Петрич отново показа гордо домакинство на състезание по планинско колоездене

27 септември 2021 17:17   2 коментара   7284 прочита


34 състезатели по планинско колоездене от четири държави – България, Франция, Швейцария и Великобритания записаха силно участие в поредното издание на Petrich DH по трасето за спускане „Папреница“ (3 км.) в планина Беласица. Състезанието е част от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) като състезание от 2-ри клас и носи точки за световната ранглиста.

При жените на първо място с най-добро време се класира Деница Тошева, при младежите 15 -16 г. Роберто Василев, категория 17 -18 г. петричанинът Димитър Мазнейков – Дидо. При оспорвана надпревара на атрактивното планинско трасе „Папреница“ при мъже „Елит“ крайното класиране се подреди: първо място за Готие Лонк, сребро за Стивън Гатев и бронзов медал за нашето момче – петричанинът Димитър Мазнейков – Дидо.

Организаторите на авторитетната надпревара изразиха благодарност за подкрепата, оказана отново от кмета Димитър Бръчков, и последователната работа за утвърждаването на Петрич като сериозен партньор на Българска федерация по колоездене. Петрич е домакин на надпревари по планинско колоездене от този ранг за седма поредна година. На местно ниво организация подема клуб „Виво“.


Още за: колела   Петрич   домакин   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
27 Септември 2021 20:35 | Петрич
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Пак ли ще крадът тия копелета валяко Бръчков Динев златински и боцката


27 Септември 2021 22:11 | Асен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Динев вече приключи! Не след дълго ки приключи и мистър Бръчков.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар