“Пирин” /ГД/ потвърди участие на турнир в Кавадарци, феновете приеха мачовете с македонците за добър знак

06 януари 2010 00:16   2 коментара   18844 прочита
Ив. Близнаков
Ив. Близнаков


Ив. Близнаков

Пак без лагер, но с контроли на кадем

“Пирин” /ГД/ ще участва в силен четиристранен турнир в Македония през втората половина на февруари. Вчера сутринта изпълнителният директор на гоцеделчевци Иван Близнаков изпрати факс до домакините от “Тиквеш” /Кавадарци/, с който декларира съгласието на отбора да пътува до западната ни съседка. В надпреварата са изявили желание да се включат още лидерът в тамошната първа лига “Ренова” /Тетово/ и шестият в класирането “Победа” /Прилеп/. Визитата на пиринци би възобновила прекъснатите взаимоотношения с футболния клуб от Кавадарци, които датират от времето преди 1989 г.

Основен двигател на подновяването на контактите е бившият играч на неврокопчани Костадин Гуцев, който в началото на 90-те години на миналия век носеше фланелката на “Тиквеш”. Тогава негов съотборник бе и настоящият треньор на вратарите в “Пирин” /ГД/ Николай Стойков. Поканата за неврокопчани е пристигнала малко преди Нова година, но преди да бъде приета, беше направена консултация между наставника Йордан Боздански и административното ръководство. Визитата ще бъде поета изцяло от “Тиквеш”, каквато е практиката в турнира. Вярваме, че ще се получат добри мачове, защото съперниците са безспорно силни, заяви И. Близнаков. Така ще можем да си сверим часовниците само седмица преди старта на пролетния полусезон в Западна “Б” група, допълни той.

Предстоящото участие в македонската проява бе възприето от феновете като знак, че любимците им ще запазят мястото си в професионалния футбол, независимо от колизиите, които изпита през миналата година. Паметливи запалянковци припомниха как в идентична ситуация при идването на Й. Боздански “Пирин” /ГД/ игра срещу неколкократния шампион на западната ни съседка “Работнички” /Скопие/, а по-късно се класира шести във втория ешелон. Потвърдената визита в Кавадарци на 20 и 21 февруари фиксира и първите сигурни контроли на гоцеделчевци, които започват зимната си подготовка в понеделник. Още от сега е ясно, че заради намаления бюджет подготвителен лагер отново няма да има, както стана и през лятото.

 

2 коментара
06 Януари 2010 17:26 | Мустафа Ибрахим
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Мога да им предложа турнир със следните отбори :
1. ТОРНАДО - с. Долно Уйно,
2. УСТРЕМ - с. Горно Уйно,
3. ТОЛЕРАНТНОСТ - с. Левуново.


09 Януари 2010 14:07 | GD
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Тия отбори си ги запази за твоя селски отбор, ако изобщо имате. Ние от ГД се надяваме, въпреки ограничените финанси да останем в Б група, до по добри времена. При всички случаи, този турнир ще се яви един вид подготвителен лагер, за който пари явно няма. Лошото е ако трябва да се връща ангажимента.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар