"Пирин" /ГД/ цивилизова феновете си под мотото "Полицията в близост до обществото"

04 март 2011 00:16   1 коментар   28872 прочита
Факсимиле от титулната страница на образователната брошура
Факсимиле от титулната страница на образователната брошура


Факсимиле от титулната страница на образователната брошура

Докато в БФС се чудят какви мерки да предприемат срещу футболното хулиганство, в Гоце Делчев дадоха ход на съвместна акция между ФК "Пирин", местната Общинска администрация и РУ на МВР под мотото "Полицията в близост до обществото". Специално за целта бе разработена брошура, която ще бъде раздавана на феновете преди двубоите на неврокопския тим на своя стадион. В нея се разясняват части от ЗООРПСМ, касаещи неправомерните действия и последиците за зрителите, които извършат хулигански прояви.

Идеята е да се изясни на запалянковците кои действия могат да се класифицират като нарушение на закона и да не се допускат подобни прояви не само у дома, а и по терените, където любимците им гостуват. Пилотно брошурите бяха пуснати преди мача от последния есенен кръг срещу "Малеш". През пролетния дял на шампионата за първи път това ще се случи утре преди двубоя със "Спортист".

"Идеята ни е да бъдем по-близо до феновете и да покажем на практика какво може да се случи, ако бъдат допуснати противоообществени прояви на стадиона. Известно е, че незнанието на закона не извинява неговото нарушаване, но ние искаме нашите запалянковци да знаят повече. Винаги отборът и те сме били едно цяло, като едно семейство, за което неведнъж противниците са ни завиждали. Все пак, когато в едно семейство се допускат грешки, е нормално да се търси начин да се избягват. Това е начин да им покажем нашата загриженост за тях. Още повече на фона на това, което се случва на другите стадиони. Имали сме и ние малки проблеми през годините, за което сме понасяли санкции. Така не се показва любов към клуба, а може само да се навреди. Хубаво е да се знае обаче, че емоциите не трябва да прехвърлят допустимата граница, за да не се ощетява клубът, момчетата, както и самите зрители. Всички ние сме загрижени за сигурността по време на двубоите да не се превръщат мачовете в опасни за здравето места, а да бъдат празник, какъвто по принцип е спортът", коментира изпълнителният директор Иван Близнаков.


Още за: ПФК Пирин   акция   хулиганство   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
04 Март 2011 15:08 | goce
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

намерете пари а не брошури защото скоро проекти те ще си ги правят само полицаите поради липса на други, а мотото нека бъде "ДА СПАСИМ СПОРТА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ" че всичко отива на майната си сиреч в бандера роса при киро




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар