Пирин сломи Етър за трета поредна победа

28 септември 2023 17:46   25 коментара   8701 прочита
снимкa start-photo.bg
снимкa start-photo.bg


снимкa start-photo.bg

Пирин победи Етър с 2:0 в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Борис Тютюков даде преднина на "орлетата" в 7-ата минута. Отново той бе точен, за да удвои аванса на гостите в края на първото полувреме.

През втората част нови попадения нямаше, но домакините останаха с човек по-малко, след като Валери Христов бе изгонен в 61-ата минута, предаде Gong.bg.

Така "орлетата" записаха трета поредна победа в първенството и вече имат 10 пункта и се намират на 12-ата позиция в класирането. Етър пък остава на дъното с 4 точки от 10 мача.

В 4-ата минута Юго Комано получи по десния фланг с гръб към вратата, но той успя да се завърти и да прати пас около бялата точка. Там Аймен Суда налетя топката, но Мартин Величков също внимаваше и бързо пристъпи напред. Стражът на Етър успя да се намеси достатъчно, за да откаже футболиста на гостите.

Три минути след това Борис Тютюков получи дълъг пас и изскочи зад защитата на "болярите", след което с майсторско изпълнение прехвърли Мартин Величков и даде преднина на Пирин.

В 13-ата минута  Кольо Станев центрира добре на далечната греда, където Тютюков не се намеси добре и само свали топката за Димо Бакалов, чийто удар обаче срещна противников играч и излезе встрани от целта. Последва ъглов удар, при който нямаше по-сериозна опасност за Максим Ковальов.

Три минути по-късно Аймен Суда получи около границата на наказателното поле на Етър. Успя да си нагласи топката и стреля в горния ляв ъгъл на вратата. Топката обаче срещна напречната греда и излезе.

В 18-ата минута домакините поискаха наказателен удар за игра с ръка на Дмитро Семенив, който спря центриране отляво. Реферът отсъди само корнер, а след преглед с ВАР това решение остана.

Етър получи шанс да центрира от пряк свободен удар в 27-ата минута. Максим Ковальов излезе и боксира топката, а тя остана в притежание за "болярите". След това се стигна до разбъркване на ръба на пеналтерията, а в последствие и далечен изстрел, който бе блокиран от защитник на Пирин.

Николай Янков пробва късмета си в 30-ата минута с изстрел от сериозна дистнация. Изпълнението му не бе добро и Ковальов само изгледа топката, която мина покрай вратата на гостите.

В 37-ата минута Андрей Йорданов реши да стреля пряк свободен удар, но ударът му мина над напречната греда.

Две минути след това Крум Стоянов опита интересен изстрел извън наказателното поле на "орлетата". Той обаче не успя да изненада Ковальо, който улови без проблеми.

В 40-ата минута Мартин Тошев изведе страхотно Владислав Найденов, който пък успя да преодолее Максим Ковальов, бутайки си топката надясно. След това обаче не успя да нанесе изстрел в опразнената врата заради блестящата намеса на Андрей Йорданов.

В добавеното време на първата част Айуб Абу изведе Юго Комано, който тръгна отляво и навлезе в пеналтерията. След това пусна пас по земя към Борис Тютюков, който не сгреши и прати топката в мрежата на Мартин Валичков за втори път в мача.

В 47-ата минута появилия се от скамейката Ивайло Димитров получи подаване в наказателното и стреля от трудна позиция. Ударът му обаче бе отразен от Максим Ковальов.

Три минути по-късно напрежението се прехвърли пред вратата на Мартин Величков след центриране от Абу. В наказателното се стигна до разбъркване и удар, който бе блокиран. 

Последва пък добра атака на Етър. Крум Стоянов прати центриране на далечната греда, където Мартин Тошев стигна до топката и стреля с глава. Ударът му мина покрай страничния стълб. Кольо Станев пък опита късмета си с изстрел от дистанция в 56-ата минута, но и той не бе точен.

В 62-ата минута ситуацията на домакините се влоши още повече, след като Валери Христо влезе грубо в краката на противников играч и получи втори жълт и червн картон, така той остави Етър с човек по-малко на терена.

Шест минути след това Пирин бе близо до трети гол. Даниил Кондраков получи в наказателното поле на домакините, след което опита да преодолее Мартин Величков с диагонален изстрел по земя. Ударът му обаче мина на сантиметри от гредата.

В 73-ата минута Ивайло Димитров получи в наказателното и директно стреля. Топката рикошира от крака на бранител, а Максим Ковальов успя да улови.

Последва добра атака на "орлетата". Аймен Суда бе на страхотна позиция, фронтално срещу вратата. Неговият изстрел обаче не затрудни Мартин Величков, който изби.

В 78-ата минута домакините пожелаха наказателен удар, след като топката срещна ръката на Айуб Абу при центриране. Тя обаче бе прибрана до тялото и Георги Кабаков остави играта да продължи.

В 84-ата минута Христо Попадийн получи в наказателното на Етър и задържа, след което намери свой съотборник. Последва удар, който бе отразен от стража на домакините. Топката обаче попадна във Владимир Медвед, който я добави във вратата. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.


Още за: Пирин   Победа   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
25 коментара
28 Септември 2023 17:50 | сектор Бадеми
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Пожелаваме на Пирин да победи и Славия в следващият кръг.


28 Септември 2023 18:28 | атанас дафинов
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Малее са па и пари за премии ще искат тея требва или рестото от екипите да връщам или да молим илко за последно 10 не си седех на село при стоката


28 Септември 2023 18:47 | Кире Мустако
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа Ние сме на караваната кой иска да дойде да гледа сериала "Живите мъртви" в главна роля съм Я. А на Дафинов че му кажа само Наааааааааааааааааааа


28 Септември 2023 19:00 | уууааааааа
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Айде Пирин ! Купата тая година е зелена.


28 Септември 2023 19:09 | Пирин Ултрас блус за двам
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Пирин ултрас танцува блус за двама на песента тишина
Махнаха се вредните и може би ще стане нещо, а ?
Миналата година полвината кърлежи паднаха и отдбора се спаси. Тая година паднаха и другите кърлежи и вече няма кой да мъти водата


28 Септември 2023 19:32 | Глава-Теле
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Аааа и да бият аз пак ще си ги пцувам от фалшиви профили, та златна схема ни прейбаха и нито един не оставиха от нас, а в друг град си е тегаво не е като в благоевград където ултрасите си ни пазат, е верно чат пат мина през кончето ама са верни до гроб


28 Септември 2023 19:36 | Браво
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Можело значи без Занев. И без Манолев можело. Без Дяков също можело. Можело е и без Янев. Можело и без Митревски. И без Елезов можело. И кво стана са. Форумни и фейсбук капацитети ме убеждаваха че без тия няма Пирин, а то се оказа че клубът се отърсил от пиявиците и кърлежите.


28 Септември 2023 19:41 | Отровното трио
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Ще се върнем ей мишки, ще се върнем и пак ще правим схема тия 4 фена струват 100 лв на месец и винаги ще са на наша страна
От: П. М
С. М
П. З
В. Е


28 Септември 2023 20:26 | Привърженик на Бела
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Поздравления за Пирин и успех в следващите мачове ! Югозапада заслужава сериозно присъствие в профи - футбола. За съжаление при нас нещата не са Ок и битката за оставане във Втора лига ще е тежка.


28 Септември 2023 20:29 | Бодуро
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Има ле залози


28 Септември 2023 20:32 | До горния
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

успех и на Беласица дано отбора погледне по скоро нагоре


28 Септември 2023 20:41 | Атанас Дафинов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Само парите не ме карайте да връщам след един месец, всичко друго ще направя за вас


28 Септември 2023 20:43 | Стоян Джельов
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Спокойно е на кончето, няма никой само Нико и Капчука танцуват блус на някаква тъжна песен
Текста на песента
Тихо ми пази и стискай устни, стискай устни, захапи ги! И да чувам как ще ускорявам пулсът ти - пак, пак! Тихо ми пази, прехапвай устни, стискай устни, чуваш ли моето сърце, задъхано ли е?


28 Септември 2023 21:13 | Кирил Ваклинов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Вили вярно ли е че са те изгонили от Берое, защото си Българин


28 Септември 2023 21:15 | сукси
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

миро циганина още ли гали мачката пред беседката и седи по чехли дееба и мързеливото куче


28 Септември 2023 21:45 | Ернан Бенато
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Вярно ли е че Кирил. Ваклинов е скинар?
Нищо не каза като му дадохме парите да ни вкара в Пирин, ще станеше белята пу пу добре че кмета не ни се върза


28 Септември 2023 21:46 | Атанас Дафинов
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Ние селяците превзехме жалкото ви отборче и жалкия ви град и като брежанецо стане па кмет си ставате махала на Кулата


28 Септември 2023 22:51 | Нико Ризов
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

да ми лапате тънката пишка пендели и коматари, ще гепим докато се посерем а ВИЕ вагон фенчета сте умрели за аванта кенчета.... уй за Перун


28 Септември 2023 23:03 | Атанас Дафинов
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Мишки срещу мене църкат (Капчин и Ризов) като ме видят виж къде си бъркат! Искам ви тихички аз съм бог за вас вие никога няма да имате президент като мен
Кога за последно видяхте 3 поредни победи?


29 Септември 2023 00:24 | Елезов ВЕЛИСЛАВ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

изгониха ме скинар защото съм некадърен алчник, ама и ти съветник вече..... забрави-УЙ ЗА ПЕРУН !!


29 Септември 2023 00:47 | Кире Мустако
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Едвам мръдам ма нема да се дам минавам на бира Капчин кривата двуцевка пее македонски песни вече


29 Септември 2023 07:16 | Ицко с цаките
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И тука на табака е тягосно само джуджето държи и твърди че нее дебел, а бременнен от Манолев


29 Септември 2023 08:47 | Кире Мустако
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Оживех Нааааааааааааааааааааааааааааа


29 Септември 2023 10:36 | junteeniot
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ---- https://marketl.ink/biocos


29 Септември 2023 22:53 | Капчин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Няяяяяяяяяяя наркоман




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар