“Пирин” взе нов бразилец и младежки национал, изхвърли всички дошли на проби

25 януари 2011 00:20   2 коментара   28305 прочита
М. Митев /вдясно/, К. Капчин и Д. Сукалински /вляво/ попълват бланки за даряване на кръв
М. Митев /вдясно/, К. Капчин и Д. Сукалински /вляво/ попълват бланки за даряване на кръв


М. Митев /вдясно/, К. Капчин и Д. Сукалински /вляво/ попълват бланки за даряване на кръв

20 се включиха в символичната кръводарителна акция на М. Митев, целяща да събуди интерес към застрашения от фалит клуб

Бившият младежки национал Милчо Макенджиев се присъедини към отбора на “Пирин” вчера сутринта. Ръстовият бранител е възпитаник на футболната школа на Ивайло Андонов “Пирин 2001”, а преди да дойде на проби при зелено-белите, игра в “Локомотив” /Мз/, “Сливен” и “Несебър”. В елитния благоевградски клуб той ще направи опит да реанимира кариерата си след контузия. В следобедната тренировка на орлетата пък се включи 18-годишният бразилец Жуниор.

Не е изключено двамата да дебютират още днес в контролата с “Банско”. След издънката с “Пирин” /Рз/ в първия зимен спаринг наставникът Костадин Ангелов изхвърли всички състезатели, които бяха дошли на проби по-рано - кариоката Араухо, завърналия се от Босна Георги Градевски, Дилян Димитров от “Ком Миньор”, както и възпитаниците на пиринската школа С. Георгиев и Божидар Петров.

Междувременно символичната кръводарителна акция, инициирана от славния вратар на “Пирин” Мирослав Митев, вчера уважиха двадесетина човека. Сред пристигналите пред кръвния център в благоевградската болница бяха героят от САЩ-94 Петър Михтарски, директорът на зелено-бялата ДЮШ Емил Кърцелски, колегите му треньори в школата Илко Христов, Георги Забунов и Тодор Лулейски, представители на двата местни фенклуба “Пирин SS” и “Пирин реален” начело с техните лидери Константин Капчин и Димитър Сукалински-Банскалията. Тъй като пари за кръв не се дават, откриваме сметка към НОИ, по която желаещите да помогнат на “Пирин” могат да правят дарения. За 21 години сме го докарали до там, че клубът е пред фалит и на 1 април остава без лиценз за следващия сезон в “А” група, заяви М. Митев.

Искаме най-после да събудим всички бизнесмени, политици, спортни деятели и обикновени хора в Благоевград. Да дават кой колкото иска, но да погасим дълговете до 31 март. Иначе отиваме при “Марек” и “Беласица”, призова Д. Сукалински. От името на сдружение “Бъдеще за “Пирин” и “Пирин SS” изразявам подкрепа към тази инициатива. На Благоевград му трябва футболно обединение, но не като онова през 2009 г., а на бизнеса, общината и хората. Ние не сме зад Г-15, Галчев или който и да било друг, а искаме “Пирин” да го има. Желаехме да се спасят акциите, не сме ламтели за власт и управленски постове, добави К. Капчин.

2 коментара
25 Януари 2011 08:27 | Графа
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Затворете я тая маймуна Банскалията в зоопарка, какво го чакате


25 Януари 2011 16:59 | arhiv
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

П. Байкушев, Е. Павлов, Г. Тозев и синовете на бившите партийни величия Д. Джампалски и Д. Урдев псуваха и пяха “Слънце грее, дъжд вали, яж ми к... Симитли”
Собствениците на ПФК “Пирин” - гр. Благоевград се похвалили: Дадохме 800 000 лева за купуването на мачове през сезона, за да влезем в “Б” група
Над 1000 жители на община Симитли в декларация се обявиха против пошлото българско футболно първенство. Ето какво пишат кметът Апостол Апостолов, ръководството на ФК “Септември” и фенклуба на отбора: Възмутени сме от начина на провеждането на футболната среща между отборите на ФК “Септември” /Симитли/ и ФК “Пирин” /Благоевград/, която се проведе в неделя на стадиона в градчето край река Струма. Не може ръководството на един от големите футболни клубове с традиции, който има претенции да играе в елитната “Б” група, да се държи гаменски и да подстрекава към насилие. Така наречените собственици от Г-15 - [size=20pt]кривото куче Петър Байкушев, гаменът Емил Павлов, полуидиотът Георги




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар