Петричкият съдия Ив. Стоянов №1 на теста за ВАР

13 март 2021 13:03   2 коментара   12114 прочита


Низвергнатият за цели четири кръга международен рефер Ивайло Стоянов е показал най-добри резултати на теста за ВАР в България, който е бил проведен от представител на ФИФА.

Петричанинът е събрал невероятните 86 от 100 възможни точки, което е повече от отлично.

Стоянов пропусна цели 4 двубоя заради спорна дузпа в полза на ФК ЦСКА 1948, което според всички е било пресилено решение на съдийската комисия.

Само на 1 точка от Стоянов е бил друг от международните ни арбитри Волен Чинков, пише 24 часа. На трето място със 72 точки е новият ни арбитър, когото предложихме на ФИФА от този сезон, Драгомир Драганов. Сензацията е новакът в елита Васимир Маруан ел Хатиб.

Той е дал равен резултат с друг от международните ни арбитри - Никола Попов. Двамата са получили по 70,5 точки на теста.

Заради това точно Васимир ще бъде във вана за ВАР на мача ЦСКА - “Етър” в неделя. От този кръг започва офлайн тестването на системата, която трябва да бъде въведена за плейофите на първенството ни, които обаче все повече стават безинтересни.

Само двама от реферите ни не са минали през теста за ВАР. Единият е топреферът ни в момента Георги Кабаков. Пловдивчанинът, който е единственият ни представител в първа категория на УЕФА, има завършен курс към евроцентралата, който е задължителен, когато си в двете най-висши групи и ръководиш двубои от Шампионската лига и Лига Европа.

Вторият е Станислав Тодоров. Шуменецът приключва с кариерата си в края на годината и е преценено, че няма смисъл да се включва в курса, след като може да бъде използван само за половин сезон.

Съдийската комисия е взела вътрешно решение да не се изпълнява решението на изпълкома да може и съдии, които са навършили 45 години, да продължат да свирят.

Така бе прецакан един от най-добрите ни рефери през последните години - Николай Йорданов, който със сигурност имаше какво да даде.

Така приключва и кариерата на Станислав Тодоров, който няма да се възползва от удължения срок, ако не дойдат промени в комисията в края на първенството и да бъде взето друго решение. Йорданов обаче бил обиден и не смятал да се връща.

 

Още за: съдия   Петрич   Стоянов   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
13 Март 2021 16:13 | боби
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Иво винаги си е бил номер 1


13 Март 2021 21:13 | Фонка нумбер 1
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И Фонка не му остъпва, питай знаещите по темата.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар