Парламентаристи обсъдиха проблема със затварянето на залите с треньорите

19 ноември 2010 00:20   15 коментара   14060 прочита
Р. Тасков, Д. Урдев и Зл. Сотирова обявиха, че не те и колегите им в ОбС - Благоевград са виновни за затварянето на залите
Р. Тасков, Д. Урдев и Зл. Сотирова обявиха, че не те и колегите им в ОбС - Благоевград са виновни за затварянето на залите


Р. Тасков, Д. Урдев и Зл. Сотирова обявиха, че не те и колегите им в ОбС - Благоевград са виновни за затварянето на залите

Актът на управителя на “Спортни имоти” К. Ваклинов е извиване на ръце, твърди бившият кандидат-кмет Р. Тасков

Уведомителните писма за запечатване на зала “Скаптопара” и базата на комплекс “Пирин”, изпратени от управителя на общинско звено за бюджетни дейности “Спортни имоти” Кирил Ваклинов до благоевградските клубове, предизвикаха вълна от недоволство у треньори и състезатели. Докато специалистите, чиито възпитаници ползват двете съоръжения, още асимилираха ситуацията, част от общинските съветници инициираха среща с тях в кабинета на председателя на местния парламент Костадин Хаджигаев. На нея присъстваха бившият кандидат за кмет на Благоевград Радослав Тасков, Димитър Урдев и Злата Сотирова. За момент към сбирката се присъедини и изненаданият от неочакваните гости К. Хаджигаев.

Момчета, какво става? - учуден от препълнената си стая, реагира той. “Спортни имоти” действа дискриминационно, защо затваря залите, а не стадион “Христо Ботев”? Искаме отчет на похарчените пари от бюджета на общинската фирма, тогава можем да реагираме, добави К. Хаджигаев. Как така миналата година парите са стигнали, а тази не стигат и Кирил Ваклинов иска два пъти повече средства? - попита Р. Тасков. В писмото, което е пратил до спортните клубове, като основен виновник е посочен ОбС - Благоевград. Предстои сесия в края на месеца. От нас се иска да отпуснем 82 000 лева, но за това е необходима точна обосновка и отчет къде е потънала вече дадената сума. Затварянате на залите е извиване на ръце. Но какво ще правят “Спортни имоти”, когато запечатат базата, приключи Р. Тасков.

Оприличавам запечатването на базата на геноцид, в кой век живеем, как е възможно? - чудеше се президентът на баскетболистките от “Пирин Темков” Крум Савов.

Каквото и да се случва между политиците, спортът, децата и треньорите не трябва да бъдат потърпевши, заяви наставникът на тенис клуб “Пирин” Калин Анастасов. Не коментирам кой е виновен за да изпаднем в тази неловка ситуация, но тя просто не бива да се допуска. Става въпрос за хиляди спортуващи деца, които през зимата няма къде да водят тренировъчни занимания. Ако има допуснати нарушения, нека съответните органи да подведат под отговорност управителя на “Спортни имоти” Кирил Ваклинов, но залите трябва да функционират. В интерес на истината, именно Ваклинов е човекът, при който за първи път се направиха някакви осезателни ремонти на базата. Подобренията са очевидни и в значителна степен облекчиха графика и ползването на съоръженията, допълни К. Анастасов.

Това е безумие, за какво тренирахме толкова време, при положение че сега ще ни затворят залата, недоумяваше треньорката на хандбалните “Интер” Софка Арабаджиева. Предстоят и няколко състезания, на които сме домакините до края на годината. Направо не ми се мисли какво следва. Бях като ударена с мокър парцал, когато прочетох уведомителното писмо, според което от понеделник интернатът ще бъде затворен. Иначе все говорим за децата, колко са важни и как правим огромни неща за тях, а сега ги пращаме на улицата. Още не мога да повярвам, че е истина това, което се случва, добави С. Арабаджиева.

Извадихме истински късмет, че международният турнир “Любчо Солачки” в зала “Скаптопара” е тази събота, коментира президентът на благоевградските гимнастици Антон Гръчки. В противен случай цялата организация щеше да отиде напразно. Не искам дори да предполагам какво ще се получи, ако наистина ни изгонят от залата за няколко месеца, както се очертава, завърши А. Гръчки.

Шумен скандал назрява между “Спотни имоти” и Американския университет, чието ръководство е предплатило солидна сума за финалнатна фаза на ежегодния си футболен турнир. Мероприятието трябва да приключи до няколко седмици в зала “Пирин” на Спортния интернат. Искрено се радвам, че това се случи, обяви шефът на лекоатлетически клуб “Джордан” Йордан Янев. Така ще излезе на показ какво става със спорта в този град, ще има отклик и ще се чуе гласът на спортните хора, допълни Й. Янев.


Още за: среща   преговори   зала   Още от: Спорт

Принтирай статия
15 коментара
19 Ноември 2010 04:10 | махайте го
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

как може този малоумник и доказан корумпиран тип като селянина Ваклинов да е шеф на"спортни имоти"? паскалев лека жено-ти го назначи и се хванете за ръка и хайде към... старчево
а ваклинов след другите избори ще си намери място в..... бобов дол


19 Ноември 2010 07:19 | Страхил
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ваклинов източи дружеството като даваше тези ремонти на близки до него фирми включително и на една в която той е собственик на 50% и се оказа че не е имал тези пари никога а сега ги иска от бюджета т.е. от нашите данъци!!! Ваклинов вън от спортни имоти и чак огава да платат съветниците! Поздравявам ги за позицията им само така, никаква прошка за Паскалев!


19 Ноември 2010 08:26 | BRAVO STRUMA
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

На снимката са ТОЧНО ТЕЗИ, които трябва. Най крадливите и корумпирани съветници. Нека и хората да ги видят, макър че липсва и главуркото Хаджигаев.


19 Ноември 2010 08:57 | Чичовото
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

АБВ! АБВ! АБВ! АБВ!
Паскалев! Паскалев! Паскалев! Паскалев!
Ваклинов! Ваклинов! Ваклинов!
Елезов! Елезов! Елезов!


19 Ноември 2010 10:00 | В ЮЗУ...
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Абсолютно подкрепям клубовете и техните искания! Какво реве обаче Софка Арабаджиева, като тя тренира и играе мачове в новата спортна зала на ЮЗУ чрез някакъв измислен клуб на Стоян Иванов от ЮЗУ, който пък клуб УСК "Академик", източва средствата на ЮЗУ и се вживява в собственик на спортната база!!!??? НЯМА ЗАКОН, ПО КОЙТО СПОРТЕН КЛУБ ДА БЪДЕ УНИВЕРСИТЕТСКА СТРУКТУРА! Наглостта стига до там, че този ЧАСТЕН УСК "Академик" ВЗИМА ПАРИ ОТ СТУДЕНТИТЕ за ползване на ДЪРЖАВНАТА СПОРТНА БАЗА НА ЮЗУ!!! Нека сега всички клубове в Благоевград отидат в ЮЗУ и изявят своето желание да ползват безплатно новата спортна зала, както го прави тихомълком ЧАСТНОТО сдружение на Стоян Иванов.


19 Ноември 2010 11:25 | Любчо Киното
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Егати глиганите са тия двайцата на снимката!


19 Ноември 2010 11:31 | Запознат
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

На Каракасо сега му започва мъката. С неговото черно тото направи силно впечатление някъде. Да чака акция КОМАР!!!!!!


19 Ноември 2010 11:44 | Ромео
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ваклинов защо не затвориш и стадиона нали знаеш колко пари за наем дължиш на общината. Или позабрави. Хайде плати де и без това от единият ти джоб в другия. Киренце, ти нямаш сраммм!


19 Ноември 2010 13:44 | наблюдаващ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

страстите се разгорещиха, сега става смешно, сега веч почна и предизборната агитация, жалко за спортистите, че стават залог на политиците, то пък тези от снмката са едни политици.. на сесиите вече два пъти отказват да гласуват тези средства и болката им, чтет между редовете, не че парите ще потънат, но защо не в техните джобове, хайде да видим кои фирми правят ремонтите и кои са подизпълнителите, ще стане интересо, тъй като именно тези "радетели" за справедливост са в основата на всички ремонти в града и получават солидни суми за това, не ги е срам, но баницата ще свърши след една година, а сега ние сме добрите, но времето ви изтича...


19 Ноември 2010 14:05 | ОБЕЩАНИЕ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Злата обеща че ако кмета отложи парите ще бъдат гласувани!!!!!!! - ОТЛОЖИ ГО!!!! СЕГА ОСТАВА ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА СИ НАМЕРИ ДРУГО ОПРАВДАНИЕ И ДАЛИ И ПУКА САМО ЗА ДЕЦАТА!!!! Дали вожда Хаджигаев няма да и дърпа ушите


19 Ноември 2010 14:11 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

истината е че играта е на лошото и доброто ченге та тая хубавелка игра доброто - иначе нямаше да е там бе глупаци обещала била


19 Ноември 2010 14:15 | 444
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Съгласен съм всички боклуци в общината да се сдерат да крадат а УРДАТА да ми го дадат аз да го сдера. ейййййй такъв гнусен дебел плужек немма


19 Ноември 2010 14:19 | колега
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

тази групичка и причкапов и хората около тях подкрепят с гласуване хаджигаев, така, че той верно им дърпа ушите, но им дава и поръчки, осомено на този в средата,- урдевия така че при тях е пито платено, жалко за спортната общественост... всичко е пиар..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар