не помогна на напомпаните със самочувствие играчи на
Мощната подкрепа на феновете не помогна на напомпаните със самочувствие играчи на "Марек"


Мощната подкрепа на феновете не помогна на напомпаните със самочувствие играчи на "Марек"

Претенциите на "Марек" за волейболната купа на България се оказаха без покритие още на четвъртфиналите в Благоевград. Това стана няколко часа след провала на другия тим от региона с апетити за трофея "Пирин-Балканстрой".

Дупничани се дадоха на "Монтана" за 1, 54 ч. с 2:3 /23:25, 19:25, 25:13, 25:19, 12:15/. Северняците си осигуриха солиден аванс от два гейма, възползвайки се от слабата до неузнаваемост игра на съперника. Едва тогава хората на Найден Найденов се взеха в ръце и отвърнаха на удара, като позволиха на опонентите си да запишат само 13 т. в третата част, а в четвъртата поддържаха нестопяем аванс почти от самото начало до края. В тайбрека градусът на напрежението стигна връхната си точка, страстите нажежиха до червено и някои спорни съдийски отсъждания на Петър Харизанов, но монтанчани проявиха повече характер и хвърлиха втората бомба за деня след торпилирането на разложани от "Левски". Голямата четворка допълниха "Арда" и ЦСКА.

Добрата новина през вчерашния ден дойде на брифинга с вицепрезидента на федерацията и главен мениджър на "Марек" Людмил Найденов и изпълнителния директор на Националната волейболна лига Христо Апостолов. Двамата бяха категорични, че зала "Скаптопара" отговаря на всички изисквания да стане третото съоръжение в България с лиценз за шампионската лига. Кметът Атанас Камбитов декларира готовността на местната власт да подкрепи идеята за създаването на мъжки волейболен клуб в областния център на Пиринско.

"МАРЕК": Бахов-20, Йорданов-17, М. Иванов-14, Елчинов-8, Апостолов-6, Гьоргиев-3, Божилов-либеро /Душков-1/.

"МОНТАНА": Цанков-18, Баев-16, Антонов-13, Йотов-12, Тошков-5, Агонцев, Боюклиев-либеро /Илиев-1, Чавдаров, Торбов/.


Още за: Марек   загуба   Монтана   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
23 Март 2012 11:22 | само ЛЕВСКИ
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Вчера разбихме червените мишки и на терена и на трибуните
Благоевград-синя крепост




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар