Петричанинът Ив. Стоянов взе наградата за най-прогресиращ рефер

16 декември 2010 00:20   4 коментара   12915 прочита
Ив. Стоянов получи единодушния вот на специалистите за най-прогресиращ съдия
Ив. Стоянов получи единодушния вот на специалистите за най-прогресиращ съдия


Ив. Стоянов получи единодушния вот на специалистите за най-прогресиращ съдия

"Все още нищо не съм постигнал"

29-годишният петричанин Ивайло Стоянов взе наградата за най-прогресиращ рефер в България за 2010 г. в анкетата на Асоциацията на българските съдии и демонстрира нетипична за гилдията скромност: Все още нищо не съм постигнал. Този приз обаче ще ме амбицира да вървя нагоре в съдийството. Надявам се уважението към арбитрите у нас да расте. Свирих един мач в Кипър и се уверих с очите си какво означава респект към хората в черно, заяви на церемонията в столицата героят от шоуто “Моята голяма телевизионна сватба”, като не пропусна да благодари на своя ментор Георги Камишев за израстването си. Стоянов натрупа решаваща преднина пред конкурентите си с 12-те ръководени срещи в елита през есенния дял на настоящото първенство и липсата на гафове в тях. По брой мачове постижението му остана недостижимо дори за топсъдията ни в последните години Антон Генов, който записа на сметката си 10.

Тъчреферът от южния град Емил Вангелов влезе в челната тройка на най-добрите асистенти, наградата за номер 1 в категорията грабна Никола Джугански. Победителят сложи край на кариерата си по родните терени поради напреднала възраст на стадион “Христо Ботев” в Благоевград в осминафиналния двубой за купата на страната между орлетата и “Калиакра” на 4 декември, а снощи вдигаше флаг за последно зад граница в сблъсъка от Лига Европа между “Лозана” и “Палермо”. Малко очаквано приза за най-добре изсвирени дербита отиде при перничанина Стефан Спасов, който сгафи сериозно, за да добута до точката “Литекс” при гостуването му на ЦСКА, а след това излезе от строя заради операция.

По инерция отново с номер 1 бе закичен ветеринарят Генов, който през целия август гледаше от трибуните, след като се провали на физическите тестове. В останалите категории бяха отличени Станислав Тодоров /най-добър главен в международни мачове/, Веселин Мишев /най-добър асистент в международни мачове/, Иво Колев /най-проспериращ асистент/, Иван Вълчев /най-елегантен/, Йордан Жежов /за принос и заслуги/, Деница Крумова /най-прогресираща и най-грациозна съдийка/ и Донка Желева /най-добра съдийка/.


Още за: Ив. Стоянов   награда   рефер   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
16 Декември 2010 06:27 | ТОНИ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

БРАВО ИВО ГОРДЕЕМ С ТЕБ ПРОДЪЛЖАВАЙ НАГОРЕ


16 Декември 2010 07:16 | бен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

иво е перфектен, ама онзи кютук бездарен Емо какво прави в призовите места..... е нема такава идиотщина


16 Декември 2010 13:37 | теофил димчев.
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ПОЗДРАВЛЕНИЯ. ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ.


17 Декември 2010 17:49 | номинации за.........
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

гей на годината:)




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар