Посрещнаха царски “Интер Академик” на международния турнир в Прищина

18 февруари 2011 00:20   3 коментара   13983 прочита
Президентът на косовската хандбална федерация Мехмет Деяджа връчва българската награда на Стоян Иванов
Президентът на косовската хандбална федерация Мехмет Деяджа връчва българската награда на Стоян Иванов


Президентът на косовската хандбална федерация Мехмет Деяджа връчва българската награда на Стоян Иванов

Заместилият трикольорите благоевградски тим падна от националите на Косово и Македония, но натрупа ценен опит срещу силни съперници

Царско посрещане устроиха за хандбалистите на “Интер Академик” /Бл/ в Прищина, където се проведе първото издание на четиристранния международен турнир, иницииран от косовската федерация. Както е известно, благоевградчани заместиха българския национален отбор, за който от БФХ прецениха, че няма достатъчно време да се събере за състезанието. Това не се отрази ни най-малко на гостоприемството на организаторите, които спазиха всички изисквания на европейската централа.

Имаше и още една промяна в предварителните планове, но тя в никакъв случай не бе за сметка на качеството - в последния момент Македония замени Италия. Четвъртите в есенното подреждане на “А” група носиха с чест държавния екип и се противопоставяха успешно в дълги периоди от мачовете с по-класните си съперници. Избраниците на треньорката Софка Арабаджиева нямаха късмет при жребия и в първата среща, която бе своеобразен полуфинал на турнира, се паднаха с жадните за изява домакини и логично отстъпиха с 24:39.

В началото нашите обаче изглеждаха много добре и се оттеглиха на почивка с пасив от 14:15. 11 гола в косовската мрежа вкара Адриан Зинков, а Александър Попгеоргиев добави 7. Представянето на трикольрите от трибуните проследиха президентът на БФХ Светломир Гоцов, генсекът Съби Дойчинов, председателят на УСК “Академик” Стоян Иванов и секретарят на университетския спортен клуб Валери Цветков. В мача за трето място българите се изявиха по-добре през втората част, но паднаха от македонската формация с 30:35 /12:19/.

Най-резултатен бе Добрин Тунтев с 12 попадения, Зинков заби 5, а Стоил Радойчев - 4. Участието ни бе огромен плюс за нашия отбор, трябва по-често да има такива турнири, заяви С. Арабаджиева. Доволна съм от показаното от момчетата, благодаря и на ръководството на УСК “Академик”, без чието съдействие нямаше как да стигнем до Прищина. Домакините ни приеха страхотно, не можем да се оплачем от настаняването, храната и залата, три дни мислехме само за хандбал, допълни С. Арабаджиева.


Още за: хандбал   турнир   Косово   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
18 Февруари 2011 13:22 | Порно с хандбала :))
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Съвсем логично е, националният отбор отказва да се излага на нерегламентирани турнири, но как да откажат началниците пътуване в чужбина за сметка на ЮЗУ, никой до сега не е отказал да издои ЮЗУ, без значение от кризата и нерегламентираните взаимоотнашения между частен клуб УСК и държавния университет ЮЗУ :)! Едва ли е случайно и отказа в "последния" момент на италианския национален отбор и замяната му с "националния" отбор на "Македония" :))))! Закономерно и логично сме паднали "достойно" от всички участници в турнира и сме заели "почетното" последно място! Интересно каква ли награда е получил УСК, щом се радват на награда за последно място, каквато награда не се дава НИКЪДЕ по света за последно място значи.... да цъфти и процъфтява ограбването на ЮЗУ с пари за екскурзии в чужбина! Жалко за момчетата състезатели, които разбира се нямат думата и правят каквото им кажат.... нали после ще им "оправят" изпитите и няма да се налага да учат, за да си ги вземат.


19 Февруари 2011 16:25 | алчо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

а пък баскетболистите..... от 15 мача 15 загуби
клоуни вбаскетболен екип


20 Февруари 2011 16:30 | Царски, хахахаха :))
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Нищо не се разбра какво означава "посрещнаха царски"....???!!!! Май лапането и пиенето е било по царски :))))), ама това си е нормално, нали затова е било и пътуването, то вярно ЮЗУ не е в криза, когато става въпрос за харчене от "наши" хора..... естествено пари за участие в научни конференции няма, но за ядене и пиене в чужбина има..... БРАВО ГОСПОДИН РЕКТОР, ЕВАЛА, ЕЙ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА УНИВЕРСИТЕТА И ЗАТВЪРЖДАВАНЕТО МУ НА ЧЕЛНИТЕ ПОЗИЦИИ В СТРАНАТА ПО ПОШЛОСТ И ПОСРЕДСТВЕНОСТ!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар