"Перун" нанесе първо поражение на новия "Пирин", 19-г. орлета без почивка

16 септември 2011 00:20   1 коментар   22316 прочита
Кр. Трайков
Кр. Трайков


Кр. Трайков

Третодивизионният "Перун" нанесе първо поражение на новия "Пирин" за сезона с 3:1 в контрола на трагичния терен в базата в село Рилци. Наставникът на кресненци Красимир Трайков и колегите му в отсрещния лагер Костадин Герганчев и Христо Войнов използваха спаринга за експерименти в съставите си, най-вече след почивката, за да видят в игрова обстановка всичките си налични футболисти.

Приятелският двубой бе генерална репетиция за шампионатните изпитания на съперниците през уикенда - на орлетата в събота като гости на "Добринище" в пиринската бундеслига и на "перуните" в неделя като домакини на аутсайдера в Югозападната "В" група ПФК "Хебър".

Централният нападател Атанас Топалов откри резултата за гостуващия тим половин час след началото от пряк свободен удар. Аванса на своите удвои в 65-та мин. Николай Цветков. Малко след това Костадин Велков върна едно попадение, но край на интригата постави в 87-та мин. Мартин Иванов, който заедно с Кирил Чобанов единствени от състава на победителите играха без смяна.

Проверката беше полезна и даде възможност да си сверим часовника с отбор от по-горното ниво. Видя се, че докато бяхме с основната 11-рка, почти по нищо не отстъпвахме на противника, който ни вкара гол от статично положение. Разлика се получи през втората част, когато на терена пуснахме най-младите момчета, с които предстои още много работа, коментираха от щаба на пиринци.

Техническо объркване в програмата на 19-годишните орлета им назначи почивка в предстоящия кръг на елитната група, каквато им се полага чак след около 2 седмици. Този понеделник момчетата на Мирослав Митев посрещат "Сливен" от 16.30 ч. в преследване на втората си победа в първенството.


Още за: ФК Перун   победа   ФК Пирин   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
16 Септември 2011 15:13 | Градски
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Май с историята си жестоко скаран-Перун и Пирин са едно и също нещо, Пирин е видоизменено от Перун, богът на грамотевиците и бурите, на когото славяните кръщават най-красивата наша планина.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар