Повреда в колата на нападателя Б. Хазуров край Добринище забави зимния старт на “Банско”

15 януари 2011 00:18   3 коментара   35035 прочита
Авариралите Б. Хазуров /вдясно/ и К. Янев бяха изчакани търпеливо от съотборници и треньори
Авариралите Б. Хазуров /вдясно/ и К. Янев бяха изчакани търпеливо от съотборници и треньори


Авариралите Б. Хазуров /вдясно/ и К. Янев бяха изчакани търпеливо от съотборници и треньори

Наставникът В. Войнов изведе група от 23-ма футболисти, търси 4 нови попълнения

Повреда в автомобила на нападателя Борислав Хазуров край Добринище забави началото на традиционната церемония преди зимната подготовка на “Банско”. Гоцеделчевският футболист пътуваше за стадион “Свети Петър” заедно с вратаря Костадин Янев, но колата им се развали и двамата поискаха помощ по телефона от свои приятели банскалии. След като я получиха, те успяха да пристигнат в курортния център, което позволи на отец Георги Касапинов да започне отслужването на водосвета за здраве и успехи на тима през новата 2011 г.

Малко по-късно играчите направиха 8-километров крос пред погледите на десетина фенове, дошли да проследят първата тренировка на любимците си. Групата от 23-ма футболисти поведоха капитанът Димитър Крушовски и наставникът Воин Войнов, който демонстрира завидна форма за възрастта си. Нови състезатели нямаше, което оправда предварителните очаквания. Липсваха освободените в края на есенния полусезон Кирил Михайлов, Цветан Зарев и Борислав Мидилев. Сред трениращите не се появи юношата на “Левски” Павел Петков. Според клубното ръководство той обаче твърдо остава в “Банско”, а отсъствието му се дължи на контузия.

На стадиона го нямаше и изпълнителния директор Красимир Горанов, който все още е в САЩ и се очаква да пристигне през следващата седмица. Най-късно до понеделник на проби при нас ще дойдат няколко футболисти, но засега не искам да посочвам конкретни имена, заяви В. Войнов. Преговаряме с играчи, собственост на “Пирин” /Гоце Делчев/ и на “Пирин” /Благоевград/, както и с други състезатели с опит от “А” и “Б” група, с които трябва да подсилим защитата, халфовата линия и нападението. Броят им обаче няма да бъде повече от 4, допълни той. Подготовката на банскалии ще протече на три етапа. Първият от тях е с продължителност 2 седмици, след което козлите заминават на лагер в Сандански, откъдето ще се завърнат десетина дни преди старта на пролетния полусезон във втория ешелон.

Предвидени са между 8 и 10 контроли, като повечето от тях са осигурени. Серията спаринги започва със “Славия” на 21 януари. Следват проверки с “Академик” /26 януари/, “Места” /28 януари/, “Перун” /2 февруари/, “Видима Раковски” /7 януари/ и разложкия “Пирин” /12 февруари/. Първоначалният план е изброените контроли да се изиграят в Сандански. Свободни дати засега са 5 и 16 февруари, за които се търсят съперници. Последният спаринг е на 19 февруари с “Германея”, когато ще бъде и официалното представяне на тима за пролетта.

3 коментара
15 Януари 2011 10:38 | Bansko
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Айде Банско успех мачкай


15 Януари 2011 10:39 | Bansko
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И догодина в А група


15 Януари 2011 22:07 | ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

КАКВА, А, ГРУПА ВИЕ НЕМАТЕ ОТБОР ЗА, В,




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар