Петричанин засрами майсторите на ускорен шах в Разлог

26 октомври 2010 00:12   1 коментар   19828 прочита
Иван Личков
Иван Личков


Иван Личков

Петричанинът Иван Личков засрами мойсторите от Благоевград и спечели еднолично турнира по ускорен шахмат в Разлог, който се проведе по случай празника на града. Завършилият НСА “В. Левски” със специалност “Шахмат” представител на южния град събра 6 точки в 7 кръга и заслужи 80 лева от наградния фонд. Втори и трети се наредиха пернишките тийнейджъри Любомир Данов и Ради Данов с по 5,5 т. Двамата братя са възпитаници на ШК “Ю. Бендерев” и пристигнаха заедно с треньора си Първан Аспарухов, който участва в проявата, но остана извън челната осмица.

В нея влязоха ФИДЕ майсторът Владимир Вачев /5 т./, водещият местен шахматист Бойчо Механджиев /5 т./, граничният полицай Димитър Бозов /5 т./ от Хаджидимово, съгражданинът му Ангел Попов /5 т./ и петричанинът Димитър Мирков /4,5 т./. Турнира откри кметът Красимир Герчев, който направи и първия ход. В състезанието се включиха 32 играчи от Югозапада.


Още за: Ив. Личков   шахмат   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
27 Октомври 2010 10:55 | Стоян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на Личков. Турнирът беше много як. Много силно присъствие на шахматисти от югозапада. Поздравления за организаторите.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар