“Пирин”: Имаме финансови проблеми, но не сме изправени пред фалит

13 ноември 2010 00:20   9 коментара   13258 прочита
Велислав Елезов
Велислав Елезов


Велислав Елезов

Клубът върви по естествен път от своето развитие, след като привържениците се ангажираха с управлението му

Ръководството на елитния “Пирин” опроверга мрачните прогнози за скорошен фалит на най-популярния клуб в Югозапада. В опит да разсее опасенията на редовите фенове в областния град, че орлетата са на път да изчезнат от футболната карта на България, пресцентърът на тима излезе със специална декларация, подписана от пресаташето Велислав Елезов и озаглавена “В “Пирин” има финанссов проблем, но не и екзистенциален”. В нея пише: “Дори и на пеленачетата стана ясно, че в българския футбол финансовата ситуация е както в цялата държава. На чист и прост уличен език може да се каже лаконичното “нема пари”. Категорично обаче не отговарят на истината твърденията в някои спортни уебсайтове и печатни издания, че “Пирин” е застрашен екзистенционално.

Не отговаря на истината и твърдението, че в клуба не са се получавали заплати от 5 месеца. Фактологията около дължимите суми също е тотално объркана, но отново за никого не е тайна, че “Пирин” има да получава пари по трансфери на бивши футболисти. В момента няма звено в отбора, където някой да не си дава сметка, че изходът от актуалната ситуация няма да е лесен и не предстои да се случи в близките дни. Настоящият негативизъм спрямо клуба не може да стига до такива апокалиптични размери, които да обричат тази футболна легенда на тотален колапс и край. Защото “Пирин” не е Монтана, нито Своге, нито Мездра /сравнение, което се прави с цялото уважение и респект към тези клубове, които търсеха, а и може би намериха за момент място на футболната карта/.

“Светлината в тунела”, която толкова усилено се търси от колегите журналисти, не идва от яснотата около финансовото благоденствие на отбора, а от съвсем друга посока. За разлика от изброените по-горе моментни футболни явления, ПФК “Пирин” има школа. Къде с успех, къде без, треньорите от школата на клуба продължават да работят усилено с тези прословути талантливи деца, които рано или късно ще помогнат на родния си клуб. За разлика от много отбори от “А” ПФГ, отборите на “Пирин” от различните възрасти продължават да се състезават в елитните групи на България, факт и знак, който не че трябва да успокоява, но е показателен и доказващ ангажираността на футболните хора в Благоевград.

От друга страна, на всички трябва да е ясно, че клубът тръгна по един естествен път от своето развитие. Категорично отборът вече е публична собственост, след като привържениците се ангажираха пряко с управлението му и така създадоха прецедент, който тепърва ще се активира и в останалите клубове в страната с оглед на ситуацията при тях. Както всяко начало, и това е трудно, а и бавно асимилируемо от обществеността, но рано или късно ще бъде разбрано и оценено.

При всички положения “Пирин” ще го има, и то ще се състезава на високо ниво. Проблемите не са само в благоевградския клуб. Проблемите са на национално ниво и най-естественото нещо е да се решат на такова. На този етап БФС показва ангажираност със ситуацията, но действията липсват или са минимални, а в очакване на такива не е само ПФК “Пирин”. Благоевград и “Пирин” обаче са пионери в един естествен път на развитие на футболните клубове, факт, който със сигурност няма да остане незабелязан и оценен от футболните институции, но за това трябва търпение и любов.

ВЕЛИСЛАВ ЕЛЕЗОВ, пресслужба на ПФК “Пирин”


Още за: ПФК Пирин   средства   В. Елезов   Още от: Спорт

Принтирай статия
9 коментара
13 Ноември 2010 07:31 | ха-хо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Трай коньо за зелена трева !! Изпадне ли Пирин , влизането в групата на майсторите ще бъде възможно само с изключително много средства и усилия !! А виновните за това - какво ще ги правим!!!


13 Ноември 2010 08:25 | .........
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

"Имаме финансови проблеми, но не сме изправени пред фалит" ....а пред какво сте изправени!!!??
Да Ви кажа - пред Закриване !!!!


13 Ноември 2010 09:53 | ПИНОКИО
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

изчезни бе голяма глава ти много знаеш естествен път-да закриване на люпилнята на таланти. ТОВА Е ВАШЕ ДЕЛО - ВАКЛИНОВ, КАПЧИН, ЕЛЕЗОВ, ЧЕРВИЛОВ И НАКРАЯ СИЛНИЯ ЧОВЕК В ПИРИН ШАХМАТИСТА НАКОВ.


13 Ноември 2010 10:39 | Кайо Дебърски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

тоя дебелоглавец може да пише!?!?


13 Ноември 2010 11:19 | Пепи розичката
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Еее-Кайо... ей душа...


13 Ноември 2010 11:39 | Кайо Дебърски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пепи розичката написа:Еее-Кайо... ей душа...
Пепка шо праиш бе брат ?


14 Ноември 2010 14:14 | mi4o
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Елезов и Ваклинов разказаха играта на Пирин, откакто те дерибействат с клуба Пирин затъва само и единствено надолу... А сега и без собственик просто нямам идея защо ще играят... Костов в Левски, Макенджиев някъде другаде и ще играе Кайо накрая :Д:Д:Д


15 Ноември 2010 01:01 | член за пирин сс
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

с пирин сс (смешни селяни) начело изхода е ясен - в група:)
а това квазимодо на снимката да си ходи в бургас - нали с брат му говореха ,че бургас е град а благоевград е село?
лошото е , че го изгониха даже от.... летището в бургас, а тук в мак.слава го държат


15 Ноември 2010 08:41 | ООптимист
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Клубът върви по естествен път от своето развитие, след като привържениците се ангажираха с управлението му-закриване!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар