Пирин обърна Миньор Пк на стадиона в Благоевград

16 октомври 2020 23:34   8 коментара   12222 прочита


Отборът на Пирин записа впечатляваща победа над Миньор Перник в първи мач от 10-ия кръг на Втора лига. Момчетата на мениджъра Уорън Фийни надделяха с 3:2 на стадион „Христо Ботев” в Благоевград, а успехът за домакините дойде по изключително драматичен начин.

Зрителите по трибуните видяха цели пет гола, дузпа, спорни моменти, както и куп интересни ситуации пред двете врати. Агитки и емоции. В крайна сметка „орлетата” показаха характер и успяха да изтръгнат трите точки в продължението на срещата с гол на Преслав Йорданов, който две минути по-рано бе изравнил с точно изпълнена дузпа.

Така Пирин записа пета победа в петте си домакинства от началото на сезона и запази стопроцентовия си актив у дома. Миньор пък записа второ поредно поражение под ръководството на новия наставник Христо Янев.

Срещата започна отлично за тима на Пирин, който успя да поведе с една от първите си опасности пред вратата на „чуковете”,предаде Pirinsport.com.Резултатът бе открит след само девет минути игра, а точен за домакините бе Станислав Манолев. Красимир Станоев центрира добре в наказателното поле след атака отдясно, а опитният Манолев просто насочи топката в мрежата за 1:0.

Четири минути преди почивката Миньор успя да се върне в мача, изравнявайки чрез бранителя Антон Славчев. Защитникът засече с глава центриране в пеналта, но ударът му  бе отразен от вратаря на домакините. При добавката обаче, Славчев не сгреши и направи 1:1.

Втората част стартира по най-добрия начин за „чуковете”. Само две минути след подновяването на играта, Миньор удари за втори път. Точен отново бе Антон Славчев. Този път защитникът стреля с глава след подаване от фал, а вратарят на Пирин не успя да реагира.

В заключителните моменти на мача дойде и драмата в дербито. Решени да избегнат първо домакинско поражение, футболистите на Пирин се хвърлиха в предни позиции, а усилията им бяха възнаградени.

По ирония на съдбата, героят за Миньор – Антон Славчев действа разконцентрирано на границата на наказателното поле, извършвайки нарушение, което доведе до дузпа. Зад топката застана Преслав Йорданов, който бе безпощаден и изравни-2:2 в 89-ата минута!

В продължението на двубоя, Йорданов отново успя да порази целта и да донесе победата на домакините. Нападателят отклони топката в мрежата след подаване на Антон Карачанаков.

След петата си победа в Благоевград, Пирин се изкачи на третото място във временното подреждане с актив от 19 точки. Миньор засега остава 9-ти, но още този уикенд може да бъде изместен след изиграването на останалите мачове от кръга.


Още от: Спорт

Принтирай статия
8 коментара
17 Октомври 2020 02:11 | Ббпп
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Страхотен мач, значи можете! Ред е на Берое за купата на България, при пълен стадион шансовете са ни големи


17 Октомври 2020 03:05 | Лошия
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво момчета, бийте Берое, а сс и подлогите да го духат :=


17 Октомври 2020 07:40 | ...
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Пирин играят много слабо. Защитата са кръгли 00000


17 Октомври 2020 08:43 | Капчин Ревльото
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Трагедия сме . Щом се мъчиме с миньор с Берое какво ще правим . Много сме слаби, но аз все още тъжа за дебелото ... върнете Ива в пирин тя и аз го заслужаваме


17 Октомври 2020 12:13 | до Ббпп
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Кое му е страхотното на мача, освен щастливата развръзка и то благодарение на детинската грешка на Миньор... Погледнете изобщо каква е играта на Пирин, защитата НУЛА. Ако Перник не бяха допуснали това разсейване, мачът си се доиграваше, а Пирин си ходеха заспали, та заспали.
Аз не се радвам на такава игра, в отбора футболисти, а някакъв малоумен треньор, понеже е дошъл на релакс тука, не може да проведе нормален тренировъчен процес и вместо да използва класата на тези футболисти, той им скапа физическото състояние. Освен Ива, трябваше и треньора да махнат и да сложат компетентен човек. Фийни скача като, че ли е спечелил Щампионска лига, вместо да се засрами... некадърник.


17 Октомври 2020 13:57 | Да
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Слаб мач срещу смешния отбор на миньор. Трагична агитка, за пореден път сме гости на собствения си стадион.


17 Октомври 2020 14:10 | жител
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Тея па се снимат, все едно купата на шампионите са взели...


18 Октомври 2020 22:04 | БЕЗИН ,БРАДАТА и СЛАМАРО
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

по слаб отбор от застаряващи звезди не е имало ДАЦА, ДКМС-то и онея дебелоглавите бургаски миндили да палят скутеро с 200....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар